שתף קטע נבחר

יוזמה בקנדה: הסוף לאזרחות כפולה

השלכותיה של מלחמת לבנון עדיין מורגשות בישראל ובמזרח התיכון, וכעת נראה שהמלחמה הציתה שינוי גם בקנדה. בעקבות הפינוי של 15 אלף אזרחים קנדים מלבנון בזמן המלחמה, הממשלה מעוניינת לאסור על אזרחיה להחזיק בדרכון נוסף. שר ההגירה הקנדי: "אנשים שלא מתגוררים כאן ולא משלמים מיסים מנצלים את מדיניות הרווחה שלנו"

ממשלת קנדה מעוניינת לאסור על אזרחים להחזיק באזרחויות נוספות. העיתון הקנדי "נשיונל פוסט" דיווח הבוקר (שבת) כי משרד ההגירה הקנדי חקר את הנושא וגילה כי יישום היוזמה החדשה עלול להתגלות כבעייתי.

 

הממשלה בראשותו של סטיבן הרפר החליטה על היוזמה בעקבות מלחמת לבנון השנייה, שבמהלכה פינתה קנדה 15 אלף מאזרחיה שנמלטו מביירות. הפעולה, שעלתה למשלם המיסים הקנדי 100 מיליון דולרים, עוררה סערה ציבורית במדינה, והעלתה ביקורת נוקבת על זכויותיהם של בעלי אזרחות כפולה.


אזרחים קנדים נמלטים מביירות. החילוץ עלה 100 מיליון דולר (צילום: איי.פי)

 

עם זאת, ממסמכים של משרד ההגירה הקנדי עולה כי יהיה זה קשה לאכוף את המדיניות החדשה. "כל מדינה קובעת אם וכיצד אנשים יכולים לקבל אזרחות. קנדה לא יכולה לדעת אם אדם הוא אזרח של מדינה אחרת, כפי שמדינת אחרת לא יכולה לדעת אם אדם הוא אזרח קנדי", נכתב בדו"ח ראשוני שהוגש לממשלה ביולי 2006 - בעיצומה של מלחמת לבנון.

 

"חוק האזרחות" הקנדי, שתוקן ב-1977, מתיר לאזרחי המדינה להחזיק בדרכון נוסף. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של קנדה דיווחה בשנת 2001 כי לפחות 550 אלף אזרחים המתגוררים בשטחי מדינה מחזיקים באזרחות נוספת. אולם, הלשכה מסרה אז כי לא ניתן לקבוע בוודאות כמה קנדים, המתגוררים מחוץ לשטחי המדינה, הם בעלי אזרחות כפולה. עמותת "אסיה פסיפיסיק הקנדית" העריכה כי ישנם 2.7 מיליון אזרחים קנדים המתגוררים בחו"ל.

 

על פי הדיווח ב"נשיונל פוסט", בחודש נובמבר האחרון הורה שר ההגירה, מונטי סולברג, לעובדי המשרד לפעול במלוא המרץ ולהכין תחקיר מקיף בנושא ביטול האזרחות הכפולה. המסמכים שפורסמו היום מהווים רק חלק קטן מהתחקיר שהזמינה ממשלת קנדה ושמרבית פרטיו טרם נחשפו לציבור.

 

סולברג, שמאז פרש מתפקידו, הופיע לפני מספר חודשים בפני הוועדה לנושאי הגירה בפרלמנט ואמר כי משרדו ממשיך לחקור את הנושא. "אנו נמצאים במצב שבו אדם כלל לא מתגורר כאן, לא משלם מיסים, אבל מתכנן לנצל את מדיניות הרווחה שלנו בשלב מסוים. אני סבור שרוב הקנדים חושבים שזה לא הוגן כלפיהם", אמר סולברג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
15 אלף קנדים פונו במלחמה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הרפר. היוזמה קשה ליישום
צילום: איי פי
מומלצים