שתף קטע נבחר

לקחת הביתה

הנה כמה המלצות שנשלפו במהלך ההרצאות שליוו את הסדנה: הקפידו לאזן בין רמות החומציות לבסיסיות שבגוף, שמרו על צירופי מזון נכונים, הימנעו ממוצרי חלב - ותנו וקבלו אהבה

1. רמת החומציות בגוף, שאחראית למחלות ולתפקוד מערכות הגוף (בייחוד מערכת העיכול) נאמדת במספרים מ־0 (חומציות חזקה מאוד) עד 14 (בסיסיות חזקה מאוד). הערך 7 מבטא ניטרליות כאשר המצב הבריא הוא 7.25־7.45 רמת חומציות בדם. בהתאם לכך אפשר לבנות תפריט לחיים ארוכים, כאשר ה"אויבים" בדרך כלל הם החומציים. סוכר לבן וקמח לבן, למשל, חומציים מאוד; תפוחי אדמה וחסה – בסיסיים מאוד; הפירות והירקות כולם בעלי תגובה בסיסית, אפילו הלימון שהוא פרי חמוץ. והפתעה: הניטרליים בחבורה הם מים מזוקקים, גרעיני חמניות, חמאה ושמנת.

 

2. צירופי מזון חשובים ביותר כדי לשמור על רמת החומציות. כך למשל אסור לאכול חלבונים עם עמילנים (יש לאכול סוג חלבון אחד או עמילן אחד בארוחה); לימון, עגבנייה ושאר החמוצים משתלבים יפה עם ירקות ירוקים ולא עם עמילנים. היחס לפירות שובר כל קונבנציה של בית ממיטב המסורת המזרח אירופית: אין לאכול פירות בסוף הארוחה (הכי טוב כארוחת בוקר), ואסור לערבב אותם עם מזונות אחרים, למעט חסה, סלרי וירוקים אחרים. מלון אסור לערבב עם כלום (כולל פירות אחרים).

 

3. מוצרי חלב הם אויב גדול. "חלב פרה מתאים לעגלה לא לבני אדם", אומרת עדנה מינץ, ומציעה מתכון לשייק חלב שקדים, "שמכיל את כל אבות המזון והמינרלים שצריך בן אדם, וכדאי על הבוקר": טוחנים בבלנדר שליש כוס שקדים שהושרו לילה במים וכוס מים. מעבירים לשקית סינון, מחזירים לבלנדר ומוסיפים כפית שמן פשתן, 1 כף פולן דבורים, 1 כפית אבקת חרובים, 1 כף אבקת חלבון צמחי מסוג Synerprotein, 1 כף גרגרי לציטין, 1 בננה חתוכה, 1 תמר מג'הול מושרה שעה במים. טעמתי. ממש מצוין.

 

4. מתכון לחיים שלא עולה כסף, עלול למכר ואין לו תאריך תפוגה: "כל שעה נשיקה, כל שעתיים חיבוק" (מתוך אחד ממעגלי התמיכה לפני ארוחת הערב).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים