שתף קטע נבחר

המנות הראשונות של שבועות

מחפשים רעיונות לארוחת החג? קבלו מקבץ ראשון בסדרת מתכונים מיוחדים לשבועות בערוץ האוכל. והפעם: סלטים ומנות ראשונות. להדפיס ולשמור

"אוזני פיל" עם פטה, תרד ועגבניות מיובשות

מתכון באדיבות "מעדנות"

 

המרכיבים (70 יחידות):

1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים צרפתי מרודד, מופשר לפי ההוראות

1/2 חבילה (500 גרם) תרד טחון מוקפא, מופשר וסחוט היטב

מלח

פלפל שחור

4 כפות ממרח עגבניות מיובשות ואגוזים

200 גרם גבינת פטה, מפוררת

1 ביצה טרופה עם מעט מים, להברשה

 

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את התרד.
  2. מקמחים קלות משטח עבודה, ופורשים עליו את הבצק. מחלקים לשני מלבנים בגודל 35x25 ס"מ. מורחים לאורך מחצית כל מלבן את התרד, ולאורך המחצית השנייה את ממרח העגבניות, ומשאירים ביניהם פס בצק נקי ברוחב 2 ס"מ. מפזרים על החלקים המרוחים את הגבינה המפוררת.
  3. מגלגלים כל מחצית בצק לכיוון המרכז, זה מול זה, במהודק ככל האפשר. עוטפים בנייר אפייה ושומרים כשעה במקרר.
  4. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. פורסים את גלילות הבצק לעובי 1 ס"מ, ומשכיבים בתבנית עם רווחים של 2 ס"מ ביניהם. מברישים בביצה ואופים כ-35 דקות עד ש"האוזניים" שחומות ופריכות. מצננים.
  6. שומרים בקופסה אטומה עד יום בטמפרטורת החדר, ואחר כך מעבירים למקרר.

הערה: ניתן לשמור במקפיא את גלילות הבצק עטופות היטב, להפשיר, לפרוס ולאפות בתנור לפי הצורך. 


אוזני פיל עם פטה, תרד ועגבניות מיובשות

 

גלילת חציל במילוי גבינת צאן ורוטב שמנת פסטו

מתכון של השף גיא פרץ ממסעדת "גספאצ'ו"

 

המרכיבים (5 מנות):

2 חצילים מוצקים בגודל בינוני

2 יחידות גבינת עיזים "פרומעז"

2 מיכלים שמנת מתוקה

100 גרם ממרח פסטו

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החצילים לאורכם בעובי 1/2 ס"מ.
  2. קולים במחבת מחורצת במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה.
  3. מניחים את פרוסות החציל לאורכם ומניחים בקצה החציל כפית גבינת עיזים מגלגלים את החציל ומניחים בתבנית.
  4. בינתיים מחממים את השמנת וממרח הפסטו בסיר קטן על להבה נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.
  5. יוצקים את הרוטב מעל החצילים, מסדרים על צלחות הגשה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.

 

פלאפל גבינה

מתכון של ברק חורש, שף מחלבת "טרה"

 

המרכיבים (20 יחידות):

למילוי:

2 חבילות טוב טעם

כף וחצי פירורי לחם

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

5 כפות קמח

2 ביצים טרופות

כוס פירורי לחם

כפית אורגנו מיובש

שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המילוי ויוצרים כדורים קטנים (כ-25 גרם לערך).
  2. מסדרים את חומרי הציפוי בשלוש קערות קטנות: קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם מעורבבים עם האורגנו.
  3. מכניסים את הכדורים לציפוי לפי הסדר הבא: קמח, ביצים, פירורי לחם (כמו שניצל), ומהדקים היטב.
  4. מחזירים את הכדורים המצופים לציפוי שני, אך רק לביצים ולפירורי הלחם, ומהדקים היטב.
  5. מחממים מחבת עם שמן עמוק, כאשר השמן רותח מטגנים את הכדורים המצופים עד להזהבה ומגישים.

 

הערות:

  • ניתן לאפות את הכדורים (במקום לטגן) בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות (על נייר אפייה).
  • רצוי להקפיא את הכדורים לפני הטיגון או האפייה.
  • מומלץ להגיש את פלאפל הגבינה בליווי שמנת חמוצה עם עירית וסלט חסה. 


פלאפל גבינה

 

מילפיי פורטובלו וגבינת עיזים

באדיבות מסעדת תמרה

 

המרכיבים (4 מנות):

8 פטריות פורטובלו קטועות רגליים

16 עגבניות מיובשות, חלוטות ומסוננות

16 עלי בזיליקום טריים

16 פרוסות גבינת עיזים מסוג סנט מור או קממבר בעובי 1/2 ס"מ

250 מ"ל רוטב עגבניות קלאסי

4 צרורות תימין

8 כפות חומץ בלסמי

8 כפות שמן זית

4 כפות דבש איכותי

תערובת עלים צעירים

שמן זית לתיבול

מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את פטריות הפורטובלו על מחבת סטייקים או בתנור גריל שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 12 דקות. לאחר הצלייה מסננים את הפטריות עם שמן זית, חומץ ותימין למשך שעתיים לפחות.
  2. בתוך "רינג" מניחים פטרייה, 2 עגבניות מיובשות, 2 עלי בזיליקום ופרוסות של גבינת עיזים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  3. לאחר הכנת ארבע מנות, בוזקים כף דבש על כל מנה ומניחים את המנות עם הרינגים במגש.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10 דקות.
  5. הגשה: על צלחת הגשה מוזגים מעט רוטב עגבניות קר ומניחים מעליו בזהירות את הרינג עם המנה החמה. לתבל עלים צעירים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל ולהניח מעל המילפיי.  


מילפיי פורטובלו וגבינת עיזים

 

סלט סנט מור

מתכון של השף שחר ברנע ממסעדת "סזאר"

 

המרכיבים (2 מנות):

500 גרם עלי חסה

30 גרם צנון, חתוך דק

30 גרם גזר, חתוך דק

30 גרם קולורבי, חתוך דק

1/2 אבוקדו, פרוס לרצועות

1/2 תפוח עץ ירוק, פרוס לרצועות דקות

1/4 כוס וינגרט תפוזים

1/2 סלק מגורד לקישוט

חופן אגוזי מלך שבורים לקישוט

8 כדורים של גבינת סנט מור

1/2 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

  1. קורעים את החסות, מוסיפים את הצנון, גזר, קולורבי, אבוקדו ותפוח העץ ומערבבים עם רוטב וינגרט תפוזים.
  2. מגלגלים 8 כדורי גבינת סנט מור בפירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. סופגים את השמן.
  3. מסדרים את תערובת החסות בשתי צלחות הגשה, מניחים 4 כדורי גבינה מסביב לכל צלחת.
  4. לקישוט מוסיפים למעלה את הסלק והאגוזים.

 

סלט תאנים בגבינת עזים

מתכון של אמיר כלפון, שף "יערות הכרמל"

 

המרכיבים:

לסלט:

1 כוס עלי סלק

1 כוס עלי רוקט

1 כוס עלי רשאד

1 כוס בצל ירוק קצוץ

8 תאנים בשלות חתוכות לרבעים

100 גרם גבינת סנט מור

100 גרם אגוזי פקאן קלויים

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום כתוש

2 כפיות פלפל לבן

2 כפות חומץ הדרים

1/4 כפית מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בצלחת את תערובת העלים והפקאן.
  2. מסדרים מעל את התאנים.
  3. מפזרים מעל את גבינת הסנט מור.
  4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, ויוצקים מעל.
  5. מפזרים מעל את האגוזים.

 

סלט ירוק בדובדבנים וברי

מתכון של השף אורי לוי, אינגריד רסטו בר

 

המרכיבים (2 מנות):

עלי בייבי (או כל תערובת חסות שתבחרו)

10 דובדבנים חצויים ומגולענים

100 גרם גבינת ברי פרוסה דק

1 כף מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ שרי (ניתן גם חומץ יין אדום)

מלח, פלפל לפי הטעם

כף צנוברים קלויים

כף שקדים מולבנים קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים.
  2. טועמים מעט ומשלימים תיבול במידת הצורך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבינות לשבועות
צילום: סי די בנק
מומלצים