צילום: jupiter
קטנות בצלחת: פופקורן
איך קוראים לו בעברית (ובאספרנטו)? למה אנחנו חייבים לו את המיקרוגל, כמה גרגרים בממוצע יש בשקית - ואיך מדונה קשורה לכאן? כמה דברים שלא ידעתם על פופקורן
  • פופקורן הוא קיצור של popping corn וזהו בעצם שמו של הזן היחיד של תירס שמתפצפץ בטמפרטורה גבוהה.

 

  • האצטקים נהגו להכין שרשראות פופקורן אשר שימשו במהלך טקסים. כך גילו האירופאים את הפופקורן ב-1519 כשקורטז פלש למקסיקו.

 

  • עם זאת, כנראה שהאצטקים לא היו הראשונים שנהנו מפופקורן. בעקבות חפירות ארכיאולוגיות בהן נמצאו קלחי תירס בני כ-80,00 שנה, חוקרים מסוימים סבורים כי כבר אנשי המערות אכלו פופקורן.

 


  • הטמפרטורה הממוצעת הדרושה לפיצפוץ גרגר היא 175 מעלות צלזיוס.

 

  • באופן טבעי תירס מפוצפץ מקבל אחת משתי תצורות עיקריות: "פרפר" או "פטרייה".

 

  • ברוב השפות שמרו על השם המקורי ונשארו עם פופקורן. אבל יש כמה שהחליטו למצוא מילה מקומית: באספרנטו למשל קוראים לו krevmaizo או pufmaizo, בפורטוגזית תצטרכו לבקש pipoca ואילו בצרפתית - maïs soufflé.

 

  • האקדמיה ללשון עברית, אגב, קבעה ב-1991 כי שמו העברי של הפופקורן הוא פִּצְפּוּצֵי תִּירָס.

 

  • מוזיאון Wyandot popcorn museum הוקם במריון, אוהיו, שבארצות הברית ב-1982. יש בו את האוסף הגדול בעולם של מכונות פופקורן. האייטם הכי ישן: קרון להכנת פופקורן מ-1899.

 

  • באותו מחוז מתקיים בכל שנה מאז 1981 פסטיבל הפופקורן, במסגרתו גם נבחרת מיס פופקורן.

 

  • פופקורן הוא עשיר בסיבים, דל קלוריות (30 קלוריות לכוס פופקורן) ואינו מכיל נתרן, סוכר או שומן. לא, זה לא תקף כשמדובר בפופקורן בחמאה או בקרמל.

 

  • פופקורן היה המאכל הראשון שחומם במיקרוגל ב-1945 ובעצם הביא לשימוש המוכר במיקרוגל כמכשיר לחימום אוכל.

 

  • "פופקורן יוניברס" מאפשרת ללקוחות מארה"ב וקנדה לקנות פופקורן ב-160 טעמים שונים. מלבדה האמריקאים יכולים להזמין פופקורן בחנויות מקוונות אחרות.

 

  • בארה"ב יש לפחות ארבע ערים שהוכרזו כ"בירת הפופקורן העולמית" – מריון, אוהיו; רדג'וויי, אילינוי; שאלר, איווה; וצפון לופה, נברסקה.

 

  • מפתיע, אם כן, שדווקא באינדיאנה, יצרנית הפופקורן הגדולה בארה"ב, אף עיר שהוכרזה כ"בירת הפופקורן העולמית".

 

  • פופקורן הוא שמם של שני סרטים ומשחק מחשב אחד.

 

  • כדור הפופקורן הגדול ביותר בעולם הוצג ב-2006 באילינוי ומשקלו 1,550 ק"ג.

 

  • פופקורן נמכר בבתי קולנוע מאז 1912.

 

  • במחקר שנערך בארצות הברית נבדקו ערכות פופקורן למיקרו של מספר חברות. אחוז הגרגרים שלא פוצפצו נע בין 4% ל-47% בסוגים הזולים יותר.

 

  • מחקר אחר בדק את מספר הגרגרים הממוצע בשקית וגילה: בין 86 ל-96.

 

  • מדונה נוהגת לספר כי כשהגיעה לניו יורק ובכיסה 35 דולר בלבד התקיימה על פופקורן.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה קטנות בצלחת: פופקורן
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טריוויה
    פופקורן. הראשון במיקרוגל
    צילום: ויז'ואל/פוטוס
    מדונה. חיה על פצפוצי תירס
    צילום: רויטרס
    ynet ספיישל