שתף קטע נבחר

אהבה לכל המשפחה: עוגת פירות קיץ קרה

עוגה קיצית - ללא אפייה - מהירת הכנה שמכינים "ממה שיש בבית". מתכון אידיאלי להכנה משותפת עם ילדים בחופשה - במיוחד למסיבת חג אהבה משפחתית

עוגת פירות קיץ קרה

מאת תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים (תבנית 26-24 ס"מ):

לבסיס:

250 גרם עוגיות פתי בר (או עוגיות אחרות, לפי הטעם)

100 גרם (1 חבילה) חמאה

למלית:

10 פירות קיץ קטנים בשלים (משמשים, שזיפים, נקטרינות)

375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפייה 5%

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 32%

300 מ"ל (2 גביעים) מעדן חלב עם פירות לפי הטעם

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת או בעזרת שקית ומערוך.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן ויוצקים אותה על פירורי העוגיות.
  3. מניחים את הפירורים על תחתית תבנית קפיצית ודוחסים היטב. מומלץ לשמור בצד מעט מהפירורים לקישוט העוגה. שומרים בקירור עד לשימוש.
  4. להכנת המלית: מגלענים וחותכים את הפירות לקוביות קטנות.
  5. בקערת המיקסר מקציפים יחד את הגבינה לאפייה, השמנת, המעדנים והפודינג, עד לקבלת קרם אוורירי וחלק.
  6. מוסיפים לקערה את הפירות החתוכים ומערבבים יחד, לקבלת מלית גבינה אחידה.
  7. להרכבת העוגה: יוצקים את מלית הגבינה על הבסיס ומורחים באופן אחיד.
  8. שמים את העוגה במקרר למשך שעתיים, לפחות.
  9. משחררים בעדינות את דפנות התבנית ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה שטוחה. מקשטים בפירורי העוגיות ששמרנו בצד ובפירות לפי הטעם.

 

גיוון: אפשר להשתמש בקרם הגבינה עם הפירות כבסיס למנת מוזלי משודרגת. מוותרים על הכנת בסיס הביסקוויטים; שמים בגביע יפה כף או שתיים של גרנולה פריכה ומערימים מעל שתי כפות של מלית הגבינה. מפזרים מעל עוד מעט גרנולה ומגישים מיד.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן . 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים