שתף קטע נבחר

סקר: 55% ממשקיעי ההון סיכון בוחרים בהודו וסין

לעומת זאת ישראל אינה מופיעה כלל כיעד מרכזי. שלמה גרדמן, יו"ר כנס רעננה למדיניות היי-טק לאומית: "מדובר באיום מהותי על תעשיית ההיי-טק ועל הכלכלה הישראלית בכלל"

30% ממשקיעי ההון סיכון מתכוונים להשקיע במשק הסיני ו- 25% נוספים מיעדים כספם להודו. כך עולה מסקר שנערך בשנת 2006 בקרב קהילית משקיעי הון הסיכון ופורסם לאחרונה על ידי פירמת רואי החשבון דלויט. לעומת זאת, ישראל, על פי הסקר, אינה מופיעה כלל כיעד מרכזי.

 

עוד מתברר כי אם בשנת 2002 הפנו משקיעי ההון סיכון לסין פחות ממחצית הסכומים שהשקיעו בישראל ואילו כיום, בתוך פחות מ-5 שנים, מושקעים בסין כ-2.2 מיליארד דולר - כ-35% יותר מאשר בישראל.

 

שלמה גרדמן, יו"ר כנס רעננה למדיניות היי-טק לאומית, מציין כי הנתונים מצביעים על מגמות עולמיות אשר ישפיעו בקרוב גם על ישראל. "שינוי הכיוון של המשקעים והגידול העצום שחל בהשקעות בתעשיית ההיי-טק של מדינות גדולות ומתפתחות מאתנו, מהווים איום מהותי על תעשיית ההיי-טק ועל הכלכלה הישראלית בכלל", אמר גרדמן.

  

מדו"ח שהוכן לקראת כנס רעננה למדיניות היי-טק לאומית שייערך החודש, עולה כי מדי שנה מצטרפים לתעשיית ההיי-טק בישראל רק 8,000 בוגרי אוניברסיטאות חדשים, בעוד שבהודו מסיימים כ-350,000 בוגרים בשנה (פי 44), ובסין מסיימים כ-500,000 בוגרים בשנה (פי 62).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלמה גרדמן, יו"ר כנס רעננה למדיניות הייטק לאומית
מומלצים