שתף קטע נבחר

האם יש חד קרן?

מערכת האנציקלופדיה עונה לשאלות הגולשים

שאלה: האם נכון שיש בעל חיים אמיתי שדומה בצורתו לחד-קרן? 

 

תשובה: לגולש היקר שלום. מבין בעלי החיים המרובים שהוצעו בזמנים שונים כמקורותיה האמיתיים של אגדת החד-קרן, נציין שלושה: הראם (Oryx), ובייחוד ראם התועפות הנזכר במקרא, שקרניו ארוכות וישרות. במבט מהצד, הוא נראה כבעל קרן יחידה, ואחדים סבורים כי זהו מקור האגדה. אבל כמובן, הקדמונים הכירו היטב את הראם, שנפוץ בשעתו ברחבי המזרח התיכון ואפריקה הצפונית, וידעו שיש לו שתי קרניים.  

 

אחר הוא הקרנף, ובייחוד המין האסייני הנפוץ ביותר שלו (Rhinoceros unicornis), שיש לו רק קרן אחת על אפו. לסברה זו יש חיזוק מכוח העובדה שאגדת החד-קרן הופיעה לראשונה, ככל הידוע כיום, בהודו. מאידך גיסא, קשה להבין כיצד אפשר לזהות את הקרנף המגושם והמסורבל עם החד-קרן החינני מן האגדות.  

 

לבסוף נזכיר את הלווייתן הקרוי חד-שן (פירוש שמו המדעי, Monodon monoceros, הוא "חד-שן-חד-קרן"). אורכו מגיע לשישה מטרים, והשן החותכת השמאלית שלו מוארכת ביותר, עד 2.5 מ', ישרה ובעלת צורת בורג. יצור זה מצוי באוקיינוס הארקטי, ונראה כי ציידיו סיפקו לאלכימאים של ימי הביניים את "קרני החד-קרן" שבהן השתמשו לרקיחת שיקויים בעלי סגולות מופלאות.

   

למאגר התשובות - לחצו כאן . 

 


 

 

אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

  

                        לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם אני קיים?
מתוך מאגר גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים