אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסטיבל ישראל

מילך שריף וקרן הדר. בעקבות מגדל בבל צילום: בנצי שירה
מילך שריף וקרן הדר. בעקבות מגדל בבל צילום: בנצי שירה
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

פשוט שיר אהבה

המלחינה אלה מילך שריף והזמרת קרן הדר חברו יחד למסע פנטסטי לגילוי מחודש של שיר השירים. היצירה החדשה, שתבוצע בשמונה שפות, תעלה בבכורה בפסטיבל ישראל

מרב יודילוביץ'
פורסם: 26.05.07, 18:07

 

צילום: בנצי שירה

שחורה אני ונאווה. שיר השירים דרך נקודת מבטה של האישה

 

יצירתה החדשה של המלחינה אלה מילך שריף, "שחורה אני ונאווה", היא מסע לגילוי מחודש בטקסטים של שיר השירים. ביחד עם זמרת הסופרן קרן הדר, ערכה מילך שריף את הטקסטים מתוך פרשנות אישית ונשית מאוד שהפכה את המילים לסיפור על אהבה, קנאה ושברון לב.

 

ראיון
בין שתי ערים / מרב יודילוביץ'
היא למדה בבית צבי, שיחקה בתיאטרון הקאמרי אבל חלמה תמיד על עולם המוזיקה הקלאסית והאופרה. קרן הדר, הזמרת הראשונה שזכתה למלגת לימודים מטעם קרן ברנבוים-סעיד, מספרת איך זה לחיות על הקו תל-אביב-ברלין
לכתבה המלאה

היצירה, המוגדרת על פי מילך שריף כפנטזיה מוזיקלית, תעלה בבכורה עולמית ביום שני, 4 ביוני, בתיאטרון ירושלים במסגרת פסטיבל ישראל וההתרגשות רבה. את הפניה למילך שריף יזמה הזמרת קרן הדר. "הקונספט המיוחד של עריכת הטקסטים לסיפור עלילתי שבו האישה במרכז מאוד מצא חן בעיני", מספרת המלחינה, "יש דרמה וסיפור לא פתור שבסופו אנחנו לא בטוחים אם מהאהבה הנכזבת הזו היא מתאוששת או משתגעת".

 

היצירה מבוצעת בשמונה שפות שונות ולדברי הדר הסיבה לכך היא חיפוש אחרי נוסח עכשווי יומיומי לטקסט התנכי. "התחלנו בתרגום אוקספורד לאנגלית ואלה הציע ללכת לשפות נוספות שמתקשרות אצלה לאהבה כמו פורטוגזית ואיטלקית. לזה נוספה הערבית לתיאורי הארץ, הגרמנית לתיאורי הקנאה ואש האהבה והארמית", היא אומרת, "כל השפות האלה יחד הם כלי בשבילי".

 

בעיני מילך שריף, בליל השפות הוא אמירה בפני עצמה. "קרן היא זמרת עם יכולות מגוונות מאוד ובמובן זה מדובר בזמרת נדירה. היא יכולה לשיר הכי פשוט שבעולם ומצד שני לבצע אריות אופראיות מסובכות. ביצירה הזו החלטתי ללכת עד הסוף על כל היכולות שלה כפי שאני מכירה אותן ולאפשר לה להשתמש בכל המגוון הדרמטי שטמון בתוכה, גם מבחינה קולית וגם מהבחינה התיאטרלית. ובאמת ביצירה הזו אפשר לשמוע אותה שרה בערבית בקול גרוני או מגיעה לגבהים מדהימים באריה איטלקית. השימוש בשפות מאפשר לה להבליט גוונים מיוחדים בקול שלה. מהבחינה המוזיקלית לי זה אפשר לצאת למסע עולמי בעקבות האהבה".

 

אז בליל השפות ואיחודן תחת המוזיקה זה למעשה מניפסט על איחוד?

 

"זה נשמע נדוש אבל כן, האהבה היא המאחדת בין כל הלאומים והעמים. הדימוי שהיה לי כשכתבתי את היצירה בשפות שונות היה סיפור מגדל בבל. כשאלוהים החליט שבני האדם הגזימו הוא בלבל להם את השפות ונוצרה איןשפה שמתוכה צמחה המוזיקה. זו היתה נקודת המוצא".

 

החיבור בין השתיים נולד מאחורי הקלעים של האופרה "צחוק של עכברוש" שכתבה מילך שריף לספרה של נאווה סמל.

ההפקה שעלתה בתיאטרון הקאמרי וזכתה לביקורות משבחות הרשימה את הדר, שבסופו של דבר גם לקחה בה חלק. "התאהבתי באלה ב'צחוק של עכברוש'. ישבתי באולם הקאמרי באחת ההצגות הראשונות ולא הפסקתי לבכות מהתרגשות", מספרת הדר, "אחר כך זכיתי להחליף את אחת השחקניות בהפקה בכמה הצגות וזו היתה חוויה בלתי נשכחת. אני חושב שאלה היא אחת המלחינות המוכשרות בעולם וזה כבוד גדול לעבוד איתה ולזכות לכך שהיא תכתוב לי יצירה בת שעה".

 

בהפקה, עליה מנצח תמיר חסון, משתתפים בנוסף זמר הקונטרה טנור דוד פלדמן, הטנור נמרוד גרינבוים והבס בריטון ויל ליגנל והנגנים מרגלית גפני, מוקי זוהר, אלון ראובן, דניאל ברד, אבשלום שריד, יונתן גוטליבוביץ', אורית צלניקר, גיורי פוליטי ויוני פרחי.  

 

  • שחורה אני ונאווה - יום ב', 4 ביוני, בשעה 21:00 באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים

 

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet במה מציג מידע על הצגות, בידור, מופעים וסטנד אפ, תיאטרון פרינג', אמנים יוצרים, אולמות, אתרי בילוי ואמנויות במה
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©