שתף קטע נבחר

מי תפס את אל קפון?

מערכת האנציקלופדיה עונה לשאלות הגולשים

שאלה: רציתי לדעת אם זה נכון שאת אל קאפונה הכניס לכלא מס ההכנסה האמריקני? 

 

תשובה: לגולש היקר שלום. אמת ויציב. למי שטרם שמע את השם, אלפונס גבריאל "אל" קפון היה המפורסם מבין הגנגסטרים האמריקאים, מראשית פעילותו הפלילית בתחילת שנות ה-20 ועד לסופה ב-1931. יותר מכול, הוא זכור כמי שעמד בראש אימפריית פשע ששגשגה על רקע האיסור שהוטל בתקופה זו על ייצור, הובלה, קנייה וצריכה של משקאות חריפים בארה"ב.

 

כל ניסיונותיהן של רשויות החוק האמריקניות לגבש כתבי אישום פליליים נגד אל קפון עלו בתוהו, משום שהוא היטיב להסתתר מאחורי גבם של עושי דברו הנאמנים, וגם משום שעלה בידו להשחית רבים מאנשי החוק שהיו אמורים לרדוף אותו. אולם במחצית 1930 נפלו לידי הרשויות, לגמרי במקרה, פנקסי החשבונות של ארגונו של אל קפון, וכמה אנשי חוק ממולחים הבינו כי אם אי אפשר להאשימו בפלילים, לפחות ניתן להאשימו בעבירות מס.

 

צוות מובחר שנקרא "הבלתי-נשחתים" (The Incorruptibles, או גם The Untouchables), בראשותו של איש משרד האוצר אליוט נס, פתח בחקירה נמרצת שהביאה להעמדתו של אל קפון לדין ב-1931. משפטו זכה לסיקור נרחב, בין השאר מפרי עטו של העיתונאי והסופר המהולל דיימון רניון. כתב האישום כלל 22 סעיפים, וקפון הורשע בחמישה מהם: העלמות מס בשנים 1925–1927, ואי הגשת דו"חות שומה בשנים 1928 ו-1929. הטבח של יום ולנטיין 1929 בשיקגו, שבו נרצחו שבעה אנשים בפקודתו של אל קפון, לא נזכר כלל במשפט.  

 

קפון נידון ל-11 שנות מאסר בכלא פדרלי ועוד שנה בכלא מחוזי, וכן הוטלו עליו קנסות כבדים. הוא ישב בכלא עד סוף 1939, ואז שוחרר במצב בריאותי קשה מאוד, בגוף ובנפש. הוא לא חזר לפעילות פלילית, ומת בינואר 1947.

 

למאגר התשובות - לחצו כאן .  

 


 

 

אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

  

                        לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet 


 


פורסם לראשונה 27/05/2007 23:55

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין מיסוי ללא יצוג
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים