שתף קטע נבחר

פרופ' אלחנן הלפמן - הכלכלן הישראלי המצוטט ביותר

אחריו בדירוג חתן פרס נובל לכלכלה פרופ' ישראל אומן ופרופ' אריאל רובינשטיין חתן פרס ישראל לכלכלה. בדומה להלפמן, שמועסק בהרווארד, מעדיפים כלכלנים רבים את האוניברסיטאות בארה"ב על פני אלה של ישראל

פרופ' אלחנן הלפמן, המוסמך הראשון בכלכלה של אוניברסיטת תל-אביב, הוא גם הכלכלן הישראלי עם מספר הציטוטים הרב ביותר בכתבי עת מקצועיים (יותר מ-9,000). כך עולה מדירוג הכלכלנים האקדמאיים בישראל שמפרסם ד"ר דן בן דוד מבית הספר לממשל ומדיניות באוניברסיטת תל-אביב.

 

מהדירוג עולה כי הלפמן מוקם גם במקום ה-17 בדירוג הכלכלנים המצוטטים ביותר בעולם בשנות ה-90. שמו של הלפמן (61) חבר סגל אוניברסיטת תל אביב שמועסק בשנים האחרונות בהרווארד, הוזכר ב-2004 לצורך מועמדות לזכייה בפרס נובל לכלכלה (בפרס זכו בזמנו פין קידלנד הנורבגי ואדוארד פרסקוט האמריקני).

 

פרופ' ישראל אומן מהאוניברסיטה העברית בירושלים, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2005, הוא הכלכלן האקדמי הישראלי השני במספר הציטוטים בכתבי עת מקצועיים, כשאת השלישייה הראשונה במספר הציטוטים חותם פרופ' אריאל רובינשטיין מאוניברסיטת תל-אביב, חתן פרס ישראל לכלכלה.  

 

עוד בעשירייה הפותחת, של הכלכלנים האקדמאיים בישראל פרופ' אלכס צוקרמן, פרופ' דוד שמידלר פרופ' מנואל טרכטנברג פרופ' אסף רזין, פרופ' מנחם יערי, פרופ' שלמה יצחקי ופרופ' יצחק גלבוע.

 

מהמחקר עולה גם, כי המחלקה לכלכלה בעלת ההשפעה המחקרית הגדולה ביותר מבין האוניברסיטאות בישראל היא זו של אוניברסיטת תל-אביב ואחריה זו של האוניברסיטה העברית. בתל-אביב מספר הציטוטים של חברי סגל בכתבי עת מקצועיים עומ על פי 2.1 מאלה של חברי הסגל באוניברסיטה העברית. שלישית בדירוג מחלקות הכלכלה זו של אוניברסיטת בר-אילן ומיד אחריה אוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת חיפה בהתאמה.

 

הכלכלנים הישראלים עוזבים לארה"ב

ממחקרו של ד"ר בן דוד עולה כי הכלכלנים הישראלים תופסים מקום חשוב בזירה האקדמית הבינלאומית אך במקביל, רבים מהם עוזבים את האוניברסיטאות בארץ, לטובת אוניברסיטאות בחו"ל, בעיקר בארה"ב. אחוז המרצים הישראלים בארה"ב נכון ל-2003-2004 עמד על 22.7 מרצים בארה"ב על כל 100 אלף ישראלים - 51% יותר משיעורם של המרצים הזרים במדינה הבאה בדירוג המרצים הזרים בארה"ב - קוריאה.  

 

כך, כלכלנים ישראלים מועסקים במשרות קבועות במרבית האוניברסיטאות האמריקניות המובילות. בין 844 הכלכלנים בסגל הבכיר של 20 מהמחלקות החשובות בארה"ב לכלכלה נמצאים 37 ישראלים. הסיבות לכך נעוצות בשני גורמים עיקריים: פערי השכר ההולכים וגדלים בין ארה"ב לישראל והליכי הקידום הבעייתיים בארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' אומן, השני בדירוג הכלכלנים
צילום: איי פי
צילום: שלום בר טל
פרופ' אריאל רובינשטיין . מקום שלישי
צילום: שלום בר טל
מומלצים