מה יש לאיתן שוורץ נגד כלבי הפיטבול - ולהיפך?
מגדלי כלבי הפיטבול זועמים על איתן שוורץ. לדבריהם הוא קרא בתוכנית הבוקר של רשת בערוץ 2 להרוג את כל הכלבים מגזע זה בשל האלימות שלהם. בתגובה הוגשה נגדו תלונה במשטרה בגין הסתה. "זה רצח אופי", הם אומרים. שוורץ: "אני מקווה שהרגשות של הפיטבול יפגעו ולא הילד שיקלע למלתעות החיה החמודה הזו"
"צפיתי בתוכנית ונדהמתי לגלות שהשדרן איתן שוורץ אמר ש'צריך להשמיד ולהרוג את כל הגזע הזה בארץ'", סיפרה שרית גרג'י (27), תושבת תל-אביב ובעלת כלב פיטבול. "נחרדתי שאדם שלא מכיר את הגזע ומעולם לא עבד איתו, ניזון משמועות ותקשורת עויינת, והוא פשט עשה רצח אופי לאוכלוסיית כלבים שלמה וחפה מפשע".
גרג'י מוחה בתוקף על האשמותיו של שוורץ כנגד כלבי הפיטבול. "הוא פשוט הסית לרצח, וההשלכות לכך הם שכלבים ישלמו על כך בחייהם", היא אומרת. "הוא הרס לי מפעל חיים בשבילו אני עובדת בשנתיים האחרונות. לוקח לי כמעט שנה שלמה למסור כלב פיטבול לאחר שהוא עבר התעללות וקרבות קשים למשפחה מאמצת". גרג'י אמרה כי שלחה מכתב מחאה בנושא לנציב תלונות הציבור בערוץ 2.
תגובה חריפה יותר נקטה עורכת הדין שרון שוורץ (39) מגבעתיים, שהגישה תלונה במשטרה נגד שוורץ. "אני מגדלת כלבי אמסטף בביתי כבר 13 שנה, וכשמישהו קורא להרוג את כולם, מבחינתי הוא קורא להרג בני משפחתי", הבהירה שוורץ. "הסתה כזו מסכנת לא רק את הכלבים, ולא רחוק היום שאחד מבעליהם יפגע כשיש קריאה גורפת לפגוע פיזית בכלבים".
בכוונתה של שוורץ להמשיך גם בהליכים משפטיים נגד השדרן. "מי שמסוכן הם בני האדם שמתעסקים עם הכלבים הללו ולא הגזע עצמו. אין מקום לאדם ללא ידע בתחום לצאת בקריאות דומות בתוכנית חדשותית. אם הוא יתנצל, אשקול את צעדיי".
שוורץ: עדיף שנפגעו מפי ולא ממלתעות כלב זועם
שוורץ עצמו הופתע לשמוע על הסערה המתהווה בעקבות דבריו. "אני לא בטוח שאלו היו דבריי, אך אני מתנגד לחיסול גזע של בעלי חיים ואין לי שום דבר נגד הפיטבולים", הוא אומר בתגובה, אך מבקש כי העובדות ידברו בעד עצמן. "מדי כמה חודשים אנו שומעים על תקיפה מזעזעת של פיטבול וההמנון החוזר של בעלי הכלב הוא תמיד: 'אבל הוא היה תמיד כל כך רגוע'".
שוורץ אומר כי האשמה היא אינה בפיטבולים, אלא באנשים עצמם שהפכו את הגזע ללוחמני. "אני מתנצל אם מישהו נפגע, אבל עדיף להיפגע ממוצא פי, מאשר ממלתעות של כלב זועם. הזנים הללו שמטרתם האמיתית היא למטרות קרב, שמירה ותקיפה לא צריכים לשמש כחיות מחמד. יש מספיק זני כלבים בעולם למטרה זו, ואני בהחלט לא מתכוון לשהות יחד עם ילדי העתידיים במחיצת הכלבים הללו".
כיצד הוא מגיב לטענות בעלי הכלבים כי התיר את דמם ואת דם כלביהם? "כל פעם שפיטבול מטייל ברחוב, יש לו פוטנציאל לפגוע בי", מסכם שוורץ, "אז אני מקווה שהרגשות של הפיטבול יפגעו ולא הילד שיקלע למלתעות החיה החמודה הזו".