שתף קטע נבחר

בהפוכה: עוגת נקטרינות מקורמלת

תחתית של פירות טריים ורוטב קרמל הופכת לפרח בצבע ברונזה כשהופכים את העוגה המוכנה. קינוח קיצי מושלם, רגע לפני סוף עונת הנקטרינות

עוגת נקטרינות הפוכה

למה הפוכה? כי מניחים בתחתית התבנית פירות טריים ורוטב קרמל, ומעליהם יוצקים את הבלילה. לאחר האפייה הופכים את התבנית, ואז מתקבל מראה יפה בצורת פרח של פירות מקורמלים בצבע ברונזה, שגם מדיפים ניחוח נפלא. העוגה מוגשת חמימה עם קצפת בצד. קינוח קיצי מושלם.


יופי של קיץ. עוגת נקטרינות הפוכה (צילום: רונן מנגן)

 

המרכיבים (8 מנות): 

לקרמל:

2 כפות מים

‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

6-5 נקטרינות קשות, חצויות ומגולענות

לעוגה:

‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר

75 גרם חמאה מומסת, מצוננת

2 ביצים

1/2 1‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

‭3/4‬ כפית מלח

‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) רוויון

2 כפיות תמצית וניל טהור

שקדים פרוסים קלויים, לקישוט (לא הכרחי)

הכלים:

תבנית בקוטר 24 ס“מ, משומנת ומרופדת בתחתית בעיגול נייר אפייה משומן

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקרמל: שמים את המים עם הסוכר בסיר בינוני כבד ומערבבים. מניחים על להבה בינונית-גבוהה ומבשלים תוך הנעת הסיר מדי פעם (לא מערבבים בכף) עד לקבלת תערובת בצבע קרמל. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את החמאה בעזרת מטריפה (זהירות, התערובת מבעבעת חזק) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (אם התערובת לא חלקה אפשר להחזיר את הסיר לאש ולערבב כמה שניות במטרפה על להבה נמוכה
  2. יוצקים מיד את הקרמל לתחתית התבנית (גם אם התערובת לא מתפזרת באופן אחיד זה בסדר) ומצננים מעט. מניחים מעל את חצאי הנקטרינות עם הצד החתוך כלפי מטה, ומניחים את התבנית בצד.
  3. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  4. בקערת מיקסר שמים את הסוכר והחמאה המומסת ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומקציפים במשך כ-6 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת קלילה ומעט תפוחה.
  5. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. בקערה קטנה (רצוי בכלי עם פייה) מערבבים ביחד את הרוויון עם הווניל. במהירות נמוכה מוסיפים לתערובת החמאה שבמיקסר את תערובת הקמח ב-3 פעמים לסירוגין עם הרוויון ב-2 פעמים (מתחילים ומסיימים עם הקמח‭,(‬ עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מורחים את התערובת מעל הנקטרינות (התערובת אינה מכסה את הפירות בדיוק, אבל במהלך האפייה היא מתפשטת וממלאת את כל החללים‭.(‬ מניחים נייר אלומיניום בתחתית התנור לאגירת מיצים ואופים 35-30 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב שחום והיא קפיצית למגע. מצננים בתבנית על רשת כ-15 דקות ואז הופכים מעל צלחת הגשה. מפזרים שקדים פרוסים מעל לקישוט, ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים