שתף קטע נבחר

בפיצול

מה עושה זמר שלא רוצה להחליט אם הוא יותר רוקיסט או יותר אקוסטי? אלון אולארצ'יק החליט להוציא אלבום כפול, עם הכל מהכל. ואתם זוכים לראיון ולהשמעת בכורה כפול שתיים

12 שנה חלפו מאז שאלון אולארצ'יק הוציא אלבום שלם עם שירים חדשים. נכון, בדרך היה אלבום אינסטרומנטלי, אלבום ג'אז, אלבום אוסף ועוד המון פרויקטים מוצלחים, אבל כעת אולארצ'יק מתקרב בצעדי ענק לאלבום נוסף בקריירה העשירה שלו שייקרא "רוק&רוך".

 

שם האלבום נולד בעקבות חלוקתו לאלבום כפול, כשדיסק אחד כולל שירים שקטים ואקוסטיים יותר והדיסק השני כולל שירים עם יותר דגש על רוק'נרול. כעת תוכלו לשמוע כאן בפעם הראשונה שני שירים מהאלבום. הראשון הוא "הוא מאוהב" והשני הוא "מאוהב מדי", בו אולארצ'יק מפתיע ומשתף פעולה עם הראפרית שורטי.

 

"אני כותב שירים כל הזמן", מספר אולארצ'יק ל-ynet, "כתבתי שירים במשך כל התקופה הזו וחלק מהם נמצאים בתקליט. אלבום זה לא דבר שכותבים מהיום למחר. עבדתי בדברים אחרים, התעניינתי בג'אז ובמוזיקה אינסטרומנטלית, כתבתי מוזיקה לתיאטרון, לקולנוע ולטלוויזיה, הפקתי זמרים חדשים. אם עם ישראל היה מתלכד בכיכר רבין והיה אומר 'רוצים שלום וגם תקליט של אולארצ'יק! זה היה יכול לקרות יותר מוקדם", הוא צוחק, "בסך הכל לעשות תקליט זה מאמץ אדיר. זה לוקח המון זמן ואתה לא בטוח שאתה רוצה להיכנס לדבר כזה. אני חושב שהעובדה שחיכיתי יצאה טוב כי זה גיבש אותי וידעתי בדיוק מה אני רוצה לעשות".

 

הרעיון לאלבום כפול החל בחברת התקליטים "התו השמיני". אולארצ'יק הגיע עם שירים רבים לחברה ובמקום לסנן הרבה מאוד מהחומרים, בחברה אמרו לו ללכת על אלבום כפול ועמדו על שלהם. מלבד לשיתוף הפעולה עם שורטי, הפתעה נוספת באלבום היא יצירה של יותר מ20 דקות שהגיעה בעקבות ג'אם של אולארצ'יק והלהקה באולפן. מה שנוגן באותו הרגע, הוקלט והלך לאלבום. "במקום להראות רק צד אחד במוזיקה, הלכתי על כל הקופה", מסביר אולארצ'יק, "בלי לשקר ולא לתת רק פן אחד שלי, אלא את כל הצדדים".

 

ולאיזה צד אתה יותר מתחבר?

 

"לשניהם. לפעמים לזה ולפעמים לשני. אני בעיקר מתחבר לשירים ספציפיים שקיימים בשני הצדדים, ונורא מעניין אותי מה זה יעשה, אם זה יעשה".

 

איך נוצר שיתוף הפעולה עם שורטי?

 

"המפיק המוזיקלי מרקו גורקן חשב לעשות ראפ ועלה השם של שורטי. היא הייתה נהדרת ושמחה לעשות את זה. היא כתבה את המילים, זרמה ותקתקה את זה".

 

12 שנה אחרי שהוצאת אלבום עם שירים חדשים, איך אתה רואה את השירים האלה משתלבים בשוק הישראלי?

 

"אני מקווה שאנשים ישמעו אותם כי הם מחברים איכשהו, ולא בגלל שאני 'אפ-טו-דייט' מבחינת הסגנון", הוא אומר ומסביר על העדפותיו המוזיקליות, "אני די סגור, אני בבונקר. לא כל כך מתעניין, לא ממש פותח רדיו, ואם כן אז כדי לשמוע ג'אז. אני לא מרגיש שאני רוצה להתחרות עם אנשים אלא לעשות את הדבר שלי. תמיד זה היה ככה. אני לא זוכר שניסיתי לחדור לשוק באמצעות איזשהו טריק. לפחות עד כמה שידוע לי. אתה כותב שירים, אתה מעבד אותם, וזה מה שאני עושה".

 

לסיום, שאלה קצת נדושה אבל מתבקשת - אחרי שהאלבום ייצא, יש סיכוי לעוד איחוד של "כוורת"?

 

"סיכוי תמיד יש, אבל כרגע אין שום תוכנית מוגדרת".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולארצ'יק. העם דורש אלבום
אולארצ'יק. העם דורש אלבום
צילום: אילן בשור
מומלצים