שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    זן ואמנות אכילת הסלק
    הסלק הפשוט הפך לאחרונה לחבר מן השורה בתפריטים של מסעדות היוקרה. אבל את פצצת הבריאות הזאת צריך להכניס גם למטבח הביתי. פיליס גלזר מגישה ארבעה מתכונים שיעשו לכם חשק לסגול

    מבתי הקטנה זהר למדתי שיעור חשוב כהורה: העובדה שילד לא אוכל משהו היום לאו דווקא אומרת שהוא לא יאכל את זה מחר. קחו למשל את הסלק: 15 שנים היא אומרת "איכס" לסלק. אתמול היא סיפרה לי, בדרך הכי טבעית שאפשר, שדרך אגב היא אכלה סלק בשמן זית אצל חברה ודווקא נהנתה.

     

    הבעיה היא יותר בנו, ההורים. ברגע שילד אומר "איכס", נשבר לנו. למה להגיש זה או אחר אם הילד לא אוהב? למה לבזבז? אז אנחנו מפסיקים להגיש, מפסיקים לנסות. מה שאני למדתי כאימא לילדה אחת פרסרית מלידה וילדה אחת שחיה הרבה שנים בעיקר על אוויר ואבק, היא לא להתייאש. ממשיכים לנסות. ממשיכים לשים את הסלק, הברוקולי

    התרד או מה שלא יהיה על השולחן, אולי בקומבינציה שונה. יום אחד תופתעו כמוני.

     

    הסלק הפשוט הפך להיות מצרך גורמה בשנים אחרונות ומופיע בתפריטים בביסטרו ומסעדות יוקרה, וזה רק לטובתנו. מחקרים מראים כי צריכה מוגברת של סלק
    בתפריט עשויה לספק הגנה משמעותית בפני מחלות. הסגול המיוחד של הסלק נובע מפיגמנטים סגולים יוצאי דופן שנקראים בטאלאינים, עם פעילות נוגדת חמצון חזקה ביותר ללחימה בסרטן ולהגנה מפני מחלות לב. הוא מכיל גם חומצה סליצילית עם תכונות אנטי-דלקתיות וגם רכיבי תזונה מסורתיים כמו חומצה פולית, אשלגן, מגנזיום וסיבים תזונתיים. הסלק הוא דל קלוריות – רק 44 קלוריות ב-100 גרם טרי ו-31 קלוריות ב-100 גרם מבושל - ובקיצור - ממש פצצת בריאות.

     

    ניסיתם אותו טרי? מקולף ומגורר על פומפייה גסה, הוא מוסיף פריכות ומתיקות לסלטים. סחוט ביחד עם גזר וג'ינג'ר הוא טעים ביותר. אפשר גם להכין ממנו "בורשט", לצלות בתנור או לאדות במים כתוספת לסלטים אחרים. השאירו חתיכה מהסלק הטרי למרוח על הלחיים, כסומק טבעי.

     

    לביבות סלק עם סלסה סלרי-כוסברה

    המרכיבים:

    1/2 קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)

    1/2 כפית כמון טחון

    1/2 כפית כוסברה טחונה

    1 כפית מלח

    1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי

    1/2 כפית אבקת אפייה

    2 ביצים טרופות קלות

    1/4 כוס קמח רב-שימושי (של שטיבל)

    6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון

     

    אופן ההכנה:
    1. שוטפים, מנקים, ומקלפים את הסלק ומגררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.
    2. בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
    3. במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של 1/4 כוס בתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים, מניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית.
    4. עוברים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד. הלביבות יהיו בצבע אדום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שמן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.

     

    סלסה סלרי-כוסברה

    המרכיבים (2 כוסות):

    2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (כ-3-4 גבעולים)

    2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק

    1/2 כפית מלח

    1/4 כפית פלפל שחור

    3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)

    3 כפות שמן זית כתית מעולה

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל החומרים ביחד.

     

    קרפצ'יו סלק

    מנה חסכונית מאוד לאירוח - אבל ממכרת!. חייבים להשתמש במנדולינה כדי לחתוך את הסלק דק כמו נייר.

     

    המרכיבים (4 מנות):

    4-3 סלק טרי קטנים מקולפים

    2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

    4 כפות שמן זית

    1 כף וואסאבי מפורר לכדורים קטנטנים (מכינים ע"י ערבוב 2 כפות אבקת וואסאבי עם 2 כפות מים. מכסים ומחכים 10 דקות. יוצרים כדור ומפוררים בין הידיים)

    2 כפות סויה מיובא

    1 כפית מלח גס

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות ומסדרים בצלחת גדולה (אפשר להכין שתי צלחות נפרדות) ומפזרים מעל כדורי וואסבי קטנטנים בצורה שווה. יוצקים שמן זית מסביב ומעל הירקות ומפזרים טיפות סויה בתוך שמן הזית. מגישים בטמפרטורת החדר.

     

    סלט סלק עם גרגרי חרדל

    מתכון של ארז קומורובסקי "לחם ארז".

    אין צורך לבשל את הסלק, ההשריה במיץ לימון מרככת אותו.

     

    המרכיבים (4-3 מנות):

    3 סלקים אדומים טריים

    לרוטב:

    מיץ מלימון אחד

    1 כפית גרגרי חרדל קלויים

    2 כפות שמן זית

    1/2 כפית מלח

    1 כף עלי שמיר קצוצים דק

    קורט גרגרי כמון קלויים

    עלי סלק טריים קצוצים

     

    אופן ההכנה:
    1. מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות קטנות.
    2. מערבבים את חומרי הרוטב.
    3. משרים את הסלק ברוטב כשעתיים לפני ההגשה.

     

    גיוון: אפשר להוסיף עלי סלק טריים קצוצים.

     

    סלט בריאות

    זה אחד הסלטים הכי אהובים עלי, אחד שאני מוכנה לאכול בכל שעות היום.

     

    המרכיבים (4 מנות):

    1/2 ראש כרוב ירוק קטן

    1/2 1 כוסות גזר מגורר

    1 כוס סלק מקולף ומגורר

    1/2 כוס נבטי צנונית, ברוקולי או אלפלפא (או נבטי חמניות)

    1/2 כוס צימוקים

    1/3 כוס בצל ירוק קצוץ (לבן וחלק מהירוק)

    1 תפוח עץ חתוך לקוביות

    רוטב:

    1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

    1/2 כוס שמן זית, קנולה או זרעוני ענבים בכבישה קרה

    1 כף דבש

    מלח ים גס

    פלפל שחור לפני הטעם

     

    אופן ההכנה:
    1. מורידים את הגבעול הפנימי ב-1/2 ראש הכרוב ומניחים עם החלק החתוך כלפי מטה. חותכים דק עם סכין או מגררים על פומפייה גסה. מסדרים בקערה.
    2. מנקים את הגזר עם סכין, אך לא מקלפים, ומגררים בצד הבינוני של הפומפייה. מקלפים את הסלק ומגררים.
    3. מסדרים את כל החומרים, כל אחד בנפרד, על הכרוב או שומרים בקעריות נפרדות ונותנים לכל אורח "לבנות" את הסלט האישי שלו.
    4. בקערה קטנה, טורפים מיץ לימון, שמן ודבש ויוצקים על הסלט. מתבלים במלח ופלפל אם רוצים. 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "זן ואמנות אכילת הסלק"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים