טיפ עם תירס ושני מתכונים
פיליס גלזר לא אוהבת להשתמש במיקרוגל עד שזה מגיע לתירס. קבלו טיפ של תירס ושני מתכונים מצויינים - אחד אקולוגי והשני סתם טעים

אם לא ידעתם, אז הדרך בה בדרך כלל מבשלים תירס היא מעשה מגונה; כששמים את הקלחים בסיר מלא מים, כל, אבל כל, הוויטמינים שטמונים בהם ומתמוססים במים (כמו ויטמיני C ו-B) פשוט קופצים לתוך המים ולבסוף נזרקים לכיור.

 

לפני כמה ימים קיבלתי טיפ משגע לבישול תירס במיקרוגל ואני רוצה לחלוק אותו איתכם. האמת היא שאיני חסידה גדולה של המיקרוגל; למרות שעוד לא פורסם מחקר מדעי חד משמעי שקובע שהשימוש בו מסוכן, אני מעט חוששת משיטת הבישול הזו. שמעתי פעם שאם משקים צמח רק עם מים שחוממו במיקרוגל וצוננו, הוא ימות. האמת, לא ניסיתי אבל אני אשמח אם מישהו יקח על עצמו את הניסוי ויודיע לי על התוצאות. בכל מקרה, עד שלא יפורסם מחקר חד משמעי, אני נהנית מהספק.

 

כאמור, לפני כשבוע מישהי כתבה לי שהיא קונה קלחי תירס שעדיין עטופים בעליהם (שזו הדרך הכי טובה לקנות תירס), שוטפת (היא לא הזכירה שהיא שוטפת קודם, אבל זה מה שנראה לי) ומכניסה למיקרוגל ל-5 דקות. ניסיתי את השיטה שלה והיא מ-ש-ג-ע-ת! אין סיר לשטוף, אין מי בישול לבזבז, ומתקבל תירס מתוק וטעים נטו.

 

נ.ב. את קלחי התירס, כולל הקליפה, אפשר לייבש בשמש, לטחון ולפזר על הצמחים בתור דשן. למדתי את זה עוד כשהייתי ילדה וקראתי את מגזין "Organic Gardening".

 

ולפיזור (כן, גנבתי את הביטוי מאודטה), שני מתכונים: אחד מהיר וסופר-מתאים לתירס טרי ומתוק של הקיץ (בחורף אפשר להכין אותו גם עם תירס קפוא) והשני - מתכון אקולוגי למיחזור הקלחים.

 

פנקייק תירס

כיף להכין לארוחת צהריים או ערב מהירה ולאכול עם סחוג ועגבניות מרוסקות או סירופ מייפל אמיתי, או סירופ קלחי תירס – מתכון בהמשך.

 

המרכיבים (4 מנות):

1/2 כוס קמח לבן אורגני, קמח רב-שימושי של שטיבל או קמח מלא מנופה

3/4 כפית מלח גס

1 ביצה גדולה

1/3 כוס חלב

2 כוסות גרעיני תירס

2 כפות שמן קנולה, רצוי "קנולה אקטיב" של שמן תעשיות

 

אופן ההכנה:
  1. בקערה בינונית, מערבבים קמח, מלח, ביצה וחלב וטורפים עם מטרפת יד. בוחשים
  2. פנימה את גרעיני התירס. מחממים שמן במחבת ויוצקים כ-1/4 כוס לכל פנקייק.
  3. משטחים קלות או מטגנים כ-3 דקות בכל צד. מגישים חם.

  

סירופ קלחי תירס

לסירופ יש ניחוח תירס, אך הוא דומה מאד לסירופ בטעם מייפל, אך בלי תוספי מזון מלאכותיים ומזיקים. מתאים מאוד לפנקייק.

 

המרכיבים (ל-1 כוס סירופ):

6 קלחי תירס ללא הגרעינים

1 ליטר מים

1/4 1 כוסות דחוסות סוכר חום

 

אופן ההכנה:
  1. שוברים את הקלחים לחתיכות ושמים בסיר עם המים. מביאים לרתיחה ומרתיחים ללא מכסה כ-45 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי (ל-2 כוסות). מרסקים את הקלחים ומסננים. בוחשים פנימה את הסוכר, מביאים לרתיחה ומרתיחים על אש קטנה ללא מכסה, עד שנותרת 1 כוס נוזלים אחת והסירופ מקבל מרקם של סירופ מייפל (כ- 20 דקות).

 

קוראים שואלים

דליה שואלת: אני בת 58 ויש לי רגישות לחלב פרה וגם לסויה. לא יכולה לאכול גבינות, חלב ומוצרי סויה. לכן יש לי בעיה בנושא האוכל שאני יכולה לאכול בעיקר בכל הנוגע לסידן וברזל. איזה תחליפי מזון את ממליצה במקרה זה.

 

פיליס עונה: כמות הסידן שאישה בגילך זקוקה לה היא 1200 מ"ג ליום. נכון שהמקורות הכי טובים לסידן הם מוצרי חלב וסויה, אך אפשר למצוא כ-400

מ"ג סידן גם ב-2 כפות מולסה. עוד מקורות לסידן הם עלים ירוקים כמו הבוק צ'וי (פאק צ'וי), טחינה ושקדים. ליתר ביטחון הייתי גם לוקחת תוספת תזונתית של סידן וגם מקפידה להתעמל באופן קבוע לשמור על מסת העצם. לגבי ברזל: המקורות הכי טובים לברזל (בגילך את צריכה כ-14 מ"ג ליום) הם בשר, עוף ודגים ומכיוון שאת אוכלת מזונות אלו, לא צריכה להיות בעיה. צמחונים יכולים למצוא ברזל גם בכרובי ניצנים, בורגול, מולסה ומיץ שזיפים בין היתר, אך הוא מהסוג הפחות נספג בגוף.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה טיפ עם תירס ושני מתכונים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ynet ספיישל