שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמת החובבים FujiFilm A820

A820 היא לא מהמצלמות המתוחכמות ביותר בקטגוריה שלה, למרות שהיא בהחלט מפתיעה בכמה תכונות לא שגרתיות. היתרון העיקרי שלה הוא למי שרוצה איכויות תמונה טובות במינימום מאמץ

A820 היא מצלמת Point & Shoot חצי-קומפקטית, מהסוג שנכנס לכיס בקצת מאמץ, ומציע אפשרויות צילום שמתאימות לצלמים מתחילים או קצת יותר מזה.

 

 

עם רזולוציה של 8.3 מגה-פיקסל, זום אופטי x4 וצג LCD בגודל 2.5 אינץ', נקודת הפתיחה של הדגם הזה קצת גבוהה מהממוצע בקטגוריה. גם הביצועים ואיכויות התמונה עולים בדרך-כלל על ההיצע האופייני ברמת המחיר שלו (מחיר השוק האופייני הוא סביב ה-1000 ש"ח).

 

מצד שני, ישנן היום בשוק מצלמות דומות מאד בתכונות שלהן, ממותגים לא פחות חזקים מ-Fuji, במחירים שמתחילים באזור ה-600 שקלים. המטרה שלנו בבדיקה, אם כן, הייתה לזהות את היתרונות שמצדיקים את ההשקעה הנוספת או את החסרונות שהופכים אותה לא כדאית.

 

פשוטה וידידותית

כמו אחותה הקטנה A700 שהצגנו כאן לאחרונה, גם A820 היא בעלת גוף עשוי פלסטיק ברובו. בניגוד לדגם ההוא, ל-A820 יש חוגת מצבים, וחוגה לשליטה בזום שמקיפה את כפתור הצילום - שתי תוספות שהופכות את השימוש להרבה יותר נוח.

 

מצבי הצילום הבסיסיים שעל החוגה קצת שונים ממה שמוכר אצל יצרנים אחרים. בולטת הנוכחות של מצבים כמו Baby Mode ומצב ייעודי ל"עין אדומה", לצד מצבים שגרתיים יותר כמו צילום אוטומטי, ידני, מצבי וידאו ופורטרט.

 

דרך מצב הצילום הידני ניתן להגיע לקבוצה של 13 תוכניות צילום מוכנות נוספות, לרבות מצבי נוף, לילה, ספורט, שלג ועוד. אחד המצבים הוא ה"Natural Light" המוכר מדגמי ה-SLR Like של החברה, ומוכיח את עצמו גם כאן - רק חבל שנקבר עמוק בתפריטים.

 

יחד עם ההסברים על הצג וממשק התפריטים האלגנטי, מדובר באחת המצלמות היותר ידידותיות שפגשנו. הארגון הנוח והאינטואיטיבי של הכפתורים משלים את התמונה.

 

כמה יתרונות וחסרונות בולטים

A820 מופעלת על-ידי זוג סוללות AA, ומגיעה עם סוללות אלקליין סטנדרטיות. לטענת היצרנית, סוללות כאלה אמורות להספיק לכ-90 צילומים, אבל אנחנו הצלחנו לסחוט מהסוללות שצורפו אליה לא פחות מ-120 צילומים. עם סוללות NiMH נטענות חזקות (2500MAh) אפשר לטענת פוג'י להגיע ל-350 צילומים, ולמרות שלא בדקנו את הטענה הזו היא נשמעת סבירה. באופן כללי אפשר לומר שזמן הסוללה של הדגם הוא לא הטוב ביותר בשוק, אבל בהחלט סביר ואף יותר מזה.

 

בדומה לכמה דגמים אחרים של החברה, גם A820 תומכת בכרטיסי זיכרון בפורמט SD הנפוץ וגם בפורמט xD אותו החברה דוחפת יחד עם אולימפוס. למרות שאנחנו לא רואים כיום סיבה להעדיף את ה-xD, אפשרות הבחירה הזו חיובית כשלעצמה.

 

על היעדר העינית מפצה בדרך כלל המסך הגדול, שמתמודד בצורה סבירה עם רוב מצבי התאורה -

אם כי מול אור שמש ישיר היה לו קצת קשה. על המסך הזה ניתן לקבל במצב ה-Preview היצע יותר מסביר של אפשרויות תצוגה ועריכה (בסיסית), כולל חיתוך, סיבוב, שינוי גודל ועוד. מצב הוידאו, לעומת זאת, מוגבל מאד - הרזולוציה המקסימלית היא 320x240, ומי שצילום וידאו היא תכונה שחשובה לו עלול קצת להתאכזב ממה שיקבל כאן.

 

ברירת המחדל שמנטרלת את הזום הדיגיטלי היא קצת מוזרה, אבל על חוגת המצבים ישנו מצב זום מיוחד, ש"מקפיץ" את העדשה לאמצע טווח הזום (x3) ומתאים לצילום עצמים רחוקים.

