שתף קטע נבחר

הכל דיבורים

הפרסומים על מניעת סגירתו של הסטודיו למשחק של ניסן נתיב בירושלים היו מוקדמים. הקרן לירושלים תעביר 150 אלף שקל לטובת הגרעון אך מתנה זאת בהתגייסות העירייה ומשרד התרבות להעברת סכום שווה. בעירייה ובמשרד התרבות מגמגמים בתגובה

למרות הפרסומים על התגייסות כל הגופים הרלבנטיים להצלת הסניף הירושלמי של בית הספר למשחק ניסן נתיב, ולמרות הישיבה הסוערת שנערכה בעניין השבוע בלשכתו של מנכ"ל עיריית ירושלים, איתן מאיר, עתידו של בית הספר עדיין אינו ברור. בעוד פחות משבוע וחצי אמור הוועד המנהל של בית הספר להחליט על פתיחת השנה הבאה, ולעת עתה אומרים בהנהלה: "עם גרעון תפעולי של 900 אלף שקל ובלי התחייבות של העירייה ומשרד התרבות לסיוע, לא נוכל להמשיך פעילות".

 

בישיבה שהתקיימה ביום שלישי בעירייה נכחו סגן ראש העיר יגאל עמדי, מנכ"ל משרד התרבות יואב רוזן, ראש מינהל תרבות במשרד מיכה ינון, מנהל הקרן לירושלים דני מימרן ומנהל בית הספר למשחק, אריק עשת. שעות ארוכות ערך הדיון שבסופו התקבלה החלטה עקרונית לחלוקת הנטל בין הגופים ופרישת הסיוע על פני שנתיים.

 

בפועל מתברר כי הגוף היחיד שהתחייב עד כה להעברת הכסף היא הקרן לירושלים. במכתב שהעבירה הקרן להנהלת בית הספר, מנכ"ל עיריית ירושלים ומנכ"ל משרד התרבות נכתב כי הקרן מתחייבת להעברת סכום של 150 אלף שקל, אך מתנה זאת בהתגייסות העירייה ומשרד התרבות להעברת סכום שווה.

 

פנייה של ynet לשני הגופים העלתה תגובות אמורפיות נטולות מספרים. יואב רוזן, מנכ"ל משרד התרבות, מדבר על התגייסות עקרונית לטובת הצלת המוסד ואמר: "אמרנו גם בישיבה שצריך לשלב כוחות למציאת פתרון לגרעון באופן שמחצית הכסף (450 אלף שקל) יועבר לבית הספר השנה וסכום זהה יועבר בשנה הבאה. באופן עקרוני אנחנו מוכנים להעברת שליש מהכסף אבל על מנת להתחייב על העברתו נדרש לבדיקת מקורות התקציב. ברגע שיימצא המקור התקציב, יועבר הכסף".

 

גם בעירייה מדברים עקרונית. בתגובת דוברות העירייה נכתב: "ראש העירייה אורי לופוליאנסקי, הנחה את הגורמים המקצועיים לפעול בכדי למצוא פתרון מהיר למצוקת התקציב אליה נקלע בית הספר וזו בשל החשיבות הרבה שהוא רואה במוסד שהינו אבן שואבת לצעירים מוכשרים הרואים עתידם בירושלים. העירייה, מנהל תרבות וקרן ירושלים אכן ערכו דיון ראשוני לגיוס משאבים פנים וחוץ עירוניים במטרה למנוע סגירת המוסד".

 

מקורות לא רשמיים בעירייה אומרים עם זאת כי בלשכת ראש העיר הסכימו להעברת 300 אלף שקל אך מעדיפים להשהות את ההודעה על העברת הכסף.

 

הקרן לירושלים העבירה לאורך השנים לסטודיו למשחק סכום אדיר שנאמד ב-4.5 מיליון דולר בקירוב זאת בנוסף למלגות ותמיכה בהפקות המועברות למוסד עד היום. נשיאת הקרן, רות חשין, אמרה כי ההתגייסות הנוכחית של הקרן למניעת סגירתו של בית הספר שנקלע למשבר היא אחרונה בהחלט.

"הקרן יכולה לסייע, אבל לא ייתכן שהיא תהיה הגוף המרכזי שמחזיק לאורך שנים מוסד כזה או אחר ושהאחריות הבלעדית על קיומו ייפול עלינו", אמרה חשין ל-ynet, "ניסן נתיב הוא מוסד שלא יכול לחיות בלי תמיכה, זה בית ספר נהדר שמחזיק עשרות צעירים, מוכשרים ונהדרים וסגירתו תהיה אבדן גדול לירושלים, אבל האחריות היא קודם כל של העירייה והמדינה ולא של נדבנים פרטיים. החלטנו למרות הצהרותינו ולמרות היקף הכספים חסר התקדים שהעברנו לבית הספר לאורך השנים, לעשות מאמץ גדול ולהעביר תמיכה שבתקווה תאפשר לשקם את המקום. זה הסכום האחרון שהקרן תעמיד לטובת בית הספר. אם לא יימצאו גופים אחרים שירימו את הכפפה לסייע, העסק אבוד. אם ניסן נתיב ייסגר, אינני רואה כל תקווה לתרבות בירושלים ובשבילי זהו Test Case".

 

אריק עשת, מנהל סניף ניסן נתיב בירושלים מודאג: "הפגישה היתה חיובית אבל אין שום הבטחה בכתב. על סמך דיבורים לא נוכל לפתוח את בית הספר. אנחנו שמחים על הכוונות הטובות אבל באופטימיות זהירה ואנחנו עדיין בערפל. קשה לומר שאנחנו רגועים". עשת הסיף ואמר: "ניסן נתיב הוא עניין נקודתי יש מלחמת הישרדות קשה וכוללת של מוסדות התרבות בירושלים. גם אם יישמר הסטטוס קוו ולא יגדלו התקציבים, העתיד אינו מזהיר בלשון המעטה. אלא אם יהיה שינוי מהותי במדיניות, היום זה אנחנו ומחר זה מוסדות אחרים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
ניסן נתיב. מחכים לגודו
צילום: תומריקו
לאתר ההטבות
מומלצים