חשש: הגאדג'טים החדשים ינפחו את חשבון החשמל שלנו
עד 2020, טלוויזיות בעלות מסך ענק, מכשירי PVR ומחשבים יצרכו אנרגיה בגובה של מחצית מחשבון החשמל החודשי. מה אפשר לעשות? בינתיים, כדאי לנתק מהחשמל את המכשירים הבזבזניים שבמצב Standby
טלוויזיות עם מסך ענק, מחשבים ושאר גאדג'טים מתקדמים יבזבזו כמחצית מצריכת החשמל הביתית עד שנת 2020, כך קובע דו"ח חדש שפירסם ארגון הצרכנות Energy Saving Trust, שפירסם את ממצאיו בדו"ח The Ampere Strikes Back ("האמפר מכה שנית") טוען כי מוצרי אלקטרוניקה ביתיים יאפילו על תאורה ומוצרי חשמל במטבח בתור הגורם הבזבזני ביותר בחשמל.
הארגון הצרכני נוסד על-ידי ממשלת בריטניה בשנת 1993, על מנת לקדם חיסכון באנרגיה, כדי לצמצם את אפקט החממה ושינוי האקלים הנגרמים מנזקיו. בדו"ח שהוציאה הברית נטען כי גאדג'טים מודרניים הופכים להיות בזבזנים בחשמל הרבה יותר לעומת מוצרי
האלקטרוניקה של היום.
אחד הגורמים למצב זה הוא שהמכשירים נשארים באופן תמידי על מצב המתנה (Standby). לחלקם אין אפילו כפתור כיבוי מובנה. "לא רק שבבית הטיפוסי יש הרבה יותר מכשירים - הרבה מהם בכוננות תמידית לפעולה", נכתב בדו"ח.
גם טלוויזיית ענק כבויה מבזבזת חשמל
בשנת 1982, רק ב-3% מהבתים היה מחשב אישי, לעומת 60% כיום. באופן דומה, מספר המדפסות זינק מ-0.7 אחוז מבתי האב ל-58 אחוז. כמו כן, בבתים רבים יש יותר מטלוויזיה אחת, ואנשים קונים יותר ויותר מסכים גדולים, ובהתאם משתמשים ביותר אנרגיה.
עד שנת 2020, רק טלוויזיות גדולות כבויות במצב המתנה ישתמשו ב-1.4 אחוז מכלל צריכת החשמל הביתית בעולם, גורס הדו"ח.
למרות נסיונותיהם של יצרני אלקטרוניקה רבים לפתח ולשווק מוצרים יעילים יותר מבחינה אנרגטית, מכשירי רדיו דיגיטליים, למשל, עדיין צורכים פי 4 חשמל יותר מאשר מכשירי רדיו אנלוגיים.
נוסף על כך, הגידול במספר משקי הבית שכוללים אדם אחד בלבד, אך למרות זאת צורכים חשמל כשל משק בית שלם - דירות רווקים עם טלוויזיות ענק, מכשירי PVR מתקדמים, מחשבים, קונסולות מחשב, מערכות סטריאו וכו' - יקפיצו את נתוני צריכת החשמל העולמית הכוללת.
מה אפשר לעשות בנידון? לא הרבה. לדברי הארגון, כיבוי מכשירים ב-Standby (או שליפת התקע שלהם משקע החשמל בבית) בשעות בהן לא נעשה בהם שימוש יכולה להביא לחיסכון של כ-77 דולר בשנה בממוצע.
"תחשבו על איך וכמה אתם משתמשים במכשירי החשמל שלכם וכבו אותם כשצריך. נסו לשלחוט בדחף לצבור ציוד אלקטרוני עדכני וחדיש, שרק לא מזמן החלפתם", מציע פיליפ סלווד, שעומד בראש הברית לחסכון באנרגיה.