שתף קטע נבחר

הממשלה אישרה מינוי אהוד ברק לשר הביטחון

בפגישתו היום עם יו"ר מפלגת העבודה החדש, החליט ראש הממשלה אהוד אולמרט להעביר לידיו את התיק שהחזיק עד כה עמיר פרץ. השרים אישרו את המינוי במשאל טלפוני. המינוי ייכנס לתוקפו עם השבעתו של ברק ביום שני בכנסת

שרי הממשלה אישרו אחרי הצהריים (ו') במשאל טלפוני את מינויו של יושב ראש מפלגת העבודה, אהוד ברק, לתפקיד שר הביטחון. ראש הממשלה אהוד אולמרט החליט על המינוי בפגישתו עם ברק הבוקר בבית ראש הממשלה בירושלים. 

 

לשכת שר הביטחון פרסמה הודעה לפיה פרץ הודיע לראש הממשלה כי בכוונתו להפסיק בהקדם את כהונתו כשר הביטחון. עד להחלפה ימשיך פרץ לעקוב אחר ההתפתחויות בזירה הפלסטינית והוא יפעל להעברה מסודרת של התפקיד.

 

בעצם קיום הפגישה עם ברק ביקש אולמרט לזרז את המינוי מפאת המצב הביטחוני המתוח, על רקע התמוטטות הרשות הפלסטינית ברצועת עזה. ברק נעתר לפנייתו של ראש הממשלה, ולאחר אישורו במשאל השרים והשבעתו בכנסת, הוא צפוי להיכנס לתפקיד, ככל הנראה בשבוע הבא. שאול מופז, שהיה בין המועמדים לתפקיד שר הביטחון, הגיב בסיפוק על המינוי.

 

אולמרט התקשר לאחר השיחה עם ברק לשלושת ראשי המפלגות החברות בקואליציה - רפי איתן מהגמלאים, אלי ישי מש"ס, ואביגדור ליברמן מישראל ביתנו - וקיבל את אישורם למהלך. כמו כן התקשר ושוחח על העניין עם שר הביטחון ויו"ר מפלגת העבודה היוצא, עמיר פרץ. גם סגנו של פרץ, אפרים סנה, יסיים את תפקידו.

 

נראה כי המהלך הפוליטי אינו נקי ממשקעים בצמרת העבודה. גורמים בכירים בסיעה המקורבים לפרץ תקפו את המהלך שניהל אהוד ברק מול ראש הממשלה בעניין תיק הביטחון. לדברי הגורמים, "ברק יכול היה לנהל את כל המהלך הזה אחרת. הוא יכול היה לתאם עם עמיר, אבל הוא בחר להתחיל ברגל שמאל".

 

בצעדו זה קידם למעשה ראש הממשלה את הרענון בממשלתו, זאת למרות שאך אתמול הודיע שהדברים יתעכבו עד לשובו מנסיעתו במוצאי שבת לניו-יורק לפגישה עם מזכ"ל האו"ם, וביום שלישי לוושינגטון כדי להיפגש עם נשיא ארצות-הברית, ג'ורג' בוש. אולמרט ביקש למנוע בצעד זה מצב של ערפול בקואליציה ותביעות מצד מפלגות אחרות לתפקידי שרים.

 

על פי ההערכה, יותיר אולמרט את משרד האוצר הפנוי עדיין בידי קדימה. המועמד לתפקיד זה הוא השר רוני בר-און. גם תיק רשות השידור שהותיר אחריו השר המתפטר מהעבודה, איתן כבל, נותר פנוי, וכן תיק פיתוח הנגב והגליל אשר מותיר אחריו נשיא המדינה הנבחר, שמעון פרס. כמו כן נותר פנוי בידי אולמרט תואר המשנה לראש הממשלה ומקום אחד ליד שולחן הקבינט במקומו של פרס. במהלך תהליך הריענון מתכוון ראש הממשלה גם למנות יו"ר לסיעת קדימה במקום צחי הנגבי, אשר פרש. בינתיים מחזיק בתפקיד זה ח"כ יואל חסון.

 

אחר הצהריים כינס ברק את חברי הכנסת שתמכו בו במירוץ לראשות המפלגה וסיפר כי בפגישתו עם אולמרט הציע לו למנותו באופן מיידי לשר הביטחון. בפגישה גם הבהיר ברק לראש הממשלה כי כל מה שאמר במסיבת העיתונאים בשדות-ים ועם אופיר פינס באשר לדו"ח וינוגרד ולמסקנות שצריך ראש הממשלה להסיק - עדיין בתוקף.

 

יש לציין, כי מבחינתו של פרץ, הרי שבהודעתו של אולמרט על מינוי ברק כשר ביטחון - למעשה פיטר אותו ראש הממשלה תוך דקות מתפקידו - זאת למרות שגם ברק וגם ראש הממשלה שוחחו עימו והודיעו לו על המהלך ועל מינויו לשר ללא תיק.

 

סגן שר הביטחון, אפרים סנה, יסיים את תפקידו שכן על פי החוק, כאשר מתחלף שר הביטחון מתחלף גם סגנו. בשיחה שניהל ברק עם סנה הוא סירב לתת לו התחייבות כי ימשיך לצידו. במהלך השבוע כבר הוזכרו שמותיהם של דני יתום ומתן וילנאי כמועמדים אפשריים להחליף את סנה בתפקיד.


פורסם לראשונה 15/06/2007 15:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק. שר הביטחון הבא
צילום: דנה קופל
אולמרט. שינוי הרכב הממשלה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים