שתף קטע נבחר

ג'וליאני: רצועת עזה - מיקרוקוסמוס של עיראק

הרפובליקני המוביל במירוץ לבית הלבן אמר כי נסיגה אמריקנית מעיראק לפי לו"ז הקונגרס תביא לתוצאות קשות בהרבה מהכאוס הנוכחי ברצועה ו"תדליק את כל האזור". הוא ביקר את ממשל קלינטון על "התעלמות" מהטרור האיסלאמי בשנות ה-90' וגם הבטיח: אם אבחר - איראן לא תהיה גרעינית

המועמד הרפובליקני המוביל לנשיאות ארצות הברית, רודי ג'וליאני, שיחרר הלילה (יום ד') שורת הצהרות בהופעה שקיים בבית כנסת בפרבר של וושינגטון. הוא אמר שיש לראות בעזה את המודל המוקטן של עיראק, והתריע מפני נסיגה מוקדמת מדי. בנושא הגרעין האיראני התחייב ג'וליאני שאם ייבחר לנשיאות - איראן לא תהיה גרעינית.

 

בנאומו בבית הכנסת "בני ישראל" קרא ג'וליאני ללמוד לקח מהמתרחש ברצועת עזה כיום. לדבריו, "עזה היא המיקרוקוסמוס של מה שקורה בעיראק. שאלו מה יקרה אם ישראל תיסוג מעזה. החיילים הישראלים נסוגו ומה קרה? החמאס יצא למלחמת אזרחים ולטבח בפתח ועכשיו הוא שולט בעזה".

 

ג'וליאני לא צופה התפתחויות טובות במקרה שארה"ב תצא מעיראק לפי לוח הזמנים של הקונגרס הדמוקרטי. "מרבית המומחים מדברים על מלחמת אזרחים הרבה יותר נרחבת מאשר בעזה. ההבדל הוא שעזה מבודדת, בעוד שמלחמת אזרחים בעיראק תדליק את כל האזור". לדבריו, מחיר מותם של החיילים בעיראק כיום הכרחי כדי למנוע תשלום מחיר כבד יותר בעתיד.

 

בהתייחסו לנושא הגרעין האיראני, הבטיח ראש עיריית ניו יורק לשעבר הידברות ויד קשה. "המסר שלי הוא סנקציות ומשא ומתן, אבל איראן לא תהיה גרעינית. זה לא יקרה. עשינו שגיאה עם היטלר ולא אעשה את אותה שגיאה עם אחמדי-נג'אד, אני אעצור אותו".

 

הוא הבטיח שאם ארה"ב תנקוט בגישה נוקשה כלפי איראן "יש סיכוי יותר גדול לפתור את זה בלי צורך בפעילות צבאית". הוא הביא כדוגמה את פרשת מעצרם ועינוים של השבויים האמריקנים בטהרן עם עלייתו של משטר חומייני, שהסתיימה שעה אחת לאחר כניסתו של רונלד רייגן לבית הלבן. "הם יודעים לנצל חולשה כשהם מאתרים אותה. כנשיא, אהיה בהתקפה נגד האיסלאם הקיצוני".

 

המלחמה: טרור איסלאמי

לדברי ג'וליאני, הטרור האיסלאמי החל בשנות ה-60', אבל המתקפה המשמעותית הראשונה הייתה טבח הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן ב-72'. "אבל רוצחי מינכן שוחררו על ידי הגרמנים. זה היה הכלל בשנות ה-70' וה-80' באירופה. רוצחי האנס קלינגהופר, היהודי הנכה, השליכו אותו לים התיכון אבל שוחררו על ידי ממשלת איטליה בתוך שעתיים".

 

את שנות ה-90' הוא מגדיר כשנות ההתכחשות למציאות הטרור תחת שלטונו של הנשיא קלינטון. "הפיגוע במגדלי התאומים בשנת 93' היה הפיגוע הראשון של הטרור האיסלאמי על אדמת ארה"ב, אבל ממשל קלינטון התייחס אליו כאל פשע רגיל". לדבריו, ההתכחשות המשיכה גם לאחר הפיגועים בשגרירויות ארה"ב במזרח אפריקה ובמשחתת "קול" שבמפרץ עדן.

 

"אבל עכשיו, אחרי 11.9 כל אחד צריך להבין שיש מלחמה בטרור האיסלאמי. אנחנו, ישראל והמערב - בין אם נצא מעיראק או לא. צריך להסתכל על עיראק בהקשר של מלחמת הטרור", מדגיש ג'וליאני.

 

ג'וליאני לא שכח להזכיר את מתחריו הדמוקרטים ורמז כי הם טומנים ראשם בחול. "אני לא מטיל ספק בפטריוטיות שלהם, אלא בכושר השיפוט שלהם. בעימותים של הדמוקרטים לא שמעתי את המילים 'טרור איסלאמי'. אם אתה לא יכול לומר את צמד המילים הזה אתה לא יודע מי האויב שעומד מולך. הדמוקרטים אינם מתמודדים עם המציאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רודי ג'וליאני
צילום: איי פי
מומלצים