שתף קטע נבחר

סקירה: מערכת סטריאו Audiolab 8000

בחברת Audiolab החליטו כנראה שאם הולכים על סטריאו, אז רטרו עד הסוף. התוצאה היא מערכת סטריאו אידיאלית

המראה של מערכת האודיו Audiolab 8000 מעלה בי זכרונות ומחזיר אותי לשנות ה-80, אז פרחו מערכות הסטריאו.Audiolab החליטה כנראה שאם הולכים על סטריאו, אז רטרו עד הסוף: העיצוב קלאסי סטריאופוני לחלוטין עם פינות מרובעות לגוף המתכת וכפתורים עגולים גדולים ונוחים.

 

לחצני המתכת בחזית המכשירים מוצקים למראה ולמגע. לחיצה על כפתור ה-Eject בנגן הדיסקים משמיעה צליל קליק מתכתי בסגנון שמזמן לא שמעתי, שלא לדבר על כפתור כיבוי/הפעלה במגבר ובנגן שנותנים תחושה כמו שלפו אותם מלוח בקרה בתחנת כוח של חברת החשמל. 

 

 

רוח הרטרו ממשיכה גם בהעדרו של שלט רחוק למגבר. אכן, לא עוד משחקי מעלה-מטה בווליום בזמן האזנה, אלא כיוון יחיד לווליום הרצוי בתחילת ניגון הדיסק, פסיעה קלה אל נקודת הישיבה והאזנה רציפה ללא הפרעות או הסחות דעת מצד השלט. נגן ה-CD, לעומת זאת, כולל שלט רחוק אשר מזכיר לי בעיצובו את זה של נגן הדיסקים שהיה בבעלותי מזמן.

 

עוד ב-dtown: כרטיס מסך למחשב מדיה

 

חזית המגבר כוללת שני כפתורים – בוררים גדולים בצד שמאל: הראשון בורר בין הכניסות השונות והשני בוחר את האות הרצוי שיצא דרך יציאת Rec Out.

 

במרכז חזית המגבר נמצאות נוריות חיווי אדומות: שתיים דולקות בזמן כיבוי והפעלה, אחת עומדת על המשמר בזמן פעולת המכשיר. מימין להן ניצבת חוגת הווליום: כפתור פלסטיק גדול. סימון נקודת הווליום מעט מטושטש לטעמי.

 

חזית נגן ה-CD כוללת את נגן הדיסקים בצד שמאל, מתחתיו נורית אדומה. באמצע נמצא את צג המידע: מסך מטריצה המציג ספרות אפורות על רקע בהיר. ממרחק שלושה מטרים התקשתי במקצת לקרו את המידע המוצג. ניתן לכבות את הצג, אפשרות שימושית למדי משום שתאורת הצג חזקה למדי ומטילה כתם אור בחדר חשוך.

 

מימין לצג נמצא שישה לחצני מתכת השולטים על פעולות המכשיר הבסיסיות. מומלץ להשתמש בהם ולא רק בכדי לשמוע את הקליק הבריא שהם משמיעים.

 

האזנה

Audiolab 8000 דני ליטני בדיסק "דני ליטני" מצליח לתת נופך קצבי ומסעיר לשיר "כלים שלובים", הסטאפ מעביר את פעימות גיטרת הבס, מוציא אותן מהרמקולים ומפזר אותן בעוז בחדר. המצילות נשמעות ברורות, מתכתיות, אך לא צורמות

צילום: ליאור קורן, DTOWN.co.il

באוזן.

 

עוד ב-dtown: נוקיה חוזרת ל-N-Gage

 

בשיר הבא, יורד ליטני "עמוק עמוק העצב בעיניים", המגבר נותן גוון אפלולי לשיר, מכהה במידה מסויימת את מיתרי הגיטרה. דני זועק ממיתרי גרונו, אך קולו צלול וברור מבלי לפגוע בעור התוף, הגיטרה מייללת ברמקול ימין והכל נשמע סמיך וצבעוני.

 

עוברים לדיסק גאז' Anything Goes של הטריו Brad Mehldau. טרק 9 מתחיל עם קונטרבאס המנגן במרכז, סמיך ונמוך, אליו מצטרף פסנתר המנעים הליכותיו לצידו – במרכז חלל הבימה. מצילות התופים עוטפות אותו משני צדדיו, הבס דופק בעת הצורך והקצב עולה ויורד לפרקים.

 

עברנו למרסלה דטריוט המעלה את קצב הדם, מתחילה במעין לחישה בליווי סינטיסייזר ואז נפתחות ארובות הבימה, התופים מכים על ראשינו, הערכת מעבירה את מסר הבס והתוף בעוז.

 

קולה של הזמרת שורק מעט בקטע זה. בשיר הבא, מבקשת מרסלה Give a little bit of love, אותי תופסת פריטת הגיטרה בקטע שלפני הפזמון: ברורה ומלאת הרמוניות מיתרים המתעופפות בחלל. גם כאן, מרשה לעצמה הזמרת להרים את קולה ממעמקי הגרון מבלי שהדבר יצרום או יציק באוזן המאזין.

 

לאחר האזנה לדיסקים נוספים, הולך ומצטייר אופי שני רכיבי המערכת: הצלילים הגבוהים מעודנים במקצת, למרות שמידי פעם ניתן להרגיש S שורקת או עקצוץ "טרנזיסטורי". המיד נוטה לצד הכהה וביחד עם אופי הגבוהים מספק חוויית צליל נעימה שמאפשרת להאזין למערכת במשך שעות ארוכות מבלי לחוש אי נוחות או צורמנות מציקה.מיד-בס: המגבר לא מתרכז בשבירת שיא הבס הנמוך שניתן להוציא מהרמקולים, במקום זאת, הוא מתמקד ביצירת מיד-בס קצבי ופאנצ'י.

 

אם הייתי נצרך להגדיר את אופי הצליל הכללי, הייתי בוחר במילים "סמיך", "קצבי" עם נטיה לחשוף את הצד המהיר של המוסיקה, לחשוף את המאזין לקצב ולהרמוניות בתחום המיד-בס. מניסיון בעבר, דגם ה- 8000SE הסתדר מצויין עם מספר רב של רמקולים בקבוצת המחיר שלו. הייתי ממליץ לחבר אותו לרמקולים בעלי עכבה של מעל 4 אוהם, הוא יסתדר טוב באופן האופטימלי עם רמקולים בעלי עכבה 6-8 אוהם.

 

בימת הצליל (Sound Stage) שהוא מפיק ממוצעת למדי, משתרעת בין גבולות שני הרמקולים ואינה חורגת בגודלה אל מעבר לגבולות החיצוניים שלהם. מיקום כלי הנגינה בחלל האויר מדוייק, גם עומק הבימה ממוצע.

 

 

לחובב המוזיקה שאוהב להישאר בבית

שני הרכיבים, נגן הדיסקים והמגבר עובדים מצויין בצוותא. השוותי את הנגן מול הדגם שברשותי (HK 670HD) והתרשמתי לטובה מהאודיולאב: הוא נשמע מאוזן יותר, מוציא צליל בשרני ונעים מאוד לאוזן, מוצלח מאוד לטעמי.

 

התקליטורים מגיע עם יציאת אודיו אנלוגית + דיגיטלית קואקסיאלית. המגבר המשולב מגיע עם שלל כניסות למכשירים שונים ושלוש יציאות REC OUT.

 

כמיטב מסורת החברה, יש למגבר יציאת Pre Out המאפשרת לחבר אותו לגבר הספק חיצוני, חזק יותר (לפי הצורך) וגם כניסת Power Amp In המאפשרת לחבר קדם מגבר חיצוני ולהשתמש ביחידת הכוח של דגם זה.

 

צמד המכשירים, מגבר הסטריאו ונגן התקליטורים, מהווים מערכת סטריאו שיכול להתאים לחובב ולמאזין שמבלה שעות רבות של האזנה בבית. כמו תמיד, חשוב להתאים רכיבי המערכת לרמקולים שברשותכם ואין לוותר על האזנה בחנות לפני הרכישה.

 

ציונים מ-1 עד 5

פירוט: 4

דינמית: 4.5

איזון: 4.5

עיצוב: 4.5

איכות גימור: 4.5

שלט: 4 (עבור ה-CDP, לא קיים במגבר)

ציון כללי: 4

 

מפרט

מגבר משולב Audiolab 8000SE

מחירון: 4,100 ש"ח

הספק תאורטי: 60wpc into 8 Ohm, 95wpc into 4 Ohm

הספק מעשי: 72wpc into 8 Ohm, 115wpc into 4 Ohm

Frequency response (-3dB) 1Hz - 65kHz

Frequency response (+/-0.5db) 20Hz - 20kHz

Channel separation better than 60dB at 1kHz

Crosstalk rejection better than 80dB et 1kHz

צריכת הספק: less than 300W

מימדים: רוחב 445 מ"מ עומק 335 מ"מ גובה 74 מ"מ

 

נגן דיסקים 8000CDE

מחירון 3,890 ש"ח

יציאת אודיו אנלוגית One pair RCA phono

Output Level 2.4Vrms

Frequency response 20Hz-20kHz +/- 0.5dB

Output impedance 100 Ohms

Signal to Noise ratio Better than 100dBA

Channel Balance Better than +/-0.5dB @ 1kHz

Channel separation Better than 100dB @ 1kHz

THD+noise @ 1kHz less than 0.003%

ממיר דיגיטל לאנלוג: 24 ביט, 192kHz, 5th order Delta Sigma

Output format RCA phono, Optical toslink

Output level 550mV p-p

Output impedance 75 Ohms

אחריות: SG

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לכפתורים יש צליל מיוחד
צילום: ליאור קורן, DTOWN.co.il
dtown
מומלצים