פדרר מול נאדאל: הקרב על הכניסה להיסטוריה
המדורג ראשון בעולם רוצה לזכות בפעם הראשונה ברולאן גארוס ולהשלים זכייה בכל תארי הגראנד סלאם, הספרדי מעוניין להניף את הגביע בפריז בפעם השלישית ברצף. פדרר: "נאדאל פייבוריט". מקנרו: "אם פדרר יזכה הוא יהיה הטניסאי הגדול בכל הזמנים"
81 נצחונות רצופים השיג רפאל נאדאל על משטח החימר. עד שהגיע רוג'ר פדרר. הטניסאי מספר 1 בעולם קטע בחודש שעבר את הרצף המדהים של הספרדי כאשר ניצח אותו בגמר טורניר המבורג. היום (16:00, ישיר ביורוספורט ו-ESPN) שוב ייפגשו השניים על החימר, לסופר קלאסיקו של הטניס העולמי.
שוב יהיה זה מאבק על התואר, אבל הפעם זה יהיה גם קרב על הכניסה להיסטוריה - פדרר רוצה להניף בפעם הראשונה את הגביע ברולאן גארוס, הגראנד סלאם היחיד שחסר לו בארון, נאדאל רוצה לזכות בפעם השלישית ברציפות במונדיאל של החימר, בפריז, יממה לאחרשז'וסטין הנין קבעה הישג דומה אחרי שמחצה בגמר הנשים את אנה איבנוביץ'.

פדרר ונאדאל בתלבושות תואמות. עוד גמר לרזומה (צילום: רויטרס)
"הוא כבר זכה בתואר פעמיים אז הייתי אומר שהוא הפייבוריט", הצהיר פדרר לפני הקרב הגדול. השוייצרי, שנוצח בשנתיים האחרונות ברולאן גארוס על ידי נאדאל (אשתקד בגמר, ב-2005 בחצי הגמר), מפגר בדו קרב 7:4, אבל כאמור ניצח סוף-סוף את נאדאל על חימר בהמבורג, אחרי שהפסיד לו חמש פעמים ברציפות על המשטח האדום.
במקרה שהמדורג ראשון בעולם ינצח את סגנו בדירוג הוא יקטוף תואר גראנד סלאם מספר 11 ויצטרף לדון בודג' האמריקני ולרוד לייבר, כטניסאים היחידים שהחזיקו בכל ארבעת גביעי הגראנד סלאם בזמן נתון. 
"אם פדרר יזכה באליפות צרפת הפתוחה הוא יהיה השחקן הטוב בעולם בכל הזמנים. יותר מלייבר, יותר מפיט סמפראס", טוען מועמד נוסף לכתר, ג'ון מקנרו, שזכה בעצמו בשבעה תארי גראנד סלאם.
"על רוג'ר יש יותר לחץ מאשר עליי בגלל מה שמונח על המאזניים בשבילו", אמר נאדאל, שחגג בשבוע שעבר את יום הולדתו ה-21. "זה יותר קשה מאשר סתם לנצח בגמר. אני רק רוצה לנצח בגמר גראנד סלאם. אהיה שמח אם יהיו לי שלושה גביעים בבית במקום שניים".

פדרר, שזכה באליפות אוסטרליה השנה והוא המועמד הבולט לקחת את התארים בווימבלדון ובאליפות ארצות הברית, ניסה שלא כהרגלו להנמיך ציפיות: "אני לא חושב על זכייה בארבעת התארים ברצף. מעולם לא השגתי זאת, אז אני לא יודע איך ארגיש".