שתף קטע נבחר

כונס חפציבה: "אני דואג לאלה שאין להם ערבויות"

עו"ד שלמה שחר אומר ל-ynet:, "אנחנו ממשיכים לבחון את מכירתה של החברה כמכלול, אבל צריך להבין שהבראה היא לא פתרון קסם; צריך הצעה רצינית, צריך מימון". גורמים המקורבים לחפציבה מגבשים תוכנית חלופית למכירת הקבוצה בחלקים

"לא מעניין אותי אם יקראו לזה הבראה או פירוק; מעניין אותי לדאוג לאלה שאין להם ערבויות". כך אמר הבוקר (ד') ל-ynet כונס הנכסים הרשמי של קבוצת חפציבה, עו"ד שלמה שחר, לקראת הדיון שייערך מחר בבוקר בבית המשפט המחוזי בירושלים בעתידה של הקבוצה שקרסה.

 

"אם אני יכול לעזור להם על ידי זה שאמכור את החברה ויישאר עודף, זה טוב מבחינתי. אם נלך לפירוק והבנקים ייקחו אחריות, יממנו וישלימו את הבנייה, זה גם טוב מבחינתי. הנושים הגדולים מסודרים, העיקר הוא לדאוג לאנשים הקטנים", אמר שחר.

 

במקביל העריכו הבוקר גורמים המקורבים לכונס הנכסים הרשמי כי בדיון מחר לא צפויה להתקבל החלטה גורלית, כיוון שהכונס יבקש מבית המשפט לפחות שבועיים נוספים של הקפאת הליכים.

 

לדברי שחר, "אנחנו ממשיכים לבחון את מכירתה של החברה כמכלול, אבל צריך להבין שהבראה היא לא פתרון קסם. צריך הצעה רצינית, צריך מימון, רוכשים פוטנציאליים ירצו לדעת שיש להם מה לקנות, שיש עדיין נכסים בחברות וזה לוקח זמן".

 

במסגרת הליכי הבראה, אומר שחר, יש אופציה נוספת, אם כי סבירה פחות, והיא שקבוצת החברות תמשיך להיות מנוהלת על ידי הכונס (שחר בעצמו), שיוציא לפועל את הפרויקטים ויסיים את הבנייה.

 

יחד עם זאת, לדבריו, מדובר באפשרות שאיננה מועדפת עליו משום "שבעל תפקיד אמור להיות לפרק זמן מוגבל. אני לא מיועד בתפקידי לנהל בתי חולים, כמו שקרה בעניין "ביקור חולים" בירושלים, וגם לא חברות בנייה".

 

לגבי הבנקים אמר שחר כי "יש בעיה, או לפחות לחלקם. יש הרבה טענות נגדם, ואם נלך לפירוק אני והרוכשים נתונים לחסדיהם, לרצונם הטוב וזו הבעיה העיקרית בהליך של פירוק, אליו נלך אם יתברר שהבראה לא מתאפשרת".

 

תוכנית למכירת החברה בחלקים

במקביל הגיעה לידי ynet תוכנית מפורטת שגיבשו גורמים המקורבים לחפציבה, למכירת הקבוצה בחלקים (בניגוד להצעות עד כה שעסקו במכירת הקבוצה כמכלול), אותה העריכו גורמים המקורבים לכנ"ר כ"לא בלתי סבירה".

 

במסגרת התוכנית יימכרו חברות, פרויקטים וקרקעות שונות של החברה, ובאמצעותן תמומן השלמת הבנייה והחזר החובות. למשל, בפרויקטים המשותפים לחפציבה ואלקטרה, תקבל אלקטרה את השליטה, בתמורה לויתור על חובה של חפציבה כלפיה. אלקטרה תשלים את הבנייה, תעביר את הדירות לרוכשים, ואת היתרה תמכור.

 

באופן דומה, בבית שמש ירכוש קבלן הביצוע המקומי את הפרויקט תמורת כיסוי חובו. בנוסף, יועמדו למכירה החברות הציבוריות חפציבה ג'רוזלם וחפציבה גלובל, כאשר טרם הוחלט האם יימכרו במתכונת של שלד בורסאי או במתכונת אחרת.

 

חובותיה של חפציבה חופים הציבורית יסולקו באמצעות מכירת יתרת קרקע גדולה שמחזיקה החברה בחדרה, הכוללת תוכניות מאושרות לבניית 700-800 יחידות דיור. קרקע נוספת בפרדס חנה, בה תוכנית להקמת 1,500 דירות, תימכר למשקיע חרדי עימו נוהל מו"מ ערב קריסתה של חפציבה.

 

לגבי פרויקטים שנתפסו על ידי הבנקים, הרוכשים יעבירו את יתרת התשלום, והבנקים ישלימו את הפרויקטים. לטובת הרוכשים חסרי הערבויות תעמוד קרן, אליה יוזרמו ככל הנראה 100 מיליון שקל, חלקם על ידי המדינה וחלקם מיתרות מזומן מפרויקטים וקרקעות נוספים של הקבוצה שיימכרו.

 

בהתייחס לתוכנית הנ"ל אמר שחר ל-ynet: "היא לא יצאה מבית מדרשנו. יחד עם זאת, אנחנו לא יכולים בשלב הזה לאשר או לשלול היתכנות של אף הצעה, והכל ייבחן בהמשך לפי הנתונים הסופיים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עו"ד שחר: דואג לאנשים הקטנים
מומלצים