קצת בריאות: עוגת גבינה ותפוחים
תמי סירקיס-אקרמן מציעה עוגה עם פחות רגשי אשם: עוגת גבינה ותפוחים פירורית בסגנון עוגות בריאות מועשרת בסיבים תזונתיים באמצעות דגני בוקר ובסידן באמצעות תוספת של גבינה
עוגת גבינה ותפוחים פירורית
מתכון של תמי סירקיס-אקרמן
המרכיבים (לשתי תבניות מוארכות):
לעוגה:
3/4 כוס (סה"כ 50 גרם) דגני בוקר על בסיס סובין
1 כוס מיץ תפוזים (מיץ תפוחים או מים)
500 גרם גבינה לאפייה 5%
3 ביצים
2 כוסות סוכר חום בהיר
1 כוס רסק תפוחים (אפשר גם ללא סוכר)
2 וחצי כוסות קמח תופח
לתערובת הפירורית:
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
6 כפיות קמח רגיל
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
1 כף קינמון טחון
קורט ציפורן
קורט אגוז מוסקט
קורט אבקת זנגביל (ג'ינג'ר)
לזיגוג:
3-2 כפות דבש נוזלי
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה של 180-170 מעלות. משמנים קלות 2 תבניות מוארכות.
- משרים בקערה את דגני הסובין עם המיץ או המים ומניחים להם להתרכך.
- להכנת התערובת הפירורית, מערבבים בקערה אחרת את האגוזים עם הקמח, הסוכר החום, החמאה והתבלינים (תמצית וניל, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט וזנגביל), לקבלת תערובת פירורית לחה.
- להכנת בצק העוגה, מערבבים במיקסר את הגבינה, הביצים, הסוכר החום ורסק התפוחים. מוסיפים את הקמח התופח ואת דגני הבוקר שהושרו במיץ/מים. מערבבים הכל היטב.
- מכינים שתי עוגות: יוצקים לכל תבנית בצק עד קצת פחות מחצית מגובהה. מפזרים בכל תבנית כרבע מהתערובת הפירורית. יוצקים שכבה שנייה מיתר הבצק ומסיימים בשכבה פירורית אחידה על כל עוגה.
- אופים במרכז התנור למשך כחצי שעה עד 40 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש והעוגה קפיצית למגע.
- מצננים את העוגה, מוציאים אותה מהתבנית, מורחים מעליה את הדבש הנוזלי לקבלת זיגוג מבריק ומגישים.
גיוון:
• אפשר להוסיף לתערובת 150 גרם נטיפי שוקולד.
• ניתן לאפות את העוגות בתבניות עגולות או שקעים.
מומלצים