שתף קטע נבחר

רולאן גארוס: שחר פאר רוצה עוד מסע חלומי

הרולאן גארוס יוצא לדרך ביום א', הישראלית מס' 1 חולמת לשחזר את המסע הקסום מ-2006. ציפי אובזילר תשחק כבר ביום ראשון. בנשים הכל פתוח, בגברים מחכים כולם לקרב נוסף בין שני הגדולים. ההימור שלנו: סרינה ופדרר ידיחו את הנין ונאדאל, אלופי השנתיים האחרונות, וירקדו טנגו בפריז. קבלו את מונדיאל החימר

השנה אין מונדיאל כדורגל, לא אליפות אירופה ואפילו לא אולימפיאדה. עם כל הכבוד לגמר ה-NBA, לטור דה פראנס ואפילו לאליפות אירופה לנבחרות צעירות, האירועים הגדולים של הקיץ יגיעו מכיוון הטניס, עם שני טורנירי גראנד סלאם בחודש הקרוב, רולאן גארוס וכעבור שבועייים ווימבלדון.

 

המנה הראשונה תגיע מפריז עם אליפות צרפת הפתיחה, שזו שנה שנייה ברציפות לא תיפתח ביום שני כרגיל בטורנירי טניס, אלא דווקא ביום א', על מנת להרוויח עוד הכנסות מיום שידורים נוסף. ומהמ צפה לנו? 15 יום של אביב, שמש, פריז וטניס משובח. לא מעט אנשים ברחבי תבל יגידו שבאמת לא צריך יותר מזה. האמת? אני מסכים.


מתקשה מול הגדולות לאחרונה. פאר ועודד יעקב (צילום: קייל קלפהאם)

 

כרגיל בשנים האחרונות, המוקד מבחינת חובבי הספורט הישראלים יגיע מכיוונה של שחר פאר. ואם אומרים באותו משפט שחר פאר, פריז ורולאן גארוס, כנראה שזה בהקשר חיובי ויגיעו חדשות טובות. לפני שנתיים, הטניסאית מספר 1 שלנו הדהימה עם סיבוב שלישי בפריז. אז, זה מתפס כמשהו חד-פעמי, שהתבסס על הגרלה נוחה. אבל אז הגיע רולאן גארוס 2006 ופאר הדהימה עם הישג שיא לאותו רגע, העפלה לשמינית הגמר.

 

באותם שבועיים קסומים בפריז, שחר, שלראשונה בקריירה היתה בין 32 המדורגות בטורניר גראנד סלאם, רשמה את נצחונה הראשון בקריירה על שחקנית טופ-10 (אלנה דמנטייבה) ורק אחרי פייט נהדר נכנעה מול מרטינה הינגיס. מדינה שלמה עקבה אז אחרי תוצאות הטניסאית ממכבים, הרייטינג של ערוץ 1 ששידר את המפגש מול הינגיס שבר שיאים ושחר זוכרת את אותה תקופה כמשהו חלומי: "זה היה טורניר בלתי נשכח. הלוואי הפעם אשחזר או אפילו אשפר את ההישג של השנה הבאה", סיפרה השבועבראיון מיוחד ל-ynet מפריז.


תחכה לשחר בשמינית? סווטלנה קוזנצובה (צילום: איי פי)

 

ההגרלה האירה הפנים לישראליות

על הנייר, ולמרות שהתוצאות שלה בפתיחת עונת החימר לא הכי מרשימות (3 נצחונות, 3 הפסדים), יש סיכוי לא רע בכלל שפאר, המדורגת 16 בעולם, תשחזר את ההצלחה שלה מפריז 2006. ההגרלה זימנה לה פתיחה נוחה מול האסטונית קאנפי (55), אותה כבר הביסה בעבר, ובשמינית הגמר, אם וכאשר, היא אמורה לפגוש את סווטלנה קוזנצובה. הרוסייה אמנם סגנית האלופה בפועל, אבל שחקנית טופ-5 שפאר כבר ניצחה פעמיים העונה, באליפות אוסטרליה ובמיאמי. הבעיה היחידה – חימר הוא המשטח המועדף על 'קוזו'.

