שתף קטע נבחר

מפעל ההזנה: לאן נעלמו 40 אלף תלמידים?

חברי הוועדה לביקורת המדינה בכנסת שמעו היום נתונים על מחדלי מפעל ההזנה. מתברר שקשיים ביורוקרטיים מבטלים כרבע מהיקף הפרויקט. יו"ר ועדת הביקורת, ח"כ אורלב: "מדובר בשערוריה ואטימות"

109 אלף תלמידים השתתפו השנה במפעל ההזנה של משרד החינוך, למרות שהוחלט להרחיב את הפרוייקט ל-150 אלף תלמידים בבתי ספר ב-60 רשויות. כך התברר היום (ד') בדיון של הוועדה לענייני ביקורת המדינה בכנסת. בישיבה התברר כי חוק ההזנה העלה את מספר התלמידים האוכלים מ-94 אלף בתשס"ו ל-109 אלף בתשס"ז.

 

לפני קרוב לשנה, בדיון בועדת החינוך של הכנסת, התחייבה שרת החינוך, יולי תמיר, להגדיל את המכסה ל-150 אלף תלמידים וגם משרדי ראש הממשלה והאוצר הצטרפו להבטחות.  באתר משרד ראש הממשלה נכתב כי "העלות השנתית של מפעל ההזנה במתכונת זו נאמדת בכ-180 מיליון ש"ח, עבור כ-154 אלף ילדי יום חינוך ארוך במוסדות החינוך האמורים לעיל".

 

בעבר אף נקבעה שיטת המימון למפעל ההזנה. תקציב ממשלתי אמור לכסות 25% מהעלות, קרן סאקט"א-רש"י תכסה 25% נוספים והשתתפות ההורים והרשויות המקומיות - תכסה את מחצית העלות הנוספת. יצויין כי עבור 20 אלף תלמידים זוהי הארוחה החמה היחידה שהם אוכלים במשך היום.

 

"חוק ההזנה הועיל השנה רק ל-15 אלף תלמידים, מדובר בשערוריה ואטימות. האם הגענו לסדום ועמורה?", זעם ח"כ זבולון אורלב, יושב ראש הוועדה לביקורת המדינה. חיים הלפרין, מנהל 'היחידה למשלימי למידה' במשרד החינוך, מסר לוועדה כי נכון לסוף מאי אוכלים 112 אלף תלמידים במסגרת מפעל ההזנה. לדבריו, יש הורים שאינם מעוניינים בהזנת הילדים, ביניהם ילדי קיבוצים, שיש העדפה שיאכלו בחדר האוכל.

 

על פי נתוני משרד חינוך יש עוד שניים או שלושה ישובים במגזר הערבי שאינם מיישמים את התוכנית, בגלל בעיות כספיות של הרשות המקומית. קבוצה שלישית קשורה לישובים שאינם מקיימים יום לימודים ארוך ולכן ממילא לא מתקיים בהם מפעל ההזנה.

 

בדיון השתתף גם סמנכ"ל מרכז המועצות האזוריות, שאמר כי ישנה קבוצה של מפוני גוש קטיף במועצה אזורית חוף אשקלון שאינם מקבלים את ההזנה, בגלל שהמועצה לא מעוניינת לתקצבם, בטענה ש"ילדי ההתנתקות" קיבלו תקציבים אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ אורלב. שערוריה ואטימות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים