שתף קטע נבחר

פנייה למזוז: להאשים את קצב בהפרת אמונים

מומחית למשפט ציבורי פנתה ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה להעמיד את הנשיא לשעבר לדין באשמת הפרת אמונים: "העובדות בכתב האישום מלמדות שקצב הפר את חובת הנאמנות כלפי כלל הציבור"

עו"ד דפנה הולץ-לכנר, מומחית למשפט ציבורי, פנתה אמש (ד') ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ודרשה ממנו להגיש כתב אישום נגד הנשיא על סעיף הפרת אמונים. במכתבה למזוז היא כותבת כי "העובדות המפורטות בכתב האישום נגד מר קצב, כפי שפורסם, מלמדות בבירור כי בביצוע המעשים המיוחסים לו, הפר מר קצב את חובות הנאמנות והאמונים שלו כאיש ציבור כלפי כלל הציבור".

  

כזכור, על פי כתב האישום המתוקן, שהוסכם בעסקת הטיעון בין המדינה לפרקליטיו של הנשיא לשעבר, הוא יואשם רק בשני אישומים של תקיפה מינית בשתי עובדות שהיו כפופות לו ובהטרדת עד. בנוסף - הודיע היועץ המשפטי לממשלה כי קצב ישלם כופר עבור גביעי הכסף שחילק למקורביו. למרות הסדר הטיעון - מזוז התבטא בחומרה אודות מעשיו של קצב ואמר כי הוא התנהג במשך שנים כעבריין מין סדרתי.

 

"אין צורך להכביר מילים אודות הנזק החמור שנגרם לאמון הציבור במוסד הנשיאות", אומרת עו"ד הולץ לכנר, "נוכח התנהלותו של הנשיא לשעבר. אין עוררין על כך, כי משרת נשיא המדינה הינה המשרה הציבורית הרמה ביותר במדינה. כגודל המשרה ורוממותה, כך גם גדלה חובת האמונים שחב הנושא בה לציבור בישראל".

  

עו"ד לכנר אמרה ל-ynet: "אין כל ספק כי התרעומת והסלידה שחש הציבור הרחב כלפי מעשיו של קצב, נובעים גם מהבגידה של מי ששימש כנשיא המדינה באמון שהציבור נתן במוסד הנשיאות. מרכיב זה של המעשים לא בא לידי ביטוי בעבירות בהן הואשם קצב עד כה ולכן מתחייב לשקף זאת בעבירת הפרת האמונים".

  

הולץ לכנר מסבירה כי דבריה מבוססים בין היתר גם על פסק הדין של בית המשפט העליון בעניינו של שמעון שבס, מנכ"ל משרד רה"מ לשעבר, שם נקבע כי האיסור הפלילי על הפרת אמונים בא לשמור על שלושה ערכים מוגנים: אמון הציבור בעובדי הציבור, טוהר המידות של פקידי הציבור ואינטרס הציבור, עליו מופקד עובד הציבור.

פורסם לראשונה 04/07/2007 22:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עו"ד הולץ לכנר. טוענת להפרת אמונים
מזוז. העסקה סגורה
צילום: גיל יוחנן
קצב. הפר אמונים?
צילום: איי פי
מומלצים