שתף קטע נבחר

בדקנו: שלושה נגני DVD של פיוניר

עד שהדור הבא של ה-DVD יוזל ויהפוך למוצר נפוץ, עדיין נמכרים מכשירי DVD טובים ומתקדמים. בדקנו שלושה מכשירים חדשים מסדרת DV של פיוניר

טכנולוגית ה-DVD נמצאת היום בשלב בשל יותר, המכשירים כבר אינם מהווים סמלי סטטוס, אלא הפכו ממש לכלי עבודה, ולמוצר צריכה.

 

הנגנים הראשונים בטכנולוגית הווידאו הדיגטלית הבאה (HDDVD ו-Blu-Ray) כבר החלו להופיע בארצנו, אולם עדיין, ה-DVD היא ששולטת ברוב בתי האב. שלושת המכשירים הינם נצר למשפחה מרובת דורות, כל אחד מהם מחליף דגמים רבים לפניו בשושלת.

 

מכשירים אלו מהווים דוגמא להתפתחות האבולוציה הטכנולוגית: דגם של DVD שרכשתי לפני יותר משמונה שנים עלה כ-4000 שקלים, הדגם שמקביל אליו כיום (DV-300), קטן בהרבה, משוכלל יותר ובעל איכות תמונה משופרת, מחיר המחירון שלו עומד כיום על 600 שקלים.

 

 

נגני ה-DVD של פיוניר

בדקנו שלושה נגני DVD מבית פיוניר DV-400V, DV-300 ו-DV600AV. שני הנגנים הגדולים יותר בסדרה, תוכננו בראיה של בעלי מסכים דקים ולכן באים עם מספר תוספות בהתאם.

 

 

DV-300

זהו האח הקטן והזול שבחבורה, הכולל יציאות וידאו אנלוגיות עד לרמת קומפוננט. הפורמטים הנתמכים כוללים DVD לסוגיו, פורמט DviX (צרוב על דיסקים). באודיו ניתן לנגן תקליטורי מוסיקה ודיסקים עם שירים/קבצים מסוג MP3 ו-WMA.

בנוסף, ניתן גם להציג קבצי תמונות מסוג JPG.

 

איכות התמונה טובה, גם על מסך LCD גדול התמונה היתה מהנה, שימוש באופציית Progressive תורם לתמונה חלקה יותר (בטלוויזיות התומכות בכך).

 

מלפנים נמצא את כפתור השליטה, כולל שליטה על התפריטים (שימושי למדי במקרה ואיבדתם את השלט).

מאחור נמצא את היציאות הבאות: אודיו - קואקסיאלית, אופטית ויציאת סטריאו אנלוגית. וידאו - קומפוזיט, S-Video וקומפוננט.

 

תפריטי האודיו מאפשר לבחור במספר מצבי איקולייזר, ניתן לבחור גם בוירטואל סראונד שאמור לתת אפקט סראונד משני רמקולים.

 

תפריטי הוידאו נותנים אפשרות שליטה על פרמטרים כמו חדות, בהירות, ניגודיות, גאמה וגם Chroma Level. הכיוונונים מתבצעים כאשר תמונת הסרט מתנגנת ברקע, מה שמאפשר לראות את השינויים באופן מיידי, יעיל. איכות ממיר האודיו הינה 96kHz. תפריט הוידאו מאפשר לבחור ביציאת הקומפוננט איכות Interlace או Progressive.

 

לסיכום, כל מה שבעל טלוויזית CRT זקוק נמצא בנגן הזה, שעושה את העבודה בצורה פשוטה ויעילה.

 

מחיר: 600 ש"ח

  

DV-400V

האח הבינוני בסדרה, מגיע עם כניסת USB בחזית ומוסיף גם תמיכה בפורמט הוידאו WMV. סידור הלחצנים בחזית המכשיר זהה לאחיו הקטן, חוץ מכפתור חדש אשר מעביר את המכשיר ממצב USB למצב DVD. בנוסף, נמצא גם נורית חיווי חדשה אשר נדלקת בזמן חיבור המכשיר דרך יציאת HDMI.

 

אם נסובב את המכשיר, נבחין במספר חידושים לעומת דגם 300: בתחום האודיו, נגלה במפתיע חסרונה של יציאה דיגיטלית אופטית. יציאה דיגיטלית קואקסאילית ויציאת סטריאו אנלוגית קיימות.

 

בוידאו, נמצא יציאת סקארט אשר מעבירה אות וידאו באיכות RGB בנוסף ליציאות קומפוננט וקומפוזיט. יציאת S-Video גם חסרה כאן.

 

תפריטי האודיו והוידאו זהים לדגם ה-300 ומספקים שליטה על אותם הפרמטרים. תפריט הגדרות ראשוניות (Initial), לעומת זאת, מכיל תוספת המגלה יכולת UPSCALE של הוידאו.

 

יכולת ה-Upscale פעילה רק דרך יציאת HDMI ומקנה יכולת הגדלת הרזולוציה עד לרמה של 1920X1080P, פרופיל הצבעים דרך HDMI ניתן לבחירה בין קומפוננט לבין RGB.

  

כל מסכי ה-LCD בגודל מעל 32 אינץ' ורוב מסכי הפלזמה בגודל 42 אינץ' ומעלה הינם מסכי High Definition. כידוע, למסכי כאלו קשה יותר להתמודד עם חומר וידאו שאינו באיכות שכזו. מעגלי עיבוד הוידאו במסכים עושים בד"כ עבודה פחות טובה לעומת מעבדי וידאו ייעודיים שייעודם בחיים הוא לבצע Upscale.

 

לצורך זה קיים מעגל ה-Upscale ב-DV-400V: הוא מעבד את סרט הוידאו ובעזרת אלגוריתם מתמטי מנסה לנחש היכן נמצא מידע חסר ובהתאם לכך מגדיל את הרזולוציה לרמה אותה ביקשנו. זה לא הופך את סרט ה-DVD לסרט באיכות High-Definition אבל זה בהחלט משפר את התמונה, מול חומר שלא עבר Upscale.

 

אם נשווה את אותו הסרט, ביציאת הקומפוננט האנלוגית אל מול יציאת HDMI שעברה גם UPSCALE נגלה כי תמונת ה-HDMI חדה / קריספית יותר, בעלת ניגודיות טובה יותר ומקנה תמונה באיכות קולנועית (לטעמי). שימו לב כי בכניסת HDMI, מתקבל (במקרה שלפנינו) Upscale לאיכות 1080P מול קומפוננט אשר מקנה איכות 1080i

 

HDMI מאפשר גם משחק בפרופיל צבעים (RGB או קומפוננט) שמשנה את אופי הצבעים על המסך (לטעמי הקומפוננט נתן שחור פחות עמוק אבל צבע נעים יותר).

 

התוצאה עלולה להשתנות ממסך למסך משום שכאשר מוציאים אות קומפוננט למסך, הוא עובר עיבוד וידאו ו-Upscale במסך עצמו (לעומת האות בכניסת HDMI שעובר עיבוד בנגן ה-DVD). איכות עיבוד הוידאו משתנה ממסך למסך, לכן כל מסך יתן תוצאה אחרת בקומפוננט בהשוואה לכניסת ה-HDMI.

 


שימו לב לתבנית האספלט בכביש שנראית מחודדת יותר בתמונה העליונה וגם לעשב הצהוב בצד ימין שנראה ברור ומפורט יותר גם כן בתמונה העליונה

 

 

התמיכה בפורמטי וידאו הורחבה ומלבד תמיכה ב-DIVX יש גם תמיכה בקבצי וידאו WMV. זה המקום לציין כי נגני DVD אינם תומכים בניגון קבצי High Definition בפורמט DIVX או כל פורמט אחר. כל קובץ וידאו בעל רזולוציה מעל 720X576 לא יתנגן בנגן זה או כל נגן DVD אחר והנגן אינו תומך בקבצים עם סיומת mpg.

 

כאשר מחליפים ממצב USB למצב DVD, זיכרון/כונן ה-USB נכבה וניתן להוציאו מהנגן ללא חשש (וללא צורך בכיבוי המכשיר).

 

לסיכום, דגם זה מרחיב את יכולות דגם ה-300, מוסיף כניסת USB, חיבור סקארט, יציאת HDMI ויכולת Upscale המתאימה לבעלי מסכי HD.

 

מחיר: 990 ש"ח.

 

DV-600AV

דגם זה הינו הבכיר ביותר שבחבורה. הוא דומה לדגם ה-400, שניהם כוללים את אותה כניסת USB ויציאת HDMI עם יכולת Upscale. הצלחתי להבחין בהבדלי איכות וידאו מסויימים בין שניהם, בדגם ה-600 התמונה היתה חדה ומעט "פריכה" יותר, אבל זה אינו הבדל של שמיים וארץ.

 

דגם ה-600 משתמש במעבד וידאו מסוג Mediatek 1389exe אשר נחשב לאיכותי יותר בהשוואה לשני הדגמים האחרים. סרטי Divx המקודדים באופן איכותי הפיקו תמונה טובה מאוד במסך HD.

 

חובבי ה-Dvix ישמחו לשמוע כי ה-600 תומך ב-packed bitstreams וגם ב-Dvix Ultra שמאפשר להוסיף תפריטים שונים לסרטים, בדומה לסרטי DVD.  

 

בנוסף, דגם ה-600 מוסיף תמיכה בשני פורמטי האודיו SACD ו- DVD-Audio. לצורך זה, הוסיפה פיוניר מאחור 5.1 יציאות אודיו אנלוגיות, מה שמאפשר לחבר את הנגן למגברים שאינם תומכים בפענוח שני הפורמטים. את שני הפורמטים ניתן להזרים גם דרך יציאת ה-HDMI.

 

גם ממיר האודיו מתהדר בנתון של 192 kHz / 24bit לעומת 96 kHz / 24 bit בשני הדגמים הזולים יותר. מאחור נגלה גם כי יציאת האודיו האופטית ויציאת ה-Svideo שחסרו ב-400 חזרו.

 

מחיר: 1300 ש"ח

   

סיכום - עבדו בהצלחה

שלושת המכשירים קומפקטים מאוד במימדיהם: רוחב 42 ס"מ, גובה 4.95 ס"מ ועומק 21.5 ס"מ, מה שמאפשר למקם אותם גם במזנוני סלון קטנים למדי.

 

המכשירים מגיעים עם תמיכה בכתוביות SRT עברית, אולם הפונט קטן וקשה לקריאה. יש להוריד גירסת תוכנה מאתר פיוניר ישראל. גרסה זו מגדילה את גודל הכתוביות וחוסכת את הצורך בהיפוך אותיות. השלט הרחוק זהה בשלושת הדגמים, סטנדרטי למדי בסידור הלחצנים ואינו כולל תאורה אחורית.

 

מדובר בשלושה דגמים חדשים, אבל כאלו ששורשייהם מבוססים עמוק בתוך עולם ה-DVD. כל אחד מהם מציע תכונות שונות ובתקציב אחר. במהלך ימי הבדיקה, לא נתקלתי בבעיות מיוחדות בהפעלה. הנגנים ניגנו בהצלחה קיבצי DviX שונים, סרטי DVD וקבצי מוסיקה.

 

מי שמחפש נגן DVD עם תאימות לקבצים שונים ותמיכה בכתוביות עברית, ימצא בסדרה החדשה של פיוניר מועמדים הראויים בהחלט לכך. על שלושת הדגמים ניתנת אחריות בת שלוש שנים (שנה אחת על העינית).

 

*הבדיקה התבצעה על מסכי: Uniden 42750 1080P, Pioneer 427XA 720P

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עושים את העבודה
צילום: ליאור קורן, dtown
dtown.co.il
מומלצים