שתף קטע נבחר

העבודה בוחרת: המועמדים במאמץ אחרון

מפלגת העבודה תבחר היום יו"ר חדש. 313 קלפיות נפתחו ב-8:30 בבוקר וייסגרו בתשע בערב. המועמדים עושים מאמצים אחרונים, ובמסגרת זו הסכים אהוד ברק לשבור שתיקה, ואמר ל-ynet שהמסר שלו לבוחרים הוא "תחשבו את מי אתם רוצים יותר בזמן מלחמה". עמיר פרץ אופטימי: "התחלתי בנקודת שפל"

רגע ההכרעה במפלגת העבודה: בשעה 8:30 בבוקר (יום ב') נפתחה ההצבעה וחברי מפלגת העבודה החלו לבחור לעצמם מנהיג חדש. המועמדים - עמי אילון, אהוד ברק, עמיר פרץ, אופיר פינס ודני יתום עושים מאמץ אחרון להניע את המצביעים להגיע לקלפי ולשלשל את הפתק הנכון.

 

ברק, ששתק במשך כל הקמפיין, החליט לדבר ואמר ל-ynet: "בשלב הזה לא נותר כלום, אלא להתמקד בשני דברים, שאותם אני אומר לכל לוחם בשטח, לכל איש בשכונה, לכל ראש אשכול ולכל ראש ועד - תחשבו את מי אתם רוצים יותר בזמן מלחמה. זה הדגש. והדבר השני - רק אני אנצח את ביבי".

 

לאורך כל הקמפיין, ברק עשה שימוש בניסיונו הביטחוני: "אנשים שחושבים באופן הגיוני על הבחירה שלהם, צריכים לחשוב את מי הם רוצים במלחמה, ומי ינצח את ביבי בבחירות. זה הכל. אם מישהו היה יכול לבדוק עם רנטגן את הנשמות של האנשים, זה מה שהוא היה רואה".

 

ח"כ עמי אילון, אמר הלילה כי "בכוחם של מתפקדי העבודה לשדר מסר של תקווה לישראל כולה. עם מנהיגות של אמת, יושר, ואומץ - נוכל להחזיר את ישראל אל מסלול של שיקום והתחדשות. אני מתחייב לעבודת צוות ולרוח של שותפות וחברות. אני מתחייב לשרת בנאמנות את הציבור ורואה בכך זכות שאין גדולה ממנה. ביחד, נאבק ללא לאות כדי לחזק את הביטחון, למגר את השחיתות, להביא צדק חברתי, להתניע תהליך מדיני, להפריח את הכלכלה ולקדם את החינוך. לחברי העבודה ניתנת הזכות לפתוח את מסעה של מפלגת העבודה חזרה לשלטון. אסור להחמיץ את ההזדמנות הגדולה". 

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, אמר ל-ynet: "אני חושב שהתחלנו מנקודת מוצא מאוד קשה, שבה בעצם הייתי תחת מתקפה ציבורית רצינית מאוד, ואווירה קשה בגלל המלחמה. העבודה היתה צריכה לדחות את האפשרות לנהל פריימריז עד לאיחוד השורות, אך בעצם הם בחרו בפריימריז, שתפסו אותי בשפל הכי גדול שאפשר. אני הייתי תחת מסע הסתה לא יאומן".

 

לדבריו, "כשמסתכלים על העובדות, למרות הקשיים, תוך שנה, אני משאיר אחריי מערכת ביטחון הרבה יותר טובה, אני מציג מסכת גדולה מאוד של עשיה". פרץ אומר שהוא משאיר אחריו עשייה חברתית ענפה: "העלינו את שכר המינימום, עסקנו בחברות כוח אדם, הוספנו תקציב לסל התרופות". ומדוע לבחור בו? "יש סיבה טובה לבוא ולתת לי להמשיך בתפקידי. תנו לי צ'אנס לקיים את מה שהבטחתי. אם תבחרו מועמד אחר, תוכיחו כי למפלגה הזו יש תרבות של המלכת מנהיגים, והריגתם באופן מיידי".

