אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

זאב זאב

ח"כ זאב. לטפל בבעיה צילום: זום 77
ח"כ זאב. לטפל בבעיה צילום: זום 77
 
מצעד הגאווה, תמונת ארכיון צילום: עופר עמרם
מצעד הגאווה, תמונת ארכיון צילום: עופר עמרם
 
 


 

ח"כ זאב: להקים מוסדות גמילה להומואים

לצד ההתנגדות למצעד הגאווה, מעלה חבר הכנסת מש"ס הצעה שמטרתה לצמצם את קהילת ההומואים והלסביות ככל שניתן: "צריך לפקוח את עיניהם. כמו שיש היום מוסדות לגמילה מסמים, צריך להקים צוותים מיוחדים עם פסיכולוגים שיעזרו להם לחזור לשגרת החיים". עוד הוא מציע לחדש את החוק לפיו משכב זכר ייחשב כעבירה. סער נתנאל בתגובה: "להקים מוסדות גמילה מדעות חשוכות ונבערות"

אמנון מרנדה
פורסם: 21.06.07, 13:36

על רקע השאלה האם יתקיים מצעד הגאווה בירושלים, מעלה היום (ה') חבר הכנסת ניסים זאב (ש"ס) הצעה להקים מוסדות גמילה מנטיות מיניות להומוסקסואלים ולסביות.

 

"הממשלה היא זו שצריכה ליזום את זה", אומר ח"כ זאב. "אלו אנשים מסכנים וצריך לפקוח את עיניהם. אם יקימו מקום שכזה יבואו רבים שירצו לעזור לעצמם. אני לא מדבר על מוסד סגור אלא על משהו פתוח, שכל מי שפונה ורוצה עזרה יוכל לגשת. כמו שיש היום מוסדות לגמילה מסמים, צריך להקים צוותים מיוחדים עם פסיכולוגים שיעזרו להם לחזור לשגרת החיים".

 

לעומת אלו הטוענים כי נטייה מינית היא לא דבר שאפשר או צריך לשנות, סבור ח"כ זאב ש"אפשר לעזור להם. צריך להקים צוות פסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים במסגרת אותם מוסדות".

 

זה מול זה
כל צבעי הקשת מול מאה שערים / עמוס בר-דע, שלומי דבי-ששון
הקהילה ההומו-לסבית מבקשת להניף את דגל הפלורליזם וחופש הביטוי, נגד כל אמונה פנאטית שרואה חטא בעצם קיומה. אבל מתנגדי המצעד מזכירים שגם לדמוקרטיה יש גבולות, ומבחינתם - פגיעה בנורמות ורגשות דתיים כמוה כשריפת דגל הלאום
לכתבה המלאה

ח"כ זאב מוסיף כי יש להסביר להומוסקסואלים וללסביות "כמה זה פוגע, הורס ומחריב את הקיום שלנו. אנחנו מחוקקים כל מיני חוקים כדי להרבות פוריות של נשים עקרות, עושים כל מה שניתן לעזור להם, ומצד שני אנחנו משליטים פה שחיתות מכוונת ויזומה".

 

מלבד ההצעה להקים מוסדות גמילה מנטיות מיניות, אומר ח"כ זאב כי אם היה משוכנע שיהיה לכך רוב בכנסת, היה מגיש הצעת חוק לאיסור על "משכב זכר" כפי שהיה בעבר. לשיטתו, מי שהיה עובר על החוק היה נשלח ל"גמילה, לחייב אותו בטיפול במשך שנתיים. שייגמל מזה, לא חייבים להעניש אותו". ח"כ זאב: "אם היה רוב בכנסת להעביר חוק כזה - זה היה דבר נפלא".

 

"קודם כל צריך לעורר את הרצון הזה של אותם אנשים שיסכימו לקבל טיפול", ממשיך ח"כ זאב לפרוס את משנתו. "צריך לומר להם את האמת בפנים: רבותיי, אנחנו מבינים שיש לכם בעיה, צריכים לטפל בה. המדינה צריכה להירתם ולשקם את אותם אנשים. מסכנות אותן אמהות שבוכות את ילדיהם. ישנם רופאים שדיברתי איתם, הם סיפרו על מטופלים מהסוג הזה, שקיבלו טיפול נכון והקימו בית. טובת האנושות והנוער צריכה להיות לנגד ענינו. הם הולכים בחשכה. למה לחלחל הלאה? למה להרוס עוד נוער?".


הפנינג הגאווה שנערך בנובמבר 2006 בירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

על מצעד הגאווה שאמור להיערך אחר הצהריים בירושלים אומר ח"כ זאב: "זה לא מצעד תמים. יש כאן מטרה להגדיל את הקהילה הזו ואת הרעיונות שלהם. הם לא רוצים להגן על זכויות של מיעוט, אף אחד לא פוגע בזכויות שלהם, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. אף אחד לא אמר להם לצאת מהארון או להיכנס לארון. לא צריך שתהיה פרוצה מהלכת בחוצותיה של ירושלים כדי להביע את מה שהם חושבים".

 

לטענה כי יש גם הומוסקסואלים ולסביות בחברה החרדית - אומר ח"כ זאב: "גם חולי סרטן יש בכל האוכלוסיות. כל סוג של בעיה נמצא בכל האוכלוסיות, בחלק פחות, בחלק יותר". זאב תקף גם את בג"ץ על שאישר את המצעד (עוד לפני שהודיע על הדיון בצהריים - א.מ) ואמר כי הוא מתנהג באטימות לב: "כל הבג"ץ הזה הוא חבר מביא חבר...".

 

התגובות: "זאב זקוק לגמילה מפרימיטביות"

בתגובה לדברים אומר חבר מועצת עיריית ירושלים ואיש הבית הפתוח, סער נתנאל: "ניסים זאב הוא אדם גזען וחשוך ורעיונותיו ההזויים אינם ראויים להתייחסות רצינית. אני מציע לניסים זאב להקים מוסדות גמילה כדי לגמול אותו ואת שכמותו מדעות חשוכות, נבערות ומעוררות שאט נפש".

 

יו"ר אגודת ההומואים והלסביות והבי טראנס בישראל, מייק המל, הוסיף: "הפוסל במומו פוסל. אדם נברא בצלם אלוהים וחבל שאותם אנשים דתיים ומאמינים, שערכי הדת חרוטים על ליבם, לא מקבלים את כל בני האדם באשר הם. העולם נברא על השונות שבו. עצוב שמישהו שמתיימר להיות אדם דתי ומאמין בבורא עולם, לא מקבל את תוצר בריאתו".

 

גם חברי כנסת ממרצ מתחו ביקורת על דבריו של ח"כ זאב. ח"כ אבשולם וילן אמר: "האימרות החשוכות של ח"כ זאב מזכירות לכולנו מדוע עדיין ישראל בשנת 2007 חייבים לקיים את מצעד הגאווה. אני חושב שיש פה הצעה משפילה ובלתי ראויה מצד ח"כ זאב. אני מתאפק לא להציע לח"כ זאב הצעה נבזית בגין דבריו".

 

ח"כ רן כהן הוסיף: "דבריו של ח"כ ניסים זאב מעידים שיש חברי כנסת שזקוקים לגמילה מפרימטיביות, גזענות ורדידות. הומואים ולסביות הם לא חולים, לא סוטים ולא מכורים. ניסים זאב וחבריו מש"ס, באופן חשוך, מתנפלים על הקהילה ההומולסבית כדי לחמם את האווירה".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©