שתף קטע נבחר

הסטודנטים יצביעו מחר על הצעת הפשרה

בטיוטת ההסכם שהוצגה היום נכתב כי לסטודנטים תהיה זכות ערעור בפני בורר על מסקנות ועדת שוחט. בנוסף, יועברו כספים להכשרת מורים וללומדים במוסדות שאינם מתוקצבים. יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות: "מסתמנת פריצת דרך. מקווה שהסטודנטים יודיעו על חידוש הלימודים"

אופטימיות זהירה. התקדמות הושגה היום (ג') במשא ומתן בין נציגי הסטודנטים ולשכת ראש הממשלה. הבוקר נפגשו יו"ר התאחדות הסטודנטים איתי שונשיין, נציג ארגון הסטודנטים גל דאי, ועובד יחזקאל, היועץ לראש הממשלה ונציגים נוספים של משרד ראש הממשלה. נציגי הסטודנטים צפויים להתכנס מחר ולהצביע על אישור ההסכם המוצע, שפרטיו הגיעו לידי ynet.

 

החידוש העיקרי בהסכם שמונח כעת על שולחן הדיונים הוא זכות הערעור שיקבלו הסטודנטים על המלצות ועדת שוחט. במידה ולא יגיעו נציגי הסטודנטים להסכמה על ההמלצות - תמונה אישיות ציבורית כמגשר. אותו מגשר חיצוני ישב יחד עם הסטודנטים ונציגי ראש הממשלה והאוצר ללא הגבלת זמן, עד אשר יגיעו הצדדים להסכמה, שתובא לאישור הממשלה.

  

בתמורה להגדלת כוחם של הסטודנטים והשפעתם על גובה שכר הלימוד, על פי ההסכם החדש יוקפא גובה שכר הלימוד רק לשנה הבאה בלבד. כזכור, בהסכמים הקודמים שהציעה לשכת ראש הממשלה הוצע כי לאחר שיוקפא שכר הלימוד לשנה אחת הוא ירד בשלושה אחוזים בשנה שלאחר מכן.

 

בנוסף, על פי ההסכם הנוכחי יוחזרו 20 מיליון שקלים למוסדות להכשרת מורים, עקב הקיצוץ מהשנים האחרונות. עוד מוצע כי 45 מיליון שקלים יינתנו לסטודנטים במוסדות הבלתי מתוקצבים, שכן סטודנטים אלה לא נהנו עד כה מההפחתה של 26 אחוזים בשכר הלימוד, הפחתה שניתנה בעקבות המלצות ועדת וינוגרד.

 

על פי ההסכם החדש לא מוזכר עוד דור א' ודור ב' של הפחתת שכר הלימוד. הסעיף האחרון של ההסכם קובע כי הסמסטר לא יבוטל למרות השבתת הסטודנטים וכי המוסדות להשכלה הגבוהה יעשו את המקסימום כדי למזער את הפגיעה האקדמית. גורמים המעורבים במשא ומתן הביעו אופטימיות מההסכם החדש.

 

יושב ראש ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה), פרופ' משה קווה, הגיב על הפרסום ב-ynet אודות ההסכם המתגבש בנוגע לסיום השביתה ואמר כי "מסתמנת פריצת דרך במשא ומתן עם הסטודנטים. אם הכל יתנהל כשורה אנו מקווים שהסטודנטים יודיעו על חידוש הלימודים כבר מחר בבוקר".

 

קריית שמונה: סטודנטים קיימו פעילות לקהילה

בעוד שביתת הסטודנטים נמשכת בכל רחבי הארץ, החליטו היום הסטודנטים במכללת תל-חי שבגליל העליון לרתום את תושבי קריית שמונה והסביבה למאבקם, ואת השבתת הלימודים הם מנצלים לפעילויות בשיתוף ולמען הקהילה באזור. בשעות אחרי הצהריים יצאו כ-80 סטודנטים מלווים בתושבים לצעדה מקניון נחמיה בצפון העיר לכיוון השוק העירוני. בשוק קיימו הצועדים פעילות לכ-100 ילדים, בני נוער ומבוגרים.

 

נעמה וילקינסקי, סטודנטית שנה ג' לעבודה סוציאלית במכללה סיפרה ל-ynet כי "החלטנו לתרום מהידע שלנו לילדי האזור וכן למבוגרים. מצד אחד הם מבינים את מה שעובר עלינו ואת מהות המאבק ומצד שני אנו מרגישים סיפוק רב מהשתלבותנו בקהילה בגליל". וילקינסקי ציינה כי הפעילות הקהילתית של הסטודנטים נעשית מזה זמן וכוללת בין היתר פעולות לשיפור פני העיר בגינון ובסיוד מקלטים ועבודה עם קשישים ובני נוער במצוקה.

 

לדבריה של וילקינסקי, "פערים חברתיים מאחדים סביבם את כלל התושבים, בעיקר כשמדובר בפריפריה. אני מקווה שהתמיכה של העם כולו תסייע לציבור הסטודנטים לקבל את הזכות ללמוד ולשלם שכר נמוך בלי כל אפליה, המאבק בעיצומו וביחד נצליח בו".

 

הסטודנטים השובתים הפעילו את ילדי בריקודי בטן, קפוארה, תיאטרון בובות ופינות יצירה. חברי "מגמה ירוקה" ועמותת "איילים" קיימו פעילות קהילתית בנושא איכות הסביבה. לצד הפעילות לילדים, ארגנו הסטודנטים מעגלי הסברה למבוגרים, שעוסקים בנושאים שונים כמו חשיבות החינוך השווה לכל וחשיבות החינוך הגבוה בישראל.

 

לצד השובתים הגיעו לפעילות גם כמה מרצים ממכללת תל חי, בהם ד"ר אביהו רונן, שהרצה בפני הבאים על נושאים חברתיים, ד"ר גידי גרוס, שהעניק הסברים על תחומי ביולוגיה והאדם, וד"ר יפעת ביטון, שהסבירה לבאים על שוויון הזדמנויות חשיבותו והדרך להשיג אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איתי שונשיין. לקראת הסכם?
צילום: ירון ברנר
עובד יחזקאל. ההצעה על השולחן
מומלצים