שתף קטע נבחר

חדש: מיחזור הבקבוקים מגיע גם לחופי הים

תאגיד המחזור אל"ה החל להציב מעמדי איסוף לבקבוקי 1.5 ליטר בחופי הארץ, מאכזיב שבצפון ועד לאשדוד

במסגרת עידוד הציבור לאיסוף בקבוקי פלסטיק בגודל 1.5 ליטר, תאגיד המיחזור אל"ה וחברת אביב תעשיות מיחזור (במימון יצרני המשקאות) פורסים בימים אלו כ- 1,000 מעמדים המיועדים לאיסוף בקבוקי פלסטיק בחופי הים.

 

המעמדים יוצבו בחופי הים מאכזיב שבצפון ועד לאשדוד שבדרום לרבות בחופי ת"א, הרצליה ונתניה.

 

מעמדי החופים ישמשו לאיסוף בקבוקי 1.5 ליטר שעדיין לא נכללים בחוק הפיקדון. מעתה הרוחצים יוכלו להשליך את בקבוקי השתייה למעמדי האיסוף בחופים ואלה יובאו למיחזור. מכסי המעמד עשוי מבקבוקי פלסטיק ממוחזרים (כ-10 בקבוקי ספרייט). המעמדים עוצבו על ידי הסטודיו של אלון רזגור.

 

הרחבת החוק מתמהמהת

בחודש מרץ אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את הרחבת חוק הפיקדון, למיחזור בקבוקי משקה גם מ-1.5 ליטר ומעלה.

 

הצעת החוק כוללת שני תיקונים משמעותיים בחוק הקיים, שנכנס לתוקף לפני כ-6 שנים: החוק יחול על כל סוגי המכלים, ולא רק על פחיות ובקבוקים שנפחם עד 1.5 ליטר, והאחריות הישירה לאסוף ולמחזר את המכלים הריקים תוטל על היצרנים ויבואני המשקאות ולא עוד על תאגיד המיחזור.

 

המועצה לצרכנות טוענת, כי אם יאושר התיקון לחוק הפיקדון לפיו והוא יכלול גם מכלי משקה בנפח 1.5 ליטר, יעלה הסכום שישלם הציבור עבור המיכלים לכ-388 מיליון שקל בשנה. במועצה

אומרים, כי מסקר שערכו עולה שכ-60% מהצרכנים אומרים שהם אף פעם לא מחזירים מיכלים ריקים, 9% מחזירים רק לעיתים רחוקות, כ-14% מדי פעם ורק כ- 13% מחזירים לעיתים קרובות או קרובות מאוד.

 

מהסקר עולות הסיבות לשיעור כה נמוך של צרכנים הפודים את דמי הפיקדון המגיעים להם: כ-60% טוענים שלא כדאי להם להשקיע את המאמץ הנדרש, כ-5% טוענים כי ניסו אך התייאשו לאחר ש"טורטרו", 15% טוענים כי אין להם כוח או זמן, 8% מציינים שאינם יודעים היכן נקודת האיסוף הקרובה, 6% טוענים כי בחנות או בסופרמרקט לא מקבלים בקבוקים בחזרה, וכ-5% אינם מודעים לחוק המאפשר לקבל כסף בחזרה תמורת החזרת מכלים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
לא רק ברחובות הערים
צילום: עומר הכהן
מומלצים