אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הרביץ בהם תורה

"כשחיילים מתפללים -הקב"ה עוזר". הרב יוסף צילום: ישראל ברדוגו
"כשחיילים מתפללים -הקב"ה עוזר". הרב יוסף צילום: ישראל ברדוגו
 
"דברי בלע והבל". וילן צילום: גבי מנשה
"דברי בלע והבל". וילן צילום: גבי מנשה
 
"פגיעה קשה במשפחות השכולות". יתום צילום: עופר עמרם
"פגיעה קשה במשפחות השכולות". יתום צילום: עופר עמרם
 
 


 

סערת עובדיה: "חיילים נהרגו כי לא שמרו מצוות"

דברי הרב עובדיה יוסף - על כך שחיילי צה"ל נהרגו במלחמת לבנון השנייה כי לא שמרו מצוות - מעוררים זעם במערכת הפוליטית. ביילין: "מוטב שיקרא לבחורי הישיבות להתגייס במקום למות באוהלה של תורה"

אמנון מרנדה
פורסם: 27.08.07, 08:35

"אני מצר על דבריו המיותרים של הרב עובדיה יוסף - אלה דברים שפוגעים פגיעה קשה מאוד במשפחות השכולות שיקירהן נפלו על הגנת המולדת. דבריו לחלוטין אינם עומדים במבחן המציאות, כי לצערנו הרב בין הנופלים יש לא מעט בחורים דתיים שומרי מצוות", כך אמר הבוקר (יום ב') ח"כ דני יתום (עבודה) בתגובה לדברים שאמר מנהיגהּ הרוחני של תנועת ש"ס, על כך שחיילי צה"ל נהרגו במלחמת לבנון השנייה כי לא שמרו מצוות.  

 

הרב עובדיה אמר את הדברים בדרשה השבועית שלו שנשא במוצאי השבת האחרונה. "מה זה פלא, חס ושלום, נהרגים חיילים במלחמה, שהם לא שומרים שבת, לא שומרים תורה, לא מתפללים בכל יום, לא מניחים תפילין בכל יום, זה פלא שהם נהרגים? לא פלא. השם ירחם עליהם, יחזיר אותם בתשובה שלמה, כולם יחיו חיים טובים בשלום", אמר הרב.

 

בדרשה השבועית התייחס הרב לפרשת השבוע, תוך אזכור הפרשה הקודמת, "שופטים", שבה נאמר כי כל מי שהוא "ירא ורך לב יילך וישוב לביתו" - קרי, חייל הפוחד מוטב שיחזור לביתו בשעת סכנה ובשעת מלחמה. הרב אמר בדרשתו כי מי שהיה נוהג כך היום "המפקד ישים אותו במחבוש".

 

עוד המשיך הרב: "אז היו צדיקים קדושים. כל החיילים שהיו, היו הולכים בראש מורם. כל העדה כולם קדושים... תארו לכם מה היה צריך להיות כל חייל וחייל, רק אם הוא מתפלל, רק אם הוא חסיד, ירא שמיים, והיה הולך למלחמה. מי שלא עושה ככה לא הולך למלחמה".

 

במהלך הדרשה סיפר הרב לקהל מאמיניו כי "כשחיילים מאמינים ומתפללים, הקדוש ברוך הוא עוזר להם במלחמה. הם לא נהרגים. צריך להיות נקי כדי ללכת למלחמה".

 

הגינויים - וההסבר

חברי כנסת הגיבו הבוקר לדרשת הרב. ח"כ יתום: "הדברים הללו רק מלבים שנאה ומנציחים את הפערים בין היהדות החרדית בראשה הוא עומד, לבין כלל הציבור בישראל. טוב היה עושה הרב יוסף אילו היה חוזר בו מדבריו".

 

ח"כ אבשלום וילן (מרצ): "אני קורא לרב יוסף להתנצל בפני אלפי המשפחות המשפחות השכולות ולבקש סליחתם בגין דברי הבלע וההבל שהשמיע בדבר סיבת מותם של חיילי צה"ל. לפני שנה נהרגו חיילים דתיים וחילוניים במלחמה, בעוד תלמידיו נמצאים באוהלהּ של תורה מבלי שסיכנו את עצמם. יש גבול לדברי איוולת שיכול להשמיע רב בישראל".

 

יו"ר מפלגתו של וילן, ח"כ יוסי ביילין, התייחס אף הוא לדברי הרב. "במקום שהרב יוסף יפטפט שטויות אודות קשר כביכול בין מילוי מצוות לנפילה בקרב, ויפגע במשפחות שכולות, מוטב שיקרא למגזר שמתייחס לדבריו ברצינות, לבחורי הישיבות - להתגייס לצה"ל במקום למות באוהלה של תורה".

 

ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו): "אותי לימדו פעם שהרוגי מלכות - אין איש יכול לעמוד במחיצתם, ואת חשבונותיו של הקב"ה אסור לנו לעשות. לדעתי הרב יוסף - שהוא פוסק אדיר ונועז - טעה בנושא הזה, או שיתברר בסופו של דבר שלא אמר את הדברים. לא סביר בעיני שאדם כזה יכול לחלל את קדושתם של חללי צה"ל".

 

ואיך מסבירים את ההתבטאות הקשה במפלגת ש"ס? "הרב ציטט בשיעורו גמרא מפורשת, במטרה לעורר את עם ישראל שערבים זה לזה, בחודש אלול, לתשובה ולסליחות להצלת חיילי צה"ל שישובו בריאים ושלמים. הרב סיים את שיעורו במוצאי-שבת והתפלל בציבור לשלום חיילי צה"ל: 'יתגברו וימחצו אותם', כלשון הרב".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©