 

ח"כ אופיר פינס אמר ל-ynet: "היום ברור לכולם, לכו-לם, שיש מחר סיבוב ראשון, ויהיה אחר כך סיבוב שני. לכן, אני מרגיש סחף גדול אליי, של אנשים שרוצים לתת לי תמיכה מהלב, על היושר, על המחיר האישי ששילמתי, על העקרונות שייצגתי. אני מאמין בהצבעה מצפונית, ערכית, ואני מאמין שתהיה מחר הפתעה ביחס לתוצאה שאני אקבל. בזמן שאחרים עשו לביתם, אני שמרתי על הבית. אני יוצא לבחירות עם הרגשה מאוד מאוד טובה, ואני מאמין שמחר אני אהיה הפתעת הבחירות".

 

קלפיות מקריית שמונה עד אילת

313 קלפיות נפתחו ב-243 אתרי הצבעה מקריית שמונה ועד אילת. 103,498 חברי מפלגת העבודה יכולים לבחור את היושב ראש הבא של המפלגה. כ-3,000 בעלי זכות בחירה מאזור שדרות ועוטף עזה יכולים להצביע בשל המצב הביטחוני במעטפות כפולות, בקלפיות בישובים עירוניים ברחבי הארץ. הקלפיות ייסגרו בתשע בערב ולאחר מכן, יועברו למשרדים של חברת טלדור בפתח תקווה, שם תתבצע הספירה הרשמית.

 

במפלגת העבודה גייסו אמצעים טכנולוגיים שונים כדי למנוע זיופים בהליך הבחירה. יו"ר ועדת הבחירות של המפלגה, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, העריך השבוע כי "הזיופים יהיו תופעה שולית בבחירות האלה". הודעה זו של השופט לא מנעה מהמטה של עמי אילון לנהל במשך יום שלם קמפיין וירטואלי סביב שאלת הזיופים במגזר הערבי ובכלל. בשעות הערב הפיצו אנשיו מידע על "חשדות" לכאורה לזיופים במגזר הערבי, אבל לוועדת הבחירות לא הוגשה ולו תלונה אחת.

 

בלילה, לאחר סגירת הקלפיות, יחלו התוצאות לזרום אל המשרדים של חברת טלדור. דודו פדות, מנהל הבחירות, סיפר שלכל מועמד יהיה נציג שיוכל לעקוב אחר הספירה. במקביל, בבית המפלגה בשכונת התקווה, יוצגו התוצאות הסופיות. ההערכה היא כי בשלוש או בארבע לפנות בוקר יתקבלו התוצאות סופיות, כאשר לקראת שעות הצהריים למחרת תסתיים גם ספירת המעטפות הכפולות של תושבי עוטף עזה.

 

שיעור ההצבעה הממוצע בשנים האחרונות לראשות המפלגה עומד על 64.6 אחוזים, וההערכה היא שהמספר הזה לא ישתנה בהרבה. המועמדים כולם נערכים לקרב הגדול, והוא הבאת המתפקדים לקלפיות. אילון וברק מעוניינים באחוזי הצבעה גבוהים, במיוחד במגזר הערבי ובקיבוצים, שם יש להם אחיזה איתנה. במטה ברק טוענים כי בידם סקר פנימי המצביע על כך שהוא ואילון נמצאים בתיקו בקיבוצים. 


פורסם לראשונה 27/05/2007 23:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את מי רוצים במלחמה? ברק
צילום: ניב קלדרון
מאמץ אחרון. אילון
צילום: ניב קלדרון
עמיר פרץ. התחיל בשפל, יגמור בשיא?
צילום: חגי אהרון
עשו טלפונים. אופיר פינס
צילום: ניב קלדרון
דני יתום
צילום: עופר עמרם
מומלצים