שתף קטע נבחר

הביזיון התחדש: 30 רשויות לא שילמו שכר אפריל

הייתה שביתה? בהסתדרות טוענים כי העובדים ב-41 רשויות מקומיות ומועצות דתיות, כולל עיריות בני-ברק, קרית גת וטייבה, לא קיבלו שכר לחודש אפריל. הממשלה הבטיחה להדיח את ראשי הרשויות, אך בהסתדרות טוענים כי רובם עדיין לא הודחו

מתחדשת הלנת השכר: 30 רשויות מקומיות לא שילמו את שכר עובדיהן לחודש אפריל. כך עולה מנתוני ההסתדרות.

 

בין הרשויות הללו נמנות עיריות בני-ברק, קרית גת, טייבה, דליית אל-כרמל, ערערה בנגב, המועצה המקומית מגדל ועוד 23 מועצות מקומיות במגזר הערבי והדרוזי. חלק מהרשויות הלינו גם את שכר חודש מרץ. טוענים בהסתדרות כי 11 מועצות דתיות הלינו את שכר עובדיהן.

 

כזכור, השביתה ההסתדרות במרץ את המגזר הציבורי כולו במחאה על הלנת השכר. בתום השביתה התחייבו הממשלה וההסתדרות להעביר למועצות כסף לתשלום שכר העובדים ולהדיח ראשי רשויות שמלינים שכר. הכסף שולם ומרבית העובדים (למעט 650 עובדי חינוך ש'נפלו בין הכיסאות') קיבלו את שכרם. ראשי המועצות בדבוריה, כפר כנא וירכא הודחו עקב הלנת השכר ובמקומם מותנה ועדה קרואה מטעם משרד הפנים. במשרד הפנים אומרים כי בימים הקרובים יתקבלו החלטות לגבי האפשרות להדיח את ראשיהן של ארבע רשויות נוספות- כפר מנדא, טייבה, רמה, ומגדל.

 

בהסתדרות טוענים כי הממשלה לא הדיחה  את מרבית ראשי המועצות ולא פתחה נגדם בהליכים פליליים. בהסתדרות טוענים כי ל-14 מראשי המועצות אפילו לא נעשה שימוע לקראת הדחה או לקראת הליכים פליליים.

 

חמור מכך, לפי נתוני ההסתדרות, עדיין קיימת הלנת שכר גם במועצות המנוהלות באמצעות ועדה קרואה- דבוריה, ירכא וכן ג'דידה ונחף .

 

יו"ר ההסתדרות עופר עיני שלח היום (ד') מכתב למנכ"ל משרד ראש הממשלה רענן דינור, ובו קרא לו להדיח ראשי מועצות בהן לא שולם שכר. "הדבר החשוב ביותר שהשיגה ההסתדרות בשביתה האחרונה הוא ההתחייבות של הממשלה להדיח באופן אוטומטי כל ראש מועצה שבה יש הלנת שכר", כתב עיני לדינור, "הממשלה צריכה עכשיו לפרוע את שטר ההתחייבות ולהתחיל בהדחה של אותם ראשי ערים".

 

עוד עולה מנתוני ההסתדרות כי הרשויות המקומיות כי חייבות 378 מיליון שקלים לקרנות הפנסיה וקופות הגמל של העובדים. "אני דורש לפעול בתום לב ובמלוא המרץ כדי לפתור גם את הבעיה הזאת", כתב עיני לדינור.

 

משרד הפנים: נקטנו צעדים נחרצים

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה כי הנושא נמצא בטיפול משרד הפנים וכי פנייתו של עיני לדינור נבדקת מול משרד הפנים. ואילו ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "משרד הפנים נקט בחודשים האחרונים בצעדים נחרצים לטיפול בהתנהלות הלקויה בחלק מהרשויות המקומיות. פיזרנו רשויות והדחנו את העומדים בראשן, ביצעו תכניות הבראה לרשויות, הקמנו ועדות חקירה לבחינת התנהלותן של רשויות והקמנו ועדות קרואות".

 

מרכז השלטון המקומי: הממשלה אשמה

ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה: "עוד במהלך השביתה הכללית התרענו כי הפתרון שמוצע הוא בגדר אקמול וכי השביתה הבאה בדרך. כל עוד לא יוחזרו הכספים שקוצצו ממענקי האיזון בגובה של כמיליארד שקל והקיצוץ בתקציבי החינוך בגובה מאות מיליוני שקלים - לא יוכלו הרשויות החלשות להתאזן. אין מדובר בניהול כושל של ראשי רשויות כפי שמנסה להציג זאת ההסתדרות, כי אם בפגיעה קשה של הממשלה במשאבי הרשות, שאינה מאפשרת את ניהולה התקין. רק לאחרונה קוצצו 200 מיליון שקל ממענקי האיזון ומשרד החינוך מוביל לקיצוץ של 150 מיליון שקל מתקציב החינוך ברשויות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדי הרשויות: הסיוט לא נגמר
צילום: אפי שריר
מומלצים