שתף קטע נבחר

הסדר טיעון עם נאשמי פרשת "בני הדייג"

ל-ynet נודע כי פרקליט המדינה החליט, בעצה אחת עם המשטרה, לחתום על הסדר טיעון עם חמשת הנאשמים בפרשה, לאחר שהשופטים חייבו אותו לחשוף את המקור המרכזי. החמישה הואשמו ברצח ביפו שאירע לפני שנתיים, על רקע סכסוך כספי בעסקי הדיג

הסדר טיעון בפרשת הרצח המכונה "פרשת בני הדייג": לאחר שביום א' הורה בית המשפט המחוזי בתל אביב לפרקליטות לחשוף את המקור שהוביל לפענוח הפרשה - החליט פרקליט המדינה, בשיתוף עם המשטרה, כי אין מנוס מלחתום על הסדר טיעון עם חמשת הנאשמים בפרשה, הנאשמים ברצח חאדר דקה ביפו, על רקע סכסוך כספי. גורמים המקורבים לפרשה אמרו ל-ynet כי מבחינת הפרקליטות, "חשיפת המקור היתה קו אדום אשר לא ניתן לחצות".

 

על פי ההסדר, ירצה עיזאת חמאד, הנחשב כראש ארגון הפשע והנאשם ברצח, שלוש שנות מאסר. עבאד קזז, הנאשם כי הוא זה שביצע את הרצח בפועל, ירצה שש שנות מאסר. שני נאשמים נוספים, וויסאם שורעפי ופייסל שורעפי ירצו שלוש וחצי שנות מאסר ונאשם נוסף ירצה שנה וחצי בלבד, אותה הוא מסיים לרצות היום והוא צפוי להשתחרר.

 

שנתיים בדיוק מלאו לרצח הזה: לפי המשטרה, ביום שבת ה-16 ביולי 2005, הגיעו חאדר דקה וקרוב משפחתו לביתו של עיזאת חמאד ביפו. בבית חמאד הוכו ונכפתו השניים על ידי עיזאת חמאד, חסן אבו ריאש (אחיינו של עיזאת חמאד), פייסל שורפי, עבד קזז, וויסאס שורפי. הם הורו להם לקרוא בקוראן לפני הוצאתם להורג והוכנסו לתא המטען של הרכב בו הגיעו והוסעו מהמקום.

 

ברחוב יהודה הימית הצליחו דקה וקרוב משפחתו להיחלץ מתא המטען של הרכב כשהם כפותים ולברוח. עבד קזז, אחד מהחוטפים, הבחין בהם והחל לרדוף אחריהם תוך שהוא יורה לעברם, לעיני עוברים ושבים במרכז העיר יפו. מהירי נפגע ונהרג חאדר דקה ואילו החטוף השני הצליח להימלט. 

 

הקורבן השני שנעצר ונחקר עוד באותו ערב, לא הסכים למסור לחוקרי מרחב יפתח מי עשה זאת ואף הסתתר במשך חצי שנה מחשש לחייו. החקירה עצמה נמשכה ואז הוברר כי הרקע לאירוע הוא סכסוך כספי בין בני רבה, בעל מסעדת בני הדייג, לבין סוחר דגים מעזה. על כך זכתה הפרשה לשמה, "פרשת בני הדייג".

 

בעקבות הסכסוך הביא כל צד בורר מטעמו. בני הדייג עירב את חאדר דקה ואילו סוחר הדגים עירב את משפחת חמאד. בבוררות אמנם נפסק כי בני הדייג

 ישלם שבעים אלף שקל אולם הסכסוך לא הגיע בכך לסיומו. כעבור כמה חודשים, כאשר חוקרי המשטרה הגיעו שוב לקרוב משפחתו של דקה שהיה עד לרצח, הוא הסכים לשתף פעולה. חמשת החשודים בפרשה נעצרו בינואר 2006.

 

חשיפת המקור - והתסבוכת

בדצמבר 2006, במהלך המשפט, הודיע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי על הפרקליטות לחשוף את אותו מקור משטרתי שהביא לפענוח הפרשה. לאחר שהפרקליטות סירבה לכך, בית המשפט זיכה את חמשת הנאשמים. הפרקליטות ערערה על ההחלטה לבית המשפט העליון.

 

בית המשפט העליון החזיר את התיק לבית המשפט המחוזי וביקש ממנו לבחון חלופות לחשיפת המקור אך בחודש שעבר קבע שוב המחוזי כי לא ניתן למצוא חלופות ולכן על הפרקליטות לחשוף את המקור. ביום א' האחרון הודיעה הפרקליטות כי היא מוכנה לכך, אך אתמול נערכו שיחות עם פרקליט המדינה ערן שנדר, אשר עקב מקרוב אחרי התיק וקבע ביחד עם התובעות במשפט, יהודית לייבה ומאיה בראל, וכן עם המשטרה כי חשיפת המקור תסכן אותו ואת בני משפחתו. זאת, משום שלא ניתן להוציא את המקור המודיעיני מיפו בתוך 48 שעות בלבד. לכן הגיעו לעסקה עם עורכי הדין של הנאשמים בפרשה, דוד יפתח ומשה שרמן.

 

עורכי הדין יפתח ושרמן הגיבו: "החלטת השופטים לחשוף את המקור היא אחת ההחלטות האמיצות שניתנו בבית משפט בישראל. הפרקליטות הבינה כי מדובר בהחלטה נכונה ולא ניתן לערער עליה לבית המשפט העליון. ברגע האחרון השתכנעה הפרקליטות כי אסור בשום פנים ואופן לחשוף מקור משטרתי, כאשר ברור שהמקור הזה מעורב בבניית התיק כנגד הנאשמים והחליטה להגיע לפשרה, כי האלטרנטיבה היתה זיכוי הנאשמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
עיזאת חמאד. החשוד המרכזי
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
עבד קזז, אחד החשודים
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
פייסל שורפי
צילום: אבי כהן
עורכי הדין יפתח ושרמן. החלטה אמיצה
צילום: ירון ברנר
מומלצים