שתף קטע נבחר

קצת בריאות: עוגת גבינה ותפוחים

תמי סירקיס-אקרמן מציעה עוגה עם פחות רגשי אשם: עוגת גבינה ותפוחים פירורית בסגנון עוגות בריאות מועשרת בסיבים תזונתיים באמצעות דגני בוקר ובסידן באמצעות תוספת של גבינה

עוגת גבינה ותפוחים פירורית

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים (לשתי תבניות מוארכות):

לעוגה:

3/4 כוס (סה"כ 50 גרם) דגני בוקר על בסיס סובין

1 כוס מיץ תפוזים (מיץ תפוחים או מים)

500 גרם גבינה לאפייה 5%

3 ביצים

2 כוסות סוכר חום בהיר

1 כוס רסק תפוחים (אפשר גם ללא סוכר)

2 וחצי כוסות קמח תופח

לתערובת הפירורית:

150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

6 כפיות קמח רגיל

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

1 כף קינמון טחון

קורט ציפורן

קורט אגוז מוסקט

קורט אבקת זנגביל (ג'ינג'ר)

לזיגוג:

3-2 כפות דבש נוזלי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה של 180-170 מעלות. משמנים קלות 2 תבניות מוארכות.
  2. משרים בקערה את דגני הסובין עם המיץ או המים ומניחים להם להתרכך.
  3. להכנת התערובת הפירורית, מערבבים בקערה אחרת את האגוזים עם הקמח, הסוכר החום, החמאה והתבלינים (תמצית וניל, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט וזנגביל), לקבלת תערובת פירורית לחה.
  4. להכנת בצק העוגה, מערבבים במיקסר את הגבינה, הביצים, הסוכר החום ורסק התפוחים. מוסיפים את הקמח התופח ואת דגני הבוקר שהושרו במיץ/מים. מערבבים הכל היטב.
  5. מכינים שתי עוגות: יוצקים לכל תבנית בצק עד קצת פחות מחצית מגובהה. מפזרים בכל תבנית כרבע מהתערובת הפירורית. יוצקים שכבה שנייה מיתר הבצק ומסיימים בשכבה פירורית אחידה על כל עוגה.
  6. אופים במרכז התנור למשך כחצי שעה עד 40 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש והעוגה קפיצית למגע.
  7. מצננים את העוגה, מוציאים אותה מהתבנית, מורחים מעליה את הדבש הנוזלי לקבלת זיגוג מבריק ומגישים.

 

גיוון:

• אפשר להוסיף לתערובת 150 גרם נטיפי שוקולד.

• ניתן לאפות את העוגות בתבניות עגולות או שקעים.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים