ווימבלדון: ואידיסובה ברבע הגמר, האלופה מורזמו הודחה
בין הטיפות, הצ'כית הצעירה הפתיעה את אלופת 2006. ברטולי הדהימה את יאנקוביץ', גם קוזנצובה ברבע. זוגות: שחר פאר וסניה מירזה העפילו לשמינית הגמר, אנדי רם ונטלי דשי לאותו שלב בזוגות מעורבים
הגשם שוטף את לונדון גם היום (ג'), אבל בין הטיפות נרשמו לא מעט תוצאות מעניינות בווימבלדון. אמלי מורזמו, אלופת השנה שעברה, הודחה כבר בשמינית גמר מהדורת 2007 של הגראנד סלאם הבריטי, ששובר שיאים במחיר המשולם בשל מזג האוויר המטורף והגשם הכמעט בלתי פוסק.
הצרפתייה המדורגת 4, שבעונה שעברה נתנה שבועיים גדולים בלונדון, ארזה הפעם מזוודות די מוקדם, אחרי הפסד 7:6 (6), 4:6, 6:1 לצ'כית ניקול ואידיסובה (14). לא פחות מ-14 טעויות הגשה כפולות ו-37 טעויות לא מחויבות במשחק, זה היה ההספק של 'מומו' במשחק העגום שלה ובסיום היא מלמלה: "לא יודעת מה קרה לי היום. לא יודעת אם זה אני או היא, אבל עשיתי פשוט הרבה יותר מדי טעויות".

ניקול ואידיסובה חוגגת ניצחון גדול, בדרך לרבע הגמר (צילום: איי פי)
במערכה הראשונה, אגב, מורזמו כבר הוליכה 3:6 בשובר השיוויון, אבל התקפי הלוזריות שלה חזרו, היא איבדה את שלוש נקודות המערכה ויריבתה לקחה את המערכה אחרי שזכתה בחמש נקודות רצופות.
ואידיסובה תפגוש ברבע הגמר צעירה נאה וכשרונית לא פחות ממנה, אנה איבנוביץ' (6). הסרבית, סגנית אלופת הרולאן גארוס, מצליחה גם על הדשא בווימבלדון והיא כבר בשלב 8 האחרונות אחרי 1:6, 6:2, 4:6 על הרוסייה נדיה פטרובה (11).

מורזמו נפרדת מווימבלדון. משחק עגום ומלא בטעויות (צילום: איי אף פי)
רוסייה אחרת, סווטלנה קוזנצובה (5) הביסה את האוסטרית בת ה-16 תמירה פאצ'ק 3:6, 2:6 ותפגוש כעת את המנצחת במפגש המרתק בין מריה שראפובה (2) לוונוס וויליאמס (23). רבע גמר בין שתיים מהפתעות הטורנירי יהיה בין מריון ברטולי למיכאלה קרייצ'ק. הצרפתייה, המדורגת 18 שהדיחה את שחר פאר בסיבוב השלישי, הפתיעה 3:6, 7:5, 3:6 את יילנה יאנקוביץ' (3).
עבור ברטולי זו היתה נקמה בסרבית שהביסה אותה ברבע גמר הרולאן גארוס האחרון. ההולנדית מיכאלה קרייצ'ק, שהדיחה את ציפי אובזילר בסיבוב הפתיחה, גברה 3:6, 4:6 על האמריקנית לורה גרנוויל. ברבע הגמר האחרון יתמודדו ז'וסטין הנין (1) וסרינה וויליאמס (7), שהבטיחו כבר ביום שני את העפלתן.

הכל הפוך בווימבלדון 2007. אפילו המטריות של הקהל (צילום: איי אף פי)
גברים: פררו יפגוש את פדרר ברבע, יואיט בשמינית
טורניר הגברים, שנמצא בפיגור גדול עוד יותר מאשר זה של הנשים, הפך למתסכל במיוחד. לא פחות משבע הפסקות גשם היו ביום שלישי ושחקנים כמו רפאל נאדאל ורובין סודרלינג, למשל, נאלצו לעלות על המגרש שלוש או ארבע פעמים לחידוש משחקם וכל פעם לרדת אחרי דקות ספורות.
במשחק שמינית הגמר היחיד שהצליח להסתיים, חואן קרלוס פררו ניצח 5:7, 3:6, 6:7 (5) על הסרבי המפתיע ינקו טיפסרביץ'. הספרדי המדורג 20 יפגוש ברבע הגמר את רוג'ר פדרר, שעלה לשלב 8 האחרונים בלי לשחק, בעקבות פרישתו של הגרמני טומי האס.

לייטון יואיט חוגג העפלה לשמינית הגמר (צילום: רויטרס)
שני עולים מאושרים שהשלימו בשעה טובה את משחקיהם בסיבוב השלישי הם לייטון יואיט וניקולאי דוידנקו. האוסטרלי המדורג 16 התגבר על לא מעט רגעים קשים וניצח בסופו של דבר את הארגנטינאי האחרון בלונדון, גיז'רמו קניאס (22) 4:6, 6:3, 3:6, 4:6. הרוסי ניקולאי דוידנקו, שאמר יום קודם לכן שווימבלדון הוא הטורניר הכי משעמם בעולם, גבר 3:6, 5:7, 3:6 על הצרפתי גאל מונפיס והעפיל לראשונה לשמינית בלונדון.
המשחק הדרמטי בין נאדאל לסודרלינג הופסק בשיוויון 4:4 במערכה הרביעית המכרעת, אחרי שנאדאל איבד את יתרון השבירה שהיה לו (0:2) ביום שני. אנדי רודיק מוליך 2:6, 5:6 על הצרפתי פול הנרי מת'יו.

שחר פאר וסניה מירזה. ממשיכות להצליח ביחד בווימבלדון (צילום: רויטרס)
פאר ומירזה כבר בין 16 האחרונות
עוד לפני הפסקות הגשם הארוכות, הספיקה שחר פאר להעפיל לשמינית גמר הזוגות לנשים - כשניצחה שני משחקונים עם סאניה מירזה ההודית, והשתיים השלימו 4:6, 3:6 על הצ'כית ולדימירה אולירובה וההונגרייה אגנס סבאי.
המשחק, שהופסק אתמול פעמיים ונקטע ביתרון 3:4 לפאר ומירזה, המדורגות 16, הגיע סוף סוף לקיצו היום אחר הצהריים - לפני שהממטרים עצרו שוב את התחרויות ב'אול אינגלנג קלאב'.
בזוגות המעורבים, אנדי רם והצרפתייה נטלי דשי (7), אלופי הרולאן גארוס הטריים, פתחו את השתתפותם בווימבלדון ברגל ימין. 'אנדשי', שמשחקם הופסק לא מעט פעמים בשל הגשם, העפילו לשמינית הגמר אחרי שהשלימו 4:6, 4:6 על סיביל באמר (אוסטריה) ולוקאש קובוט (פולין).