שתף קטע נבחר

אפשר בלי שרימפס: מתאבנים אנינים וכשרים

חושבים שיש סתירה מהותית בין כשרות לבישול גורמה? השף עמית קאופמן חושב אחרת ומגיש סדרת כתבות שתעזור לכם להכין אוכל אנין שהוא גם כשר. והפעם - "פינגר פוד"

ה"פינגר פוד", או "מתאבנים" בעברית, משמשים במטבח המודרני כפתיחים לארוחה מלאה, בעיקר בשלב קבלת הפנים של האורחים או כסגנון בישול ואירוח משל עצמו, היכול להחזיק ארוחה שלמה בעיקר באירועי קוקטייל.

 

כמעט כל מנה שאנחנו רגילים לאכול כמנה עיקרית או ראשונה אפשר להגיש כפינגר פוד. החוכמה בהרכבת תפריט פינגר פוד היא להתאים את המנות המוקטנות לסגנון ההגשה ולבחור כלי הגשה מתאימים: מרקים יוגשו בכוסות קפה או אספרסו, שיפודים יוגשו קטנים יותר ונוחים לאכילה בעמידה, לחמים, מאפים,כפות וכפיות יכולים לשמש גם הם ככלי הגשה.

 

שימוש בדגים מעושנים או טריים, ירקות ורטבים על בסיס שמן זית, יהפכו כל מנת פתיחה לחגיגת טעמים מרוכזת ומפתיעה. פינגר פוד מאופיין בטעמים עזים יותר, שמתומצתים למנת ביס הנאכלת ללא סכין ומזלג. יתרון נוסף של הפינגר פוד הוא במגוון הרחב של המנות המוגשות בארוחה והאפשרות לערבב בין מטבחים וסגנונות בישול שונים.

 

הפינגר פוד הולך וצובר תאוצה בעיקר בגלל שהוא הופך כל אירוע וארוחה לזורמת וקלילה יותר. הפינגר פוד מאוד מגוון ואלגנטי ובניגוד לארוחה מלאה בישיבה, המוקד הוא יותר על האינטראקציה בין האנשים דרך האוכל והשתייה ופחות על האוכל עצמו.

 

בניגוד לדעה הרווחת, המטבח הכשר לא מטיל שום מגבלה נוספת, מעבר למגבלות הכשרות הרגילות. שני המטבחים המועדפים עליי בהכנת אוכל כשר בכלל, ופינגר פוד בפרט, הם המטבח הים תיכוני והמטבח האסייתי. בשני המטבחים הללו הכשרות כמעט אינה מהווה מגבלה. במטבח הים תיכוני רוב המתכונים מתבססים על שמן זית ולא על שמנת, חמאה ומוצרי חלב. נעשה שימוש רב במוצרים טריים כמו ירקות עונתיים, דגים, עופות, כבש ובקר - כולם חומרי גלם שהמטבח הכשר מקבל באהבה. המטבח הים תיכוני הוא ברובו מטבח כשר, ויש נטייה להפריז במגבלות הכשרות. מגוון המתכונים כל כך גדול כך שבחירה נכונה של מתכונים וחומרי גלם לא מציבה בפנינו כמעט כל מגבלה.

 

במטבח האסייתי אין כלל שמוש במוצרי חלב, כך שעניין החלב והבשר כלל לא קיים, כל מה שנשאר הוא להחליף חומרי גלם לא כשרים כמו חזיר ופירות ים בדגים עוף ובקר ולקבל תוצאה מעניינת וטעימה לא פחות.

 

מניסיון של עשרות אלפי סועדים להם הרכבתי ארוחות כשרות, למדתי שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם נושא הכשרות היא לא לנסות למצוא תחליפים, אלא לבחור מתכונים המבוססים על חומרי גלם כשרים (רוב המתכונים הם כאלה) ושילובים שאינם מתנגשים עם נושא הכשרות. תחליפים מומלצים למי שבכל זאת מבקש לשמור על טעמים ייחודיים של המטבח הלא כשר הם חלב קוקוס כתחליף לשמנת במבחר רחב של מתכונים, חזה אווז כתחליף מצוין לבייקון וטופו נוזלי כתחליף ליוגורט.

 

המתכונים שלפניכם דורשים הכנה מוקדמת מראש והרכבה מהירה לפני ההגשה, מה שהופך אותם למתאימים במיוחד לאירוח.

 

עמית קאופמן הוא השף הראשי של קייטרינג "טעם וצבע".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניוקי בשני צבעים עם ירקות מקורמלים
ניוקי בשני צבעים עם ירקות מקורמלים
טונה אדומה עם סלט אצות וגווואקמולה
טונה אדומה עם סלט אצות וגווואקמולה
טונה כבושה על סלט מנגולד ופלפל קלוי
טונה כבושה על סלט מנגולד ופלפל קלוי
צילום: מיכל רביבו
שיפודי סלמון עם רוטב זעפרן
שיפודי סלמון עם רוטב זעפרן
צילום: מיכל רביבו
סשימי של טונה וסלמון
סשימי של טונה וסלמון
מומלצים