שתף קטע נבחר

מהיום: בעמק חפר מייצרים חשמל מזבל פרות

חברת GES של גרנית הכרמל והאגודה השיתופית של עמק חפר הפעילו היום את המתקן המסחרי הראשון בישראל המייצר חשמל מזבל פרות. המתקן, שהוקם בהשקעה של 40 מיליון שקל, יטפל ב-600 טון צואה של 12 אלף פרות מאזור השרון וימכור את החשמל לחברת החשמל

חברת האנרגיה והתשתיות GES, מקבוצת גרנית הכרמל שבשליטת דוד עזריאלי, והאגודה השיתופית עמק חפר, החלו היום (ג') לספק לחברת החשמל חשמל המיוצר במתקן המיחזור שהקימו לאחרונה בעמק חפר.

 

מדובר במתקן המסחרי הראשון בישראל ואחד הראשונים בעולם המשתמש בפסולת אורגנית מרפתות, בעיקר זבל פרות, לייצור חשמל. בנוסף על החשמל, מייצר המתקן מפסולת הרפתות גם דשן איכותי.  המתקן יטפל ב-600 טון של צואת פרות ביום. כמות החשמל שהמתקן יספק היא קטנה יחסית: 2-3 מגה-וואט חשמל. החברה והאגודה השקיעו יחד בהקמת המתקן 40 מיליון שקלים. החברות ירוויחו גם ממכירות החשמל, גם ממכירת הדשן וגם מתהליך ניקוי הזבל עצמו.

 

האגודה השיתופית של הקיבוצים והמושבים בעמק חפר יזמה את הקמת המתקן לאחר שנדרשה למצוא פתרון שיצמצם את הזיהום שגורמות 12 אלף הפרות החולבות באזור. אם הפרוייקט יצליח, הוא יביא להקמת מתקנים דומים בחוות, משחטות, ומשקים חקלאיים נוספים. המתקן יעביר את פסולת הרפתות תהליך של פיסטור ופרמנטציה, שיאפשר את הסבתו של דשן ולביו-דיזל.

 

"מתקן חפר מדגים את יכולתנו ליישום פתרונות לאנרגיה חלופית באמצעות הטיפול בפרש הפרות, שגם הוא קשור בקשר הדוק עם מתן מענה לבעיות סביבתיות", אומר מנכ"ל GES מנחם גרינבלום. "מדובר ללא ספק בציון דרך חשוב בהשקעות בתחום התשתיות והאקולוגיה", מוסיף מנכ"ל גרנית, עמי סגיס, מדובר, ללא ספק, בציון דרך חשוב.

 

GES מקבוצת גרנית הכרמל הוקמה בשנת 1997 מאיחוד החברות איטלקם איילון, אניעם מערכות טיהור, וכמיתעש. החברה עוסקת בתכנון, הקמה, תפעול ותחזוקה של מתקנים ומערכות לטיפול והתפלה של מים ושפכים ובפיתוח, שיווק

והפצה של מוצרים כימיים לתעשייה לחקלאות ולרשויות המקומיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוד עזריאלי
פרות ברפת: הצואה תייצר חשמל (צילום אילוסטרציה)
מומלצים