שתף קטע נבחר

מלון החלל הראשון ייפתח ב-2012

תיירי החלל יכולים להזמין מקום במלון החלל הראשון, ובמסגרת המסע ליהנות ממקלחת של בועות מים באפס גרביטציה ולצפות ב-15 זריחות. המחיר לא זול - ארבעה מיליון דולרים בלבד

ה"סוויטה הגלקטית" (Galactic Suite), מלון החלל הראשון, צפויה להיפתח לקהל הרחב בשנת 2012. הארכיטקטים מברצלונה מבטיחים כי מחיר השהות יהיה היקר ביותר ביקום - ארבעה מיליון דולרים עבור שלושה לילות, והאורחים ייהנו מאפשרות לטוס מסביב לעולם ב-80 דקות.

 

במהלך מסעם, האורחים יוכלו לצפות ב-15 זריחות ולרחף בתאם בחליפות ולקרו, שיאפשרו להם להיצמד לקירות כמו ספיידרמן.

 

מנהל החברה שיזמה את הפרויקט, קסבייר קלרמונט, אומר כי מלון הבוטיק, אשר לו שלושה

צילום: איי פי
כדור הארץ (צילום: איי פי)

חדרים בלבד, ניחן במבנה דמוי מולקולות, בשל העובדה כי כל תא תוכנן באופן שיוכל להתאים לטיל שיישא אותו לחלל.

 

"חדרי השינה עם כח משיכה אפסי הם האתגר המורכב ביותר", אמר קלרמונט, "לא קל לענות על כל הצרכים האינטימיים של האורחים".

 

מקלחת בכח משיכה אפסי

היזמים סבורים כי מצאו פתרון לבעיית המקלחת באפס משקל - האורחים ייכנסו לחדר ספא ומסביבם ירחפו בועות מים. כאשר הם לא יתפעלו מהנוף הנשקף מחלונות התאים שלהם, האורחים ישתתפו בניסויים מדעיים בנושא תעופה בחלל.

 

קלרמונט, חובב חלל ותיק, הגה את הרעיון של המלון Galactic Suite, והפך אותו מפנטזיה למציאות לאחר שגייס את רוב הסכום הנדרש עבור הפרויקט - שלושה מיליארד דולרים.

 

לצורך הגשמת התוכנית הוקמה חברה אמריקנית, אשר מלון החלל הוא רק המיזם הראשון שלה. בהמשך הם מתכוונים להקים בתי מלון גם על מאדים. משקיעים פרטיים מיפן, ארצות הברית ואיחוד האמירויות כבר מנהלים מגעים על אפשרות להשקיע בחברה.

 

קהל היעד: 40,000 עשירים

קלרמונט שומר בסוד על זהות המשקיע הנדיב בפרויקט, אך הוא מסכים לדבר על התמורה האפשרית לה הוא יכול לצפות. "על פי החישובים שלנו, יש 40,000 בני אדם בעולם שיכולים להרשות לעצמם להתארח במלון. האם הם

יסכימו לשלם את הסכום הזה כדי לטוס לחלל - אנחנו עדיין לא יודעים".

 

ארבעה מיליון דולרים נשמעים כמו סכום יקר למדי עבור חופשה שנתית, אך יזמים בתעשיית תיירות החלל הצעירה אומרים כי הצמיחה האיטית בתחום נוגעת לעניין אחר - כמה תיירי חלל הסכימו עד היום לשלם עבור המסע בגלל זמן החזרה הממושך לכדור הארץ, בניגוד גמור לעליה לחלל.

 

בחברת Galactic Suite מציינים כי מחיר השהות לא כוללת שלושה לילות בחלל בלבד. האורחים ייהנו גם משמונה שבועות של אימונים אינטנסיביים במחנה חלל בנוסח ג'יימס בונד על אי טרופי.

 

"כוללים חוששים ממסע לחלל", אמר קלרמונט, "זאת הסיבה בעטיה הטיל שיישא את המעבורת לחלל יישאר צמוד למלון החלל בזמן השהות של האורחים, כך שהם יוכלו להיות בטוחים כי יוכלו לחזור לביתם".

 

בעידן של דאגה גוברת לשינוי האקלימי על כדור הארץ, Galaxy Suite מתעלמת באלגנטיות מתרומתה העתידית לזיהום האוויר הכרוך במשלוח טיל לחלל, רק במטרה לשאת שישה אורחים בכל פעם. עם זאת, קלרמונט אומר כי הוא מקווה כי השפעת המראה של כדור הארץ מהחלל תניע את האורחים לשמור על הכוכב ולהגן עליו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקווים שהמראה של כדור הארץ ישפיע על תיירי החלל
מקווים שהמראה של כדור הארץ ישפיע על תיירי החלל
צילום: איי פי
מומלצים