 

מי שייהנה קצת פחות מהדגם הזה הם צלמים מעט יותר מנוסים, שייאלצו להסתפק בהגדרות ידניות של איזון-הלבן, פיצוי החשיפה וה-ISO בלבד. בולט בחסרונו מצב צילום הרצף (Continuous), אם כי אפשר להתווכח עד כמה מצב כזה הוא רלוונטי עבור קהל היעד הטבעי של הדגם.

 

ביצועים ואיכויות

איכויות הצילום של A820 מרשימות מאד ברוב המכריע של המצבים. האופטיקה המצויינת של הדגם באה לידי ביטוי בעיקר בצילומי חוץ, שמתקבלים בדרך-כלל חדים, בעלי גוונים מדוייקים ורמת חשיפה נכונה. אבל היינו מרוצים גם מהתוצאות בצילומי פנים, עם ובלי פלאש, והיו לנו הצלחות נאות גם בצילומי לילה. אהבנו במיוחד את התוצאות בצילומי מאקרו.

 

מייצב התמונה הדיגיטלי עושה עבודה לא רעה, ותוכניות הצילום המוכנות בדרך-כלל מוצלחות. בערכי ISO של 400 ומעלה היה מינון קצת גבוה של רעש, אבל לא יותר ממה שמקובל במצלמות במחיר הזה, ולא בכמות שתפריע להדפסה בגודל 10x15 ס"מ או קצת יותר.

 

במה שקשור לביצועים, A820 היא מצלמה קצת מוזרה ומבלבלת. בדרך-כלל התגובות של המצלמה מהירות, אבל יש לה כמה מגבלות מעצבנות שמאיטות את פעולתה. מהירות התריס המינימלית של הדגם, 1/1200 של שנייה, היא איטית יחסית למקובל, אבל זה לא הפריע לנו לצלם תמונות טובות של עצמים בתנועה. לו אפשר היה לנטרל את תצוגת התמונות לאחר הצילום, היא הייתה מגיעה לתזמון של קצת יותר משנייה בין צילום לצילום (Shot to shot), אבל אפשרות כזו לא קיימת. המעבר בין תמונות במצב Preview איטי לטעמנו, וזה פוגע בחוויית השימוש.

 

האם ולמי כדאי

FinePix A820 היא מצלמה בעלת מפרט לא אחיד, שכולל כמה תכונות ייחודיות שאת חלקן אפילו לא הזכרנו (כמו ממשק אינפראדום והתאמה אוטומטית של הפלאש לסוג הצילום), לצד כמה מגבלות שנראה כאילו נכפו על הדגם הזה למטרות מיצוב מסחרי (מצב הוידאו, למשל).

 

כך או כך, מדובר בדגם שמיועד במובהק לאנשים שאינם מנוסים בצילום דיגיטלי ורוצים מצלמה פשוטה לשימוש שתצלם תמונות איכותיות. מהבחינה הזו, מדובר באחד הדגמים הטובים שבשוק, והתמחור שלו יותר מסביר בהתחשב בתמורה.

 

הציון:

מחיר מומלץ לצרכן: 1100 ש"ח כולל מע"מ. מחיר השוק מתחיל באזור ה-1000 ש"ח.

 

בעד: הנדסת אנוש טובה, נוחה, תמחור סביר, תמיכה ב-SD וב-xD, איכויות צילום טובות עד טובות מאד ברוב המצבים. מפתיעה בצילומי פנים ולילה

 

נגד: מוגבלת בצילום וידאו, מעט אפשרויות לצילום ידני, תכונות Preview מגבילות

 

השורה התחתונה: דגם מצויין לצלמים מתחילים.

 

מידות / משקל: 97.5x61.9x31.8 מ"מ / 155 גרם (ללא סוללות)

 

תכונות עיקריות: CCD 1/1.6", 8.3 מגה-פיקסל, f2.9-f6.3, מהירות תריס 1/1200-4 שניות, זום אופטי 3x, זום דיגיטלי x7.6, צילום מאקרו החל מ-10 ס"מ, ISO 100-800, טטימר 2/10 שניות, 18 תוכניות לצילום סטילס

 

תכונות נוספות: 6 מצבי פלאש, 6 מצבי איזון לבן, DPOF, PictBridge, אינפראדום.

 

תצוגה: LCD 2.5" ברזולוציה 115K פיקסלים

 

אחסון: 10MB זיכרון מובנה + xD או SD

 

סטילס: 5 רזולוציות מ-VGA ועד 7.3 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2)

 

וידאו: 30fps ברזולוציה עד 320x240

 

אספקת חשמל: 2 סוללות AA, אלקליין (מצורפות) או NiMH נטענות (לא מצורפות)

 

ממשקים: A/V, USB, DC, IrDA

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגם מצויין לצלמים מתחילים
מומלצים