שתף קטע נבחר

צילום: איי פי

שדרות: אישה נפצעה בינוני-קשה מפגיעת קסאם

עוד יום קשה בעיר המופצצת. שלוש רקטות נוספות נחתו אחר הצהריים בנגב המערבי - אחת מהן פגעה ישירות בבית וגרמה לפציעתה של תושבת שדרות. מוקדם יותר עלו עשרות תושבים על אוטובוסים לבאר שבע ואשדוד, שם שכר עבורם ארקדי גאידמק חדרים בבתי מלון. במערכת החינוך בעיר פועלים לחדש את הלימודים במבנים מחוץ לשדרות ובגני ילדים ממוגנים

ירי הרקטות נמשך. חמושים פלסטינים ירו אחר הצהריים (ד') שלוש רקטת קסאם מצפון רצועת עזה לעבר הנגב המערבי. אחת הרקטות פגעה בבית בשדרות וגרמה לפציעתה של אישה באורח בינוני עד קשה. אמש נפצעה תושבת העיר באורח קשה, בנהּ נפצע בינוני מפגיעת קסאם בביתם ועוד כשערים תושבים נפצעו באורח קל, כאשר יותר מעשרים רקטות נחתו על העיר. בסך הכל נורו ביממה האחרונה כארבעים רקטות אל עבר יישובי הנגב המערבי.

 

עוד על ההסלמה בדרום:

 

הרקטה שגרמה לפציעתה של האישה נחתה בחצר המוקפת מספר בניינים משותפים. הפצועה, כבת 70, פונתה אל בית החולים "ברזילי" באשקלון כשהיא סובלת מפגיעות בגפיים תחתונות ובבטנה. מיד עם הישמע הפיצוץ הגיעו אל חצר הבניין עשרות שכנים, אבל שלא כמו במקרים קודמים הזעם היה הפעם עצור ושקט. רק אדם אחד עמד וצעק: "צריך להפציץ את עזה ולהוריד את כולה".

 

אל בית החולים פונו גם אישה בת 60 שנפגעה ברגלה ובאגן, ועמית רווח שנפצע בפניו ובפלג גופו העליון. "הייתי בנסיעה באוטו והתקרבתי לאחד הבתים", סיפר רווח בבית החולים. "נשמע פיצוץ חזק מאוד, כל האוטו רעד ונחבטתי מההדף של הפגיעה במכונית".


מקום הנפילה בשדרות. הרקטה נפלה בין הבניינים (צילום: צפריר אביוב)

 

שר התיירות, יצחק אהרונוביץ', ביקר היום את הפצועים בבית החולים באשקלון. "המצב הזה לא יכול להימשך ככה, צריך לעשות פעולה", אמר. "אנחנו כמובן לא יכולים לפרט את כל סוגי הפעולות האפשריות, אבל יש לצבא מנדט לפעול. 40 רקטות ביממה אחת זה מצב בלתי נסבל".

 

התושבים עוזבים: "מה נאמר לילדים, שיוצאים לטיול?"

תושבי שדרות הרגישו היום בוודאי כמו שחקנים בסרט רע שחוזר על עצמו שוב ושוב - כמו לפני חצי שנה כך גם היום נאלצו עשרות מהם להילחם על כל מקום פנוי באוטובוסים שיוציאו אותם מהעיר המופצצת. וכמו לפני חצי שנה, גם הפעם לא הממשלה היא זו שדואגת להעביר אותם למקום מבטחים אלא איש העסקים, ארקדי גאידמק.

 

מעט לאחר השעה ארבע אחר הצהריים החלו לצאת מהעיר האוטובוסים הראשונים לבאר שבע ואשדוד, שם שכר המיליארדר עשרות חדרים בבתי מלון עבור תושבי שדרות. כמו בפינוי הקודם - אז הוסעו התושבים לסוף שבוע באילת - גם הפעם הצפיפות והמתח של היומיים האחרונים עשו את שלהם ובתוך זמן קצר החלו המריבות ברחבת האיסוף.


חומקים לאוטובוסים של גאידמק בכל דרך (צילום: צפריר אביוב)

 

תמר איבגי, תושבת העיר, צפתה עם בני משפחתה באנשים שנדחפים אל דלתות האוטובוס ובאלו המנסים לעקוף את התור כדי לזכות במקום. הם, לדבריה, אינם עולים לאוטובוסים מכיוון שקיבלו תשובה שלילית כשביקשו להרשם. "זה ממש לא בסדר מה שקורה כאן, הייתי רוצה אבל לא נותנים לי. רק מי שמכיר את המארגנים נוסע", אומרת תמר. "בכל מקרה, לעזוב את הבית זה לא פיתרון. הממשלה הזאת מתחת לכל ביקורת, זו זכותי לדרוש ביטחון וישמרו על החיים שלי ועל חיי הילדים שלי".

 

טלי עמאר, אם לשלושה ילדים, מיהרה להירשם בין המבקשים להתפנות מהעיר אך היא מודעת לכך שלא מדובר בפתרון של ממש: "זה רק ליומיים שלושה. מה אני אגיד לילדים אחר כך, שאני לוקחת אותם לעוד טיול?".

 

משפחת עמאר מתגוררת בבית בן שבעה חדרים אולם בחצי השנה האחרונה הם כמעט ולא יוצאים מהממ"ד (חדר הביטחון). "יש לי ארמון ואני לא משתמשת בו בכלל", מספרת טלי. היא מודה שהיא אוהבת את שדרות ורוצה להישאר בה, אך יחד עם זאת חולמת להקריא סיפור לילדיה בלי לשמוע אזעקות והתראות על נפילת קסאמים: "אני רוצה קצת רוגע, לפחות לכמה ימים".


תושבי שדרות בדרך לאוטובוסים. פתרון זמני בלבד (צילום: צפריר אביוב)

 

אריאלה בן חמו התיישבה באוטובוס שייקח אותה למלון בבאר שבע, אך המצב בשדרות מכעיס אותה. "זו הרגשה נוראית לברוח מהעיר שלי, אבל אני חייבת לשנות קצת אווירה בשביל הילדים. אין מנוס מפיתרון צבאי, אנחנו חייבים להיכנס לעזה, לנקות את השטח ולצאת".

 

נערכים ללימודים מחוץ לעיר

אחרי שהיום לא התקיימו הלימודים בכל מוסדות החינוך בשדרות, עסקו באגף החינוך בעירייה בהיערכות לקראת חידושם מחוץ לעיר ובמספר מבנים ממוגנים. מנהלת אגף החינוך, מרים סאסי, אמרה כי הוקם חמ"ל שתפקידו למצוא פתרונות לכלל התלמידים בעיר, עם דגש על תלמידי התיכונים שאמורים לגשת לבחינות הבגרות בשבועות הקרובים. משרד החינוך וגורמים נוספים שלחו סיוע לעיר והציעו את עזרתם, וכך גם גופים נוספים כמו החברה להגנת הטבע.


בית ספר סגור בשדרות. הלימודים יימשכו במתכונת חירום (צילום: אמיר כהן)

 

תלמידי שדרות בכיתות י"א-י"ב ילמדו ממחר ב"בית יציב" בבאר שבע. שאר התלמידים יופנו לבתי ספר אחרים בבאר שבו וביישובים הסמוכים - מיתר, עומרים ולהבים. אגף החינוך עושה מאמצים למצוא פתרונות גם לילדי הגנים במסגרות ממוגנות או במקלטים בתוך שדרות. "המטרה שלנו היא לנסות ולהחזיר את התלמידים לשגרה", מסבירה סאסי. "יש תלמידים שצריכים לגשת לבחינות מתכונת ובחינות בגרות. אנו נמצא פיתרון לכל תלמיד בעיר".

 

סאסי מוסיפה כי הצבת התלמידים במוסדות חינוך חלופיים כרוכה בתיאום לוגיסטי מורכב של הסעות, מבנים ומציאת פתרונות מחוץ לעיר. "לשמחתנו הרבה, גופים רבים נרתמים בכדי לסייע לנו ועל כך אנו מוקירים להם תודה", אמרה. עוד הדגישה סאסי כי לתלמידים הניגשים לבחינות הבגרות השנה יינתנו הקלות בתיאום עם משרד החינוך.

 

מי שחושש מעט מהעברת התלמידים מהעיר היא יו"ר ועד ההורים של התיכונים הדתיים בשדרות, סופי בן שושן. לדבריה, יש צורך בבחינה מחודשת של הנושא: "אני חוששת מריכוז של ילדים ליד הסעות באוטובוסים בימים האלה. אני לא חושבת שבמצב הזה הילדים יכולים לחזור ללימודים. הם מבולבלים וראשם אינו צלול ללמידה. מוטב היה לשקול לבטל חלק מהבחינות ואולי להכיר בציוני המגן כציוני הבגרות".

 

השתתפו בהכנת הידיעה: שמוליק חדד, יעל ברנובסקי וענת ברשקובסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית שנפגע מקסאם בשדרות
צילום: אמיר כהן
פינוי הפצועה בשדרות
צילום: איי אף פי
ממתינים לפינוי לבאר שבע
צילום: צפריר אביוב
מומלצים