שתף קטע נבחר

יפן: הדליפה הרדיואקטיבית היתה חמורה משסברו

ראש עיריית קשיוואזאקי, העיר הסמוכה למוקד רעידת האדמה שפקדה את יפן השבוע, הורה לסגור את תחנת הכוח הגרעינית שנפגעה ברעש, לאחר שהתגלו בה ליקויים. החברה המפעילה את תחנת הכוח הודיעה כי כמות המים הרדיואקטיביים שדלפו לאוקיאנוס בעקבות הרעש היתה גבוהה יותר משדווח בתחילה, אך עדיין אינה מהווה סיכון

החברה המפעילה את תחנת הכוח הגרעינית בעיר קשיוואזאקי ביפן, שנפגעה ברעש האדמה שאירע באזור השבוע, הודיעה הבוקר (ד') כי הדליפה הרדיואקטיבית שאירעה כתוצאה מהרעש היתה חמורה משדווח בתחילה. עם זאת, בכירים בחברה טענו כי לא עברו על תקנות הבטיחות.

 

על פי הודעת החברה, 400 חביות שהכילו פסולת גרעינית ברמה נמוכה התהפכו - ולא רק מאה, כפי שדיווחה החברה בתחילה. כן דיווחה החברה כי 40 חביות שהכילו פסולת גרעינית נפתחו בעקבות הרעש, אך למרות זאת לא נשקפת סכנה מהדליפה לציבור ולסביבה, ולא התגלתה קרינה מחוץ למתקן.

 

ראש העיר קשיוואזאקי הורה הבוקר לסגור את תחנת הכוח - שתפוקת החשמל שהיא מייצרת היא הגבוהה בעולם - עד אשר יובהר כי הפעלתה אינה מסוכנת. בינתיים, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית דחקה ביפן לקיים חקירה מלאה ושקופה של התאונה, כדי לבדוק אם ישנם לקחים שאותם כדאי ליישם בתחנות כוח גרעיניות אחרות ברחבי העולם.

 

מידע המתבסס על רעידות המשנה שליוו את הרעש הקשה, שעוצמתו היתה 6.8 בסולם ריכטר, הראה כי ייתכן שתחנת הכוח ניצבת על שבר בלוחות הטקטוניים. נשיא חברת החשמל המפעילה את התחנה, צונהיסה קצומטה, ביקר הבוקר בתחנת הכוח וטען ששורר בה "אי סדר מוחלט". אמש פרסמה החברה כי במתקן התגלתה סדרת ליקויים בעקבות הרעש. קצומטה התנצל על "הדאגה והתסבוכת שלהן גרמנו".

 

לאחר ביקורו של קצומטה באתר התאונה, הכריזה טפקו, חברת החשמל הגדולה ביפן, כי הרעש פגע בתחנה קשה יותר משסברו בתחילה, וכי כמות המים הרדיואקטיביים שדלפו לתוך האוקיאנוס היתה גבוהה ממה שסברו בתחילה. ."חישבנו לא נכון את כמות החומר שדלפה לאוקיאנוס. אנו מתנצלים ומתקנים את עצמנו", נכתב בהודעת החברה.

 

דובר החברה, ג'ון אושימה, אמר כי הכמות היא עדיין "אחד חלקי מיליארד מהכמות המקסימלית המותרת". ואולם, חרף המסרים המרגיעים, ראש עיריית קשיוואזאקי, טען כי הוא עדיין מוטרד. "אני מודאג. יש לוודא שתחנת הכוח אינה מהווה סיכון סביבתי לפני חידוש הפעילות בה", ציין.

 

הפגיעה בתחנת הכוח עוררה דיון ביפן על מידת בטיחותם של הכורים הגרעיניים במדינה, שגם בעבר אירעו בהם תקלות שונות. הפרשה גם מדגישה כי בעקבות רעידות האדמה המרובות במדינה, הכורים היפניים פגיעים מאוד ומועדים במיוחד לתקלות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחנת הכוח הגרעינית. נסגרה
צילום: איי אף פי
מומלצים