החיים בשחור-לבן: חיתוכיות גבינה ושוקולד
יניב גור אריה מציג מתכון לחיתוכיות: בצק פריך מיוחד, עשיר ואוורירי, מעליו שתי שכבות שחור-לבן: שכבת גבינה לבנה אפויה וציפוי רך של גנאש שוקולד
חיתוכיות גבינה ושוקולד
מתכון של השף קונדיטור יניב גור אריה
המרכיבים (תבנית 35X25):
לבצק:
100 גרם סוכר
2 חבילות (סה"כ 200 גרם) חמאה יציבה, חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
2 חלמונים
קורט מלח
50 מ"ל שמנת מתוקה 15%
10 גרם אבקת אפייה
למילוי גבינה:
500 גרם גבינה לאפייה 5%
200 גרם שמנת מתוקה 15%
1 מקל וניל
200 גרם סוכר
4 ביצים
לציפוי שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
קורט מלח
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
- לבצק: מערבלים את כל החומרים (סוכר, חמאה, קמח, חלמונים, מלח, שמנת, אבקת אפיה) במעבד מזון , כמה שיותר מהר, לקבלת בצק אחיד.
- יוצרים כדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
- מרדדים את הבצק ומהדקים לתחתית התבנית. מצננים במקרר.
- למילוי גבינה: מערבבים היטב את כל החומרים (גבינה לאפייה, שמנת, מקל וניל, סוכר, ביצים) ויוצקים על הבצק שבתחתית התבנית.
- אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כשעה, עד שהעוגה מתייצבת.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- לציפוי: מרתיחים שמנת ומלח, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- בוחשים פנימה חמאה רכה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- יוצקים על העוגה ומצננים כמה שעות במקרר.
יניב גור אריה
צילום: לירון אלמוג
מומלצים