שתף קטע נבחר

אחותו של עופר עיני מואשמת בסחיטה ואיומים

ביום שבו אחיה מתמודד בבחירות על תפקיד יו"ר ההסתדרות, נערך הדיון הראשון בכתב האישום נגד דקלה חדיר ובעלה. השניים מואשמים כי גזלו כספים מחברות כוח אדם ובעלי עסקים - בחלק מהמקרים תחת איומים - תמורת הבטחה לאספקת עובדים זרים

דיון ראשון והצגת כתב אישום נערכו היום (ג') בתיק של אמיר ודקלה חדיר בדבר עבירות לקיחת שוחד וסחיטה באיומים, במסגרת מתן הטבות לגורמים שביקשו להעסיק עובדים זרים בניגוד לחוק. דקלה היא אחותו של עופר עיני, המתמודד בשעות אלה במסגרת הבחירות לתפקיד יו"ר ההסתדרות.

 

כתב האישום נמסר לבית המשפט כבר ב-7 לחודש אולם היום נערך הדיון הראשון - בו הוצגו פרטיו בפני הנאשמים והועלתה הבקשה להוציא נגדם צו יציאה מהארץ - ובפרקליטות מדגישים כי אין כל קשר בין קביעת מועד הדיון לעיתוי הבחירות להסתדרות.

 

מכתב האישום - הכולל תשעה אישומים נגד השניים - עולה רשימה ארוכה של אירועים שהתרחשו במהלך השנים 2004-2005. דקלה עבדה באותה תקופה כפקידת תביעות ושכר במדור תשלומים של יחידת הסמך לעובדים זרים במשרד התמ"ת בבאר שבע ובעלה, אמיר, כפקיד אכיפה במחלקת גבייה ואכיפה של מע"מ בבאר שבע.

 

על פי כתב האישום נפגשה דקלה בקיץ 2004 עם מנהל מלון "נאות מדבר" בבאר שבע וקיבלה ממנו 100 אלף שקלים תמורת זירוז מתן אישורים לעובדים זרים. את הכסף שמרה לעצמה, בעוד שהעובדים כלל לא הגיעו למלון. אם לא די בכך, מנהל "נאות מדבר" שימש גם כמנהל חברה לא פעילה שאותה הציעה דקלה להפוך לחברת כוח אדם. במקרים אחרים השתמשה דקלה בחברה זו על מנת לפרוע צ'קים.

 

במקרה אחר - אחד מתוך מספר עבירות שבוצעו בחודשים ספטמבר, אוקטובר ונובמבר 2004 - נעזרו שני הנאשמים באח נוסף ממשפחת עיני והצליחו לגזול באמצעותו מאות אלפי שקלים מארבע חברות לבנייה וכוח אדם. השניים, על פי כתב האישום, גם לקחו שוחד מגורמים באותן חברות, על מנת לזרז את מתן האישורים אולם לא סיפקו את האישורים לעובדים הזרים בסופו של דבר.

 

במרץ 2005 ניסו השניים להונות בעל חברה ש"נפל" לידיה של דקלה במקרה, כשהגיע למשרדה כדי לפתוח תיק לקבלת היתר להעסקת עובדים זרים. השניים סחטו ממנו 30 אלף שקלים תוך איומים על חייו, כך נטען נגדם בכתב האישום. לאמיר מיוחסות בכתב האישום שתי עבירות שביצע לבד, כאשר לקח שוחד בתמורה לסגירת תיקי חקירה במע"מ ולמכירת סיגריות מוברחות.

 

על פי כתב האישום, את אחד מ"הלקוחות" של דקלה ואמיר סיפק לא פחות ממנכ"ל משרד ראש הממשלה בבאר שבע בתקופה בה בוצעו העבירות, יואב לביאוד. כאשר הגיע מכר שלו למשרדו וסיפר כי חסרים לו עובדים זרים, השיב לביאוד כי כל עוד הוא מתאים לקריטריונים יש באפשרותו לקבל עובדים דרך שירות התעסוקה. כעבר חצי שעה, כך צויין בכתב האישום, הגיעה למשרד דקלה "ונתנה למתלונן להבין כי ביכולתה לקדם מתן אישורים לעובדים זרים".

 

יומיים לאחר מכן נפגשו שוב השלושה במשרדו של לביאוד כדי להעביר לדקלה את האישורים הנדרשים וזו הבטיחה כי בתוך מספר ימים בקשתו של אותו מכר לקבלת עובדים תאושר. בימים הבאים קיבלה דקלה את הכספים שדרשה אולם בתמורה לא סיפקה ולו עובד אחד.  

 

את מרבית הכספים שגזלו החזירו בסופו של דבר בני הזוג חדיר לבעליהם, לאחר שקיבלו איומים כי תוגש נגדם תלונה במשטרה. עם זאת, על פי חישוב הנתונים המופיעים בכתב האישום הצליחו השניים לשלשל לכיסם 856,192 שקלים והחזירו 595,425 שקלים, כך שבסופו של דבר נשארו ביד עם כ-260 אלף שקלים ועם כתב אישום המתפרש על 15 עמודים הכולל תשעה אישומים ו-48 עדי תביעה.

 

עורך דינם של השניים, נתן שרייבר, אמר ל-ynet לאחר הגשת כתב האישום: "החשדות שמופנים כלפי הלקוחות הם חשדות בעלמא. מרשיי נרדפים מסיבות פוליטיות ויש לקשור זאת לעצם השתייכותם למשפחת עיני. אני בטוח כי במהלך ניהול התיק בבית המשפט יתברר הכול ובעיקר לפרקליטות, כי כתב האישום נופח מעבר לפרופורציות ונכתב בחוסר תום לב ומשום מה בחרה הפרקליטות בדרך פלא ביום בו מתנהל יום הבחירות להסתדרות".

 

עם פתיחת החקירה נגדם לפני כשנתיים הושעו השניים ממקומות עבודתם ומאז הם מחוסרי עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר עיני. צרות במשפחה
צילום: ירון ברנר
עו"ד נתן שרייבר
מומלצים