 

הנציגות הישראלית בטורניר הנשים תושלם עם ציפי אובזילר (93) ואנה סמאשנובה (126). ציפי, שפתחה את העונה נהדר ובגיל 34 נכנסה לראשונה בקריירה לטופ-100, סבלה מירידה מסויימת בחודש האחרון אך יש לה סיכוי טוב לעבור סיבוב שיקדם אותה עוד בדירוג, אם תנצח ביום ראשון (משחק שני מ-12:00) את ההונגרייה צ'זינק (123), לפני מפגש אפשרי מול דינארה סאפינה. סמאשנובה, אולי בגראנד סלאם האחרון שלה לפני הפרישה (טרם החליטה אם תשחק בווימבלדון), תנסה לעבור את הספרדייה נוריה לאגוסטרה-ויווס, החוזרת מפציעה (268 בעולם כיום, 35 בעבר).


רולאן גארוס אחרון בקריירה. אנה סמאשנובה (צילום: איי פי)

 

הנין רוצה טריפל, סרינה רוצה חבר

טורניר הנשים השנה דווקא נראה פתוח מתמיד. ז'וסטין הנין, שלא שיחקה באליפות אוסטרליה בגלל הגירושין מבעלה, חוזרת לגראנד סלאם ותנסה להיות הראשונה מאז מוניקה סלש (בין 90' ל-92'), הזוכה שלוש פעמים ברציפות ברולאן גארוס. הבלגית הצנומה בת ה-24 אמנם שחקנית גדולה על חימר, אבל בינתיים לקחה העונה רק את טורניר ורשה על המשטח האדום.

 

ההגרלה שנערכה ביום שישי קבעה מפגש אפשרי ענק ברבע הגמר, שחזור של המשחק המפורסם מ-2003, בין הנין לסרינה וויליאמס. השתיים הספיקו להתיידד מעט מאז אותו משחק לא נעים, אבל סרינה בכל מקרה מסתמנת כאיום הגדול ביותר של הבלגית בדרך לתואר נוסף. האמריקאית חוזרת לפריז לראשונה זה שלוש שנים, אבל מבהירה: "רולאן גארוס זה היעד מספר 1 שלי. יש לי רק גביע אחד מכאן, הוא בודד ורוצה חבר", התבדחה סרינה, שבכל אחד מתארי הגראנד סלאם האחרים זכתה לפחות פעמיים (באוסטרליה אפילו שלוש).


בכושר משופר. סרינה וויליאמס (צילום: איי פי)

 

מריה שראפובה, שמעולם לא עברה את רבע הגמר בפריז, לא נראית מאיימת במיוחד אחרי השבוע המאכזב שלה באיסטנבול (גמגום כל הדרך עד להדחה בחצי הגמר), אמלי מורזמו, שגם היא נעצרה תמיד בשלב 8 האחרונות או לפני, עם דגש על הלפני, צפויה לקרוס שוב בלחץ הקהל הביתי, מה עוד שרק לאחרונה חזרה מפציעה ארוכה.

 

אם לא יהיו הפתעות

שמינית הגמר: חצי עליון

ז'וסטין הנין (1, בלגיה) – נה לי (16, סין)

סרינה וויליאמס (8, ארה"ב) – דינארה סאפינה (10, רוסיה)

ילנה יאנקוביץ' (4, סרביה) – אלנה דמנטייבה (13, רוסיה)

נדיה פטרובה (11, רוסיה) – ניקול ואידיסובה (6, צ'כיה)

 

שמינית הגמר: חצי תחתון

אנה איבנוביץ' (7, סרביה) – דניאלה האנטוחובה (12, סלובקיה)

סווטלנה קוזנצובה (3, רוסיה) – שחר פאר (15, ישראל)

אמלי מורזמו (5, צרפת) – אנה צ'קווטאדזה (9, רוסיה)

מריה שראפובה (2, רוסיה) – פטי שנידר (14, שוייץ)


אוהבת את החימר של פריז, אבל לא בכושר. הנין (צילום: איי פי)

 

שימו לב ל: שתי מועמדות נוספות לתואר שעשויות לפרוץ בשקט מאחור - אנה איבנוביץ' וילנה יאנקוביץ'. טניס סרבי זה לא רק נובאק דיוקוביץ' ושתי הצעירות הללו, שחביבות לא רק על הצלמים, פשוט בכושר מצוין. אחרי שזכו בטורנירי ברלין (איבנוביץ'), צ'רלסטון ורומא (יאנקוביץ'), לא יהיה מי שירים גבה אם אחת מהן תגיע לשלבי ההכרעה הרחוקים בפריז.

 

ההימור שלי: הנין לא ממש חזרה לעצמה, שראפובה ומורזמו שוב ייתקלו בבעיות הפסיכולוגיות שלהן בפריז ורק מישהי אחת נראית חזקה ויציבה: וויליאמס. סרינה וויליאמס. היא אמנם הפסידה במפתיע ברבע גמר טורניר רומא, אבל כשהיא מרוכזת ובכושר, היא מנצחת כל מה שזז. היא סימנה את הת ואר כאן כמטרה, לא נשאר אלא להאמין לה.

 

גברים: בדרך לעוד סופרקלאסיקו ענק

עד לפני שבוע, כל כתבה שהיתה נכתבת לקראת הרולאן גארוס היה אומר: רפאל נאדאל, מלך החימר, אמור לזכות בתואר שנה שלישית ברציפות, כל יתר 127 המשתתפים ייאבקו על הזכות להגיע לגמר. אבל אז הגיע טורניר המבורג המדהים, שטרף את כל הקלפים.


דווקא פדרר עצר לו את הרצף. נאדאל אחרי עוד גמר השנה (צילום: רויטרס)

 

רוג'ר פדרר, האיש שנראה במשבר אחרי ארבעה טורנירים ללא זכייה ופיטורי מאמן, דווקא הוא - מי שתמיד נראה כ'עושה בכמנסיים' בכל מפגש על חימר מול נאדאל – הצליח לעצור את הרצף המדהים של השור הספרדי. אחרי 81 נצחונות ברצף על המשטח האהוב עליו (מאז אפריל 2005), 'רפא' נכנע בגמר מול פדרר, שגם עשה את זה בסטייל עם 2:6, 0:6 מדהים אחרי שהובס במערכה הראשונה. עכשיו הכל פתוח ויותר מתמיד נראה כי אנו קרובים מתמיד להיסטוריה בדמות זכייה ראשונה של פדרר ברולאן גארוס, הטורניר היחיד שחסר למי שמתקרב בצעדי ענק לתואר הטניסאי הטוב בכל הזמנים.

 

"הניצחון על נאדאל בהמבורג משנה הכל. זה נתן לי הרבה ביטחון לקראת פריז ואני משוכנע ביכולתי לזכות בתואר", שלח פדרר מסר ברור אחרי הגעתו לבירת צרפת, לקראת נסיונו להחזיק בכל ארבעת תארי הגראנד סלאם במקביל, כמו האמריקני דון באדג' וגיבורו, האוסטרלי רוד לייבר. אבל עם כל הכבוד לרצונות, ממול עדיין יהיה נאדאל.


המשבר נפתר ברגע שהוא נשאר לבד, בלי מאמן. פדרר (צילום: רויטרס)

 

המדורג 2 בעולם מחזיק ב-100 אחוזי הצלחה בפריז והוא ינסה להיות הטניסאי הראשון הזוכה שלוש פעמים רצופות בפריז, בשלושת ביקורי הבכורה שלו. נאדאל, שהודה כי היה תשוש מנטלית בעקבות הרצף המדהים שלו על חימר, יצא לשבוע חופש של דייג ומנוחה בעיר הולדתו מאיורקה וחזר מלא אנרגיות: "הביטחון שלי מאה אחוז. אני משחק את הטניס הכי טוב שלי בקריירה וזו היתה עונת החימר הכי טובה שלי. שיחקתי הרבה גמרים ולקחתי יותר תארים מבכל עונה אחרת בשלב הזה. אני בטח לא יכול להתלונן כי הפסדתי משחק אחד מול הטניסאי הטוב בעולם".

 

נאדאל אמור להתקשות בסיבוב הפתיחה מול הארגנטינאי הכשרוני חואן מרטין דל פוטרו (הכי צעיר בטופ-100) וגם בהמשך נראה כי יש לו הגרלה מעט קשה יותר מזו של פדרר, אך השניים צפויים לשייט בהצלחה עד לגמר גדול נוסף ביניהם. היתר? ינסו להעפיל עד חצי הגמר ולחגוג טורניר גדול מבחינתם.


ישמח אם ישרוד שבוע. אנדי רודיק (צילום: איי פי)

 

אנדי רודיק (3) ישמח אם ישרוד את השבוע הראשון על המשטח אותו הוא לא בדיוק מחבב, פרננדו גונסאלס, ניקולאי דוידנקו, נובאק דיוקוביץ' ולייטון יואיט ינסו להגיע רחוק ולפתוח פער במירוץ למאסטרס של סוף העונה. הפתעה תמיד יכולה להגיע מאחד הארגנטינאים בארמדה הרחבה, אבל עם נלבנדיאן בכושר ירוד וקניאס בנסיגה אחרי פתיחת עונה מצויינת, לא נראה כי צ'לה או מונאקו, השניים שבכושר, יוכלו להגיע רחוק מדי.

