שתף קטע נבחר

נסים סגרון: מרדכי יונה היה מעורב בכל עסקי בנו

שותפו לשעבר של בועז יונה בחברות חפציבה חופים וחפציבה גלובל אומר כי חברה בבעלותו המלאה של מרדכי יונה נתנה לו צ'קים דחויים בסכום של 5 מיליון דולר תמורת הסכם פירוק השותפות עם בנו וכן 9 דירות. אולם הצ'קים חזרו והנכסים משועבדים לבנק הבינלאומי

נסים סגרון, שותפו לשעבר של בועז יונה בחברות הציבוריות חפציבה חופים וחפציבה גלובל אומר כי מרדכי יונה היה מעורב בכל העסקאות של בנו בועז, שנמלט מהארץ עם קריסת קבוצת חפציבה.

 

"מרדכי יונה הוא היה מעורב בכל", אומר סגרון. "גם במו"מ שהיה לי עם בועז וההסכם שעשינו בחופים ובגלובל הוא היה נוכח. ולראיה גם שפירקנו את השותפות, חברה שבבעלותו המלאה של מרדכי יונה היא זו שחתומה על הצ'קים הדחויים שניתנו לי. לכן לא יהיה נכון להגיד כאילו מרדכי לא היה מעורב בעסקים של הבן.

 

"קיבלתי מחברה של מרדכי יונה צ'קים דחויים בסכום של 5 מיליון דולר תמורת הסכם פירוק השותפות שלי עם בנו בועז בחפציבה חופים וחפציבה גלובל. כמו כן, העבירה לי החברה שבבעלותו של  מרדכי יונה גם נכסים שלה - 6 דירות בכפר יונה ועוד 3 דירות בפתח תקוה תמורת חיסול החוב. הצ'קים חזרו, והנכסים משועבדים לבנק הבינלאומי ולכן אין לי גישה אליהם".

 

לסגרון מסמך המראה לדבריו כי מרדכי יונה היה חתום על "הסכם אלקטרה הראשון", בו העבירה אלקטרה 11 מיליון דולר לגלובל, בתמורה לקבלת אופציה של 25% למניות החברה שבידי בועז יונה. לדבריו, מרדכי היה מעורב גם בהסכם השני שבו הייתה אמורה אלקטרה לרכוש 90% מהחברה תמורת כ-30 מיליון שקל - הסכם שבוטל על ידי אלקטרה עם קריסת חפציבה.

 

סגרון תובע הרמת מסך מעל עסקיו של מרדכי יונה, וכן את השבת המניות שהיו לו בחפציבה חופים וגלובל בשל אי קבלת התמורה שהיה אמור לקבל כנגד פירוק השותפות.

 

 

סגרון ובועז יונה נפגשו בשנת 2005 ובו דיברו לראשונה על האפשרות לרכוש 50% מחופים תמורת 8 מיליון דולר - עסקה שלא יצאה אל הפועל בסופו של דבר. בשנת 2006 נפגשו שוב, ולאחר מו"מ הסכימו על הקמת שותפות שבה ירכוש סגרון 50% מחופים תמורת הזרמה מיידית של 3.5 מיליון דולר. מאוחר יותר סיכמו על רכישת חברת בלוך רוטשטיין ושינו את שמה לבי.ואי.אנ.ס (ראשי התיבות של השניים).

 

"ערכנו הסכם בעלי מניות שבו נאמר כי שני הצדדים מחוייבים לא למכור את המניות לפחות 4 שנים, ובכל עסקה תהיה גם זכות סירוב וזכות הצטרפות לשני הצדדים", אומר סגרון.

 

סגרון טוען שביוני 2006 קרא בעיתון כי בועז יונה הולך לבצע את "עסקת אלקטרה הראשונה" - כלומר הולך לקבל 11 מיליון דולר תמורת אופציה לרכישת 25% מהחברה. "ביקשתי להיפגש איתו וטענתי בפניו שזה מנוגד להסכם. נפגשתי גם עם איתמר (איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה - ע.ש), והסברתי לו שהם לא יכולים לעשות את העסקה כי אני אתנגד אם לא יחתמו גם מולי, וישלמו לי את חלקי - 5.5 מיליון דולר".

 

בועז יונה שכנע את סגרון לפרק את השותפות תמורת קבלת 7 מיליון דולר - 5 מיליון דולר כאמור בצ'קים דחויים ועוד נכסי נדל"ן (9 דירות).

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נסים סגרון, שותף לשעבר בחפציבה
מומלצים