שתף קטע נבחר

ארה"ב תממן רכישת מערכת הגנה לשמי ישראל

ארצות הברית פועלת להעניק לישראל עשרות מיליוני דולרים לצורך פיתוח או רכישה של מערכות נוספות להגנה מפני טילים בליסטיים בנוסף על טיל ה"חץ"

ארצות הברית תקציב לישראל עשרות מיליוני דולרים לצורך פיתוח עצמי או לרכישת טילים קיימים, כדי שתציב בשמי המדינה שכבות הגנה נוספות מפני טילים בליסטיים מעבר למערכת ה"חץ" - כך מתברר מעיון בתקציב ההגנה האמריקני מפני טילים שהוגש לקונגרס.

 

הסעיף הנוגע לישראל נמצא בפרק המתייחס לפרויקט ה"חץ", שהאמריקנים ממשיכים לממן את פיתוחו וייצורו בתקציב 2008.


ניסוי בשיגור "חץ"

 

לקראת שנת התקציב 2008, שמתחילה באוקטובר 2007, העביר הממשל לקונגרס הצעה לסייע לישראל בפיתוח מערך ההגנה על שמי ישראל בסכום של 80 מיליון דולר. היום הצביעה ועדת ההקצבות של בית הנבחרים על תוספת של 70 מיליון דולר מעבר ל-80 מיליון דולר שמבקש הממשל עבור ישראל.

 

בשבוע הבא יאושר הסיוע במליאת בית הנבחרים, ועד חודש ספטמבר יושלם תהליך החקיקה בסנאט, וישראל צפויה לקבל בסך הכל לא פחות מ-150 מיליון דולר, ואולי אף יותר. סכום זה אינו חלק מהסיוע הביטחוני "הרגיל" לישראל, שיעמוד בשנה הקרובה על 2.4 מיליארד דולר.

 

שגריר ישראל בארה"ב, סלי מרידור, שפעל יחד עם הדיפלומטים הישראלים בקונגרס להגדלת הסיוע להגנה מפני טילים, ברך על ההחלטה.

 

החלק המשמעותי מהסיוע של הממשל לישראל - 58 מיליון דולר - יופנה ל–ASIP, המשך פיתוח הדור הבא של ה"חץ". 15 מיליון דולר מהסכום מיועדים להמשך ייצור טילי ה"חץ", המיוצרים בארה"ב במפעלי בואינג (חלקי המנוע) ובתעשיה האווירית בישראל.

 

7 מיליון דולר מההקצבה של הממשל מיועדים לפיתוח משותף של מערכת ההגנה האווירית "קלע דוד" שמייצרים רפא"ל ויצרנית הנשק האמריקנית "ראית'ון". הפרוייקט נמשך כשלוש שנים והמערכת עשויה להיות מבצעית בתוך 3-4 שנים, והיא תגן על שמי ישראל מטילים מסוג פאג'ר, שהגיעו במלחמת לבנון השניה לחיפה וחדרה. עם זאת, המערכת הזו לא נותנת הגנה מפני קטיושות.

 

התוספת של בית הנבחרים להצעת הממשל - בסך של 70 מיליון דולר - תאפשר הקצאת עוד 25 מיליון דולר לייצור טילי "חץ", ו- 19 מיליון דולר נוספים לפיתוח "קלע דוד".

 

אולם החלק המשמעותי והחדש בתוך הסיוע הזה הם 26 מיליון דולר שהוקצבו כדי לאפשר לישראל להחליט על פתרונות להגנה רב שכבתית של שמי המדינה. במערכת הבטחון יצטרכו לקבל החלטה אם להשתמש בסיוע המיוחד לפיתוח יכולות של ה"חץ", או לרכישה של טילים שיאפשרו ליירט טילים בליסטיים בגבוה רב יותר, עוד לפני שהם מגיעים לטווח של טיל ה"חץ" הנוכחי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסוי בשיגור טיל חץ
באדיבות התעשייה האווירית לישראל
מומלצים