שתף קטע נבחר

קלאסיקה מענגת: עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן

צריכים לארגן עוגה לכבוד סוף שנת הלימודים? לתמי סירקיס-אקרמן יש הצעה נהדרת בשבילכם - עוגת גבינה מפנקת עם ציפוי של שוקולד לבן. ללקק את האצבעות

 

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

  

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם שכבת פינוק של שוקולד לבן מעל, מוגשת קרה. עוגה מרשימה, מתאימה לאירוח חגיגי, או למסיבות סיום שנת הלימודים של קהל בוגר

 

המרכיבים: (לתבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ):

1 בסיס עוגת ספוג מוכנה

1/2 חבילה (סה"כ 250 גרם) גבינת כנען 5%

2 גביעים שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

4 כפות קמח

4 ביצים

2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או 38%

200 גרם שוקולד לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צ'.
  2. מניחים בתחתית התבנית את הבסיס המוכן של עוגת הספוג ומשמנים קלות את תבנית האפייה.
  3. מקציפים במיקסר את גבינת הכנען והשמנת החמוצה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר בהדרגה, את תמצית הוניל ואת גרידת לימון. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף את הביצים, אחת אחת, עד שמבליעים כל ביצה בבלילה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-40 דקות, עד שפני העוגה קפיציים למגע.
  5. בגמר האפייה מניחים לעוגה להתקרר עוד כעשרים דקות בתנור עם דלת פתוחה.
  6. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ, ומצננים במקרר.
  7. ממיסים בסיר את השוקולד במיכל שמנת ובוחשים לקבלת קרם חלק מאוד. מצננים למשך כשעה-שעתיים במקרר לקבלת גנאש.
  8. מקציפים את המיכל השני של השמנת ומקפלים לתוכו את גנאש השוקולד הלבן.
  9. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ויוצקים מעליה את הגנאש.

 

טיפ: כדי למנוע התבקעות העוגה במרכזה מעבירים סכין חדה מסביב לשוליים בעודה חמה.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוק אמיתי. עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן
צילום: לירון אלמוג
מומלצים