שתף קטע נבחר

גם אתם סוגרים את מכסה האסלה?

שרונה פומס מפריחה את המיתוסים הרווחים בכל הנוגע לפנג-שואי

"פנג-שואי? כן... שמעתי על השיטה הזו, שאומרת שאסור לישון מול דלת וחייבים לסגור את מכסה האסלה... אם רוצים אפשר לשים קריסטל על הדלת ... אני עושה כמיטב יכולתי לסגור את מכסה האסלה, במקרה הצורך גם רבה קצת עם הבעל והילדים העיקר שיהיה פנג-שואי בבית". שוב ושוב אני שומעת מאנשים על הקשר בין פנג-שואי, קריסטלים, סימבוליקה סינית ואסלת בית השימוש. בעגה מקצועית קוראים לזה "פופ פנג שואי" .

 

למען הסדר הטוב, ולמען חכמי סין העתיקה, אסביר שתורת הפנג-שואי מייחסת חשיבות לארבעה פרמטרים עיקריים בתוך הבית: 

  1. דלת כניסה
  2. חדר שינה
  3. מטבח
  4. שירותים

 

בדלת כניסה, חדר שינה ומטבח – הכוונה למיקום בבית ביחס לכיווני השמיים של הבית וכיוון ביחס לתאריך הלידה של בני הבית. חשיבותם של השירותים היא בכך שרצוי שהם לא יהיו ממוקמים בכיוון שבו קיימות הזדמנויות טובות בתחום מערכות היחסים והשפע. זאת, לא משום שזה מסוכן או משום שהכסף נוהג לברוח משם אל מחשכי הביוב, אלא משום שאנו פוקדים את השירותים לזמן קצר בלבד.

 

בהקשר זה ניתן לומר ששירותים קיימים בבתים מוצלחים רבים, שבהם אנשים מקדמים ומממשים את עצמם ואת חייהם, כל עוד האזורים החשובים האחרים נמצאים במיקום ובכיוון הנכון עבורם. גם לקיסרים המצליחים ביותר בסין העתיקה היו שירותים, אלא שבבדיקה מדוקדקת נראה כי מיקומם נבחר בקפידה בעת תכנון הארמון.

 

באמצעות פנג-שואי ניתן לזהות אזורים טובים יותר או טובים פחות כדי ליצור חלוקה פנימית נכונה בבית. בבית הנבנה מחדש או עובר שיפוץ ניתן להציע פתרונות וכך גם בבית שלא זכה לתכנון מוצלח מבעוד מועד. מיקום ארבעת הפרמטרים הללו עושים את ההבדל בין בית איכותי לבין בית איכותי פחות. בהיבט זה, אין לסגירת מכסה האסלה שום השפעה.

 

קריסטלים, ברווזים ושאר צפרדעים

השימוש בקריסטלים כוונתו לתיקון מודרני שמעולם לא היה בשימוש בסין העתיקה. רבים המבקשים לפתור כמעט כל בעיה הקיימת בבית משתמשים בו. שימוש בקריסטלים בפתחים, לרבות חלונות ודלתות ומדרגות הנמצאים במיקום בעייתי, אם לא יואיל בוודאי גם לא יזיק.

 

עם זאת, קריסטלים רבים ככל שיהיו לא יכולים לפתור זרימה בעייתית של צ'י (אנרגיה) בחלל, אלא לתת לאנשים תחושה שהם פתרו את הבעיה, אך לא לאורך זמן.

 

ברווזים, צפרדעים, צבים, עטלפים, דרקונים וכדומה שייכים אמנם לתרבות הסינית, אך בינם לבין הפנג-שואי הקשר הינו מקרי ביותר. זוג ברווזי מנדרין אכן משמשים במזרח כסמל לזוגיות ארוכת טווח בשל הנאמנות המיוצגת אצל הברווזים בחייהם, אך אין קשר בין סמל זה לבין אנרגיה של מקום.

 

למבקשים זוגיות מהירה מומלץ לדעת שברווזים לא יזמנו זוגיות לחדר שיש בו אנרגיה המאתגרת תחום זה. בנוסף על כך, אנשים שעברו כברת דרך בחייהם יאלצו להסכים שאין פתרונות קסם לזוגיות יציבה, אותה ניתן לקדם רק דרך לימוד ממושך ובוגר במערכות יחסים. באותה מידה גם אלף צפרדעים עם מטבע בפה לא יביאו כסף אם הם מוקמו באזור המביא לאתגרים בתחום הכלכלי. אדם השוהה בחדר טוב בבית יכול לעצב את החדר כרצונו גם ללא הכרת המוטיבים הסיניים.

 

תורת הפנג-שואי עוסקת במיקום, כיוון, מבנים ואנשים. נשמע פשוט, אך להתמחות בעולם האנרגטי המורכב של אנשים ומבנים נדרשות שנים של חקירה מעמיקה, בחינת השיטות השונות והרבות ונקודות החיבור ביניהם יחד עם לימוד מעשי המתאפשר באמצעות מצפן (לו פן - כלי העבודה של יועץ פנג-שואי), כיוונים של בית ותאריך לידה של אדם. כל מה שאינו עונה על קריטריונים אלה אינו פנג-שואי. מי שידע זאת יוכל להשאיר את מכסה האסלה פתוח וגם לחסוך וויכוחים מיותרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה הקשר לסינים?
צילום: גבי מנשה
מומלצים