דיווח בבריטניה: פעילי אל-קאעידה חדרו למשטרה
על-פי הדיווח בעיתון "דיילי מייל", שמונת המוסלמים הקיצוניים לא פוטרו, מכיוון שלמשטרה אין "כוח חוקי" לעשות זאת. חלק מהשמונה היו במחנות אימונים של ארגונים קיצוניים בפקיסטן ובאפגניסטן
האם פעילי טרור משרתים במשטרת בריטניה? שבוע לאחר מתקפת הטרור הכושלת בלונדון ובגלזגו, חושף הבוקר (שבת) העיתון הבריטי "דיילי מייל" כי שמונה מוסלמים קיצוניים, להם יש קשרים ככל הנראה עם ארגון אל-קאעידה, משרתים במשטרת בריטניה כשוטרים ובתפקידים אחרים. חלק מהשמונה היו במחנות אימונים של ארגונים קיצוניים בפקיסטן ובאפגניסטן.
על-פי הדיווח המוסלמים הקיצוניים לא פוטרו, מכיוון שלמשטרה אין "כוח חוקי" לעשות זאת. גורמים במשטרה אמרו לעיתון כי אחד הפעילים נתפס במשמרתו כשהוא מעביר תצלומים של תוצאות הפצצות מעיראק. להגנתו הוא טען כי עשה זאת כדי להפיץ את המודעות של המלחמה בעיראק.
דוברת ה"סקוטלנד יארד" אמרה בתגובה לדיווח בעיתון: "כל השוטרים שמתגייסים למשטרה וכל העובדים הנוספים בשירותיה עוברים בדיקה ביטחונית. אני נוקטים בזהירות ואם עולים חשדות אנו בודקים אותן. אם יתגלה שאכן יש שוטרים שמשתייכים לאותם ארגונים הם יפוטרו. למי שיש עדויות על שוטרים כאלה מוזמן לפנות למשטרה ואנחנו נבדוק את הדיווחים".
במקביל, הוגש אמש כתב אישום ראשון אחד החשודים בניסיונות הפיגוע שאירעו בלונדון ובגלזגו. המשטרה הודיעה שבילאל עבדאללה יואשם מחר בבית משפט בלונדון בקשירת קשר לביצוע הפיצוצים. על פי הודעת התביעה – יתר החשודים עודם מוחזקים במעצר עד שתתקבל החלטה בעניינם. עבדאללה הוא רופא ממוצא עיראקי ועל פי כתב האישום – הוא היה אחד מנוסעי ג'יפ התופת בניסיון הפיגוע בנמל התעופה בגלזגו, סקוטלנד. חברו לניסיון הפיגוע עדיין מאושפז בבית החולים בעיר, והוא סובל מכוויות קשות.