 

אם לא יהיו הפתעות

שמינית הגמר: חצי עליון

רוג'ר פדרר (1, שוייץ) – מיכאל יוז'ני (13, רוסיה)

איבן ליוביצ'יץ' (7, קרואטיה) – טומי רוברדו (9, ספרד)
ניקולאי דוידנקו (4, רוסיה) – דויד נלבנדיאן (15, ארגנטינה)
פרננדו גונסאלס (5, צ'ילה) – רישאר גאסקה (11, צרפת)

 

שמינית הגמר: חצי תחתון

נובאק דיוקוביץ' (6, סרביה) – דויד פרר (12, ספרד)

אנדי רודיק (3, ארה"ב) – מרכוס בגדאטיס (16, קפריסין)

ג'יימס בלייק (8, ארה"ב) – תומאס ברדיך (10, צ'כיה)

רפאל נאדאל (2, ספרד) - לייטון יואיט (14, אוסטרליה)


יפסיד לפדרר בגמר. רפאל נאדאל (צילום: רויטרס)

שימו לב ל: גאל מונפיס. הצרפתים, שלא חגגו תואר מקומי מאז יאניק נואה ב-83' (הנרי לקונט הגיע לגמר ב-88'), מפנטזים על אלוף מקומי. הצרפתי בן ה-20 אמנם בכושר נהדר (ניצח את רודיק ויואיט השבוע), אבל הוא זכה להגרלה לא פשוטה ולמרות שהקהל המקומי ייהנה ממנו ומגאסקה, קשה להאמין שיוכלו להגיע באמת רחוק.

 

ההימור שלי: אחרי ששבר את המחסום הפסיכולוגי וניצח לראשונה את נאדאל על חימר, פדרר מגיע מפוקס מתמיד, עם מיליון אחוז ביטחון עצמי. רוג'ר יודע מה צריך לעשות כדי להפוך לטוב בכל הזמנים ואחרי שיזכה בתואר היחיד שחסר לו, לא יישאר אחד שיסרב להודות כי השוייצרי הוא מספר 1 אי פעם.


יחזיקו את המורל הלאומי. אנדי רם ויוני ארליך (צילום: איי פי)

 

גברים ישראלים יש רק בזוגות

זו שנה שניה ברציפות שטורניר היחידים נשאר ללא נציגים ישראלים, אחרי הדחתם של נועם אוקון, דודי סלע והראל לוי במוקדמות. לפיכך, וכפי שקורה כמעט בכל גראנד סלאם, הנציגים היחידים שלנו בטורניר הגברים יהיו שחקני הזוגות אנדי רם ויוני ארליך.

 

למרות שנולדו בדרום אמריקה, חימר הוא לא המשטח המועדף על 'אנדיוני', אבל השנה השניים רשמו תוצאות טובות מהרגיל ב'ארגז החול' וסיכוי טוב שלראשונה אי-פעם רם וארליך יעברו את שמינית הגמר בפריז. עם הגרלה טובה וקצת מזל, אולי הם עוד יוכלו להשוות את השיא שלהם מווימבלדון 2003 (חצי גמר).


האלופים האחרונים ברולאן גארוס

האלופים האחרונים ברולאן גארוס
  גברים נשים
2008 רפאל נאדאל (ספרד) אנה איבנוביץ' (סרביה)
2007 רפאל נאדאל (ספרד) ז'וסטין הנין (בלגיה)
2006 רפאל נאדאל (ספרד) ז'וסטין הנין (בלגיה)
2005 רפאל נאדאל (ספרד) ז'וסטין הנין (בלגיה)
2004 גסטון גאודיו (ארגנטינה) אנסטסיה מיסקינה (רוסיה)
2003 חואן קרלוס-פררו (ספרד) ז'וסטין הנין-הארדן (בלגיה)
2002 אלברט קוסטה (ספרד) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2001 גוסטבו קוורטן (ברזיל) ג'ניפר קפריאטי (ארה"ב)
2000 גוסטבו קוורטן (ברזיל) מארי פירס (צרפת)
1999 אנדרה אגאסי (ארה"ב) שטפי גראף (גרמניה)
1998 קרלוס מויה (ספרד) ארנצ'ה סאנצ'ס-ויקאריו (ספרד)
1997 גוסטבו קוורטן (ברזיל) איווה מאיולי (קרואטיה)
1996 יבגני קפלניקוב (רוסיה) שטפי גראף (גרמניה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים