שתף קטע נבחר

צו עיקול זמני הוטל על נכסי מרדכי יונה

העיקול הוטל לבקשת סולל בונה, הטוענת כי מרדכי יונה חתם על ערבות אישית להבטחת חובותיה של חפציבה; החברה הגישה בנוסף תביעה אישית נגד יונה, בטענה שהעביר לה צ'קים שלא נפרעו בסכום של 11 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי בירושלים הטיל צו עיקול זמני על נכסי מרדכי יונה, מייסד קבוצת חפציבה ואביו של בעלי ומנכ"ל החברה, בועז יונה, שנמלט מהארץ. העיקול הוטל לבקשת חברת סולל בונה, כלפיה חתם מרדכי יונה על ערבות אישית להבטחת חובותיה של חפציבה עד סכום של 12 מיליון שקל.

 

סולל בונה טענה, באמצעות עורכות הדין אפרת רנד, דנה יאראק, וליטל חזקלו ממשרד מ. פירון, כי מצבו הכלכלי של יונה, לו חייבת החברה סכומים העולים על 50 מיליון שקל, הוא בכי רע, כי נכסי מקרקעין שיש לו זיקה משמעותית אליהם (לרבות בית מגוריו) אינם רשומים על שמו וכך גם מכוניתו, שרשומה על שם בנו בועז. לכן, לבטחת פרעון החוב, לטענתם, יש להטיל עיקול על נכסי המטלטלין שלו, לרבות כספים וזכויות אחרות שרשומות על שמו.

 

השופטת קיבלה את הטענות וקבעה "התנהלותו של המשיב ביחס לנכסיו, כמו גם הנסיבות האופפות את התמוטטותה של קבוצת חפציבה, מבססות כראוי את הבקשה".

 

במקביל הגישה סולל בונה תביעה אישית נגד מרדכי יונה. לטענת החברה, יונה האב העביר לה צ'קים חתומים על ידו שלא נפרעו בסכום של 11 מיליון שקל עבור שירותי בנייה בפרויקט של החברה בקרית ספר. לטענת החברה, יונה ידע או היה עליו לדעת כי הצ'קים לא ייפרעו ולכן יש לחייבו לשלם את חובה של חפציבה כלפיה.

 

נמשכת חקירתו של יונה במשטרה

בשעות אלה נחקר מרדכי יונה במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בבת ים זה היום השני, לאחר שאתמול שוחרר למעצר בית של 15 יום. לטענת המשטרה, אלמלא מצבו הרפואי הרעוע של יונה היתה המשטרה מבקשת להאריך את מעצרו.

 

החשדות המיוחסים ליונה ובגינם נחקר הם קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר להונות, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות מנהלים ועובדים בתאגיד, עבירות על חוק המכר, עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות על חוק ניירות ערך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרדכי יונה אתמול בבית המשפט
צילום: ירון ברנר
מומלצים