שתף קטע נבחר

עוגת שזיפים ומרציפן

עם טעם של קיץ

 

איך שהשוק מתחיל להתמלא בפירות של הקיץ, אני מתחילה לאפות מהן עוגות. עוגות פשוטות כאלה, אתם יודעים, של בצק בחוש ופירות שיכורי אלכוהול שטומנים בתוכו והם מתרככים, מגירים פנימה מיצים מתוקים, מכתימים את הלובן, מבלגנים את הסדר הטוב. טעים.

 

שזיפים עובדים בעוגות כאלה טוב במיוחד: בזכות המרקם הממהר להתרכך, בזכות הצבע העמוק של הקליפה, בזכות האיזון החמוץ-מתוק הכלול בהם, שמדייק בדרך כלל. ואפשר גם להוסיף לכל זה מרציפן.

 

עוגת שזיפים ומרציפן

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

 

המרכיבים

לשזיפים

8 שזיפים בשלים, חצויים ומגולענים

3 כפות סוכר

4 כפות יין מרסלה או יין שרי או ברנדי או ליקר

לעוגה

3 ביצים

1/2 1 כוסות (250 גרם) סוכר + 1 כף סוכר לזרייה על העוגה לפני האפייה

1 מכל (200 מ"ל) יוגורט עם %3 אחוזי שומן לפחות

180 גרם חמאה, מומסת

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1 כפית סודה לשתייה

1 חבילה (200 גרם) מרציפן גולמי, חתוך לקוביות קטנות

אפשרות להגשה

אבקת סוכר

 

ההכנה

1. השזיפים: שמים את השזיפים בקערה עם הסוכר והיין, הברנדי או הליקר ומשהים אותם שם כשעה.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

3. העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים וכוס וחצי הסוכר, ומקציפים כמה דקות, לקרם תפוח. מוסיפים את היוגורט והחמאה המומסת ומערבבים ידנית עוד דקה. מוסיפים את הקמח, את הסודה לשתייה ומחצית מכמות המרציפן ומערבבים ידנית רק עד שהקמח וקוביות המרציפן נטמעים בעיסה והיא אחידה. יוצקים לתבנית.

4. מוציאים את השזיפים מהמשרה שלהם. מסדרים את השזיפים מלמעלה במעגלים וזורים את שארית המרציפן ואת כף הסוכר הנותרת. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשהוא יבש.  

5. מחלצים מהתבנית. לפני ההגשה, אם רוצים, זורים אבקת סוכר.

 

והאם אפשר לוותר על המרציפן?

אפשר בהחלט. פשוט משמיטים אותו מהמתכון, ועדיין מתקבלת עוגה טובה מאוד. אבל קחו בחשבון שהיא תהיה מתוקה פחות ואפשר (אבל בהחלט לא חובה) להוסיף למתכון עוד שתי כפות סוכר במקום המרציפן.

 

 


בשבוע הבא: סלט בורגול עם ירקות וקציצות טלה (צילום: יוסי סליס)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שזיפים.כמו פעם.
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאשה"
צילום: רן גולני